Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Wywiady i newsy

Post autor: pz »

Mylisz się. Nicko właśnie został zastąpiony przez Simona. Proste. Temat na pewno został przemyślany przez obie strony, jeżeli uznali to za konieczne, to mieli też niejedną szansę sprawdzić jak im się współpracuje grając numery Maiden. Jestem całkowicie spokojny o efekt.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: ndz gru 08, 2024 11:41 am Mylisz się. Nicko właśnie został zastąpiony przez Simona. Proste. Temat na pewno został przemyślany przez obie strony, jeżeli uznali to za konieczne, to mieli też niejedną szansę sprawdzić jak im się współpracuje grając numery Maiden. Jestem całkowicie spokojny o efekt.
I koniec tematu :D

Nicko odszedł na swoich warunkach, pokonując słabości po chorobie. Zespół elegancko na to pozwolił i był ze swoim kumplem, dając mu możliwość godnego pożegnania się z fanami. Teraz gramy dalej i cieszymy się IM.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: ndz gru 08, 2024 11:32 am Na pewno lepiej niż ty w Buenos Aires, tyle powiem.
Ahahaha... dobra szpila.

Rozwala mnie takie pitolenie... wiadomo, że normalnie się odnajdzie. W dodatku jakiejś rewolucji przecież nie będzie.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

gumbyy pisze: ndz gru 08, 2024 11:56 am
pz pisze: ndz gru 08, 2024 11:41 am Mylisz się. Nicko właśnie został zastąpiony przez Simona. Proste. Temat na pewno został przemyślany przez obie strony, jeżeli uznali to za konieczne, to mieli też niejedną szansę sprawdzić jak im się współpracuje grając numery Maiden. Jestem całkowicie spokojny o efekt.
I koniec tematu :D

Nicko odszedł na swoich warunkach, pokonując słabości po chorobie. Zespół elegancko na to pozwolił i był ze swoim kumplem, dając mu możliwość godnego pożegnania się z fanami. Teraz gramy dalej i cieszymy się IM.
NIE!
Teraz - rozkminiamy, analizujemy, ryjemy, po nocach nie śpimy - tylko prawdziwy fan zrozumie! ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Schizoid pisze: ndz gru 08, 2024 11:32 am Na pewno lepiej niż ty w Buenos Aires, tyle powiem.
You-made-my-day :lol:

M.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Słyszałem go na żywo z British Lion - bardzo dobry perkusista!
Na pewno lipy nie będzie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Schizoid pisze: sob gru 07, 2024 4:03 pm Kilkanaście lat temu Steve miło skomplementował Ryśka, a do dziś dyskutujemy o tym, czy Faulkner wbiłby na wakat do IM :lol:

A chodzi mi o to, że dla większości ludzi Maiden to Steve i Bruce. Lider i głos. Było Maiden bez Adriana (którego nota bene uważam za najbardziej profesjonalnego muzyka tego składu i najlepszego wioślarza), Murray myślami od dawna nie opuszcza Hawajów, Janick kręci nóżką i na tym polega jego status w tym zespole. Koniec końców to zespół Harrisa, a Dickinson zapewnia mu wizerunek i rozpoznawalność. Jestem w stanie wyobrazić sobie dość smutną wizję, w której pod tym logiem grają wyłącznie oni i jacyś dobrani grajkowie. Nie mówię, że do tego dojdzie, ale nie byłoby to coś, co by się nie mogło wydarzyć.
Wszystko w punkt, standardowo.
Btw, Rysiek mówił, że kiedy dostał się do JP, jedną pierwszych poinformowanych osób był własnie Stefan :)
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

W Buenos nie tak latwo się odnalezc, szalone miasto
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Najłatwiej tam w ogóle nie trafić ;)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Dla zainteresowanych, artykuł dedykowany działalności Simona Dawsona. https://metalsthlm.wordpress.com/2024/1 ... n-drummer/
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ciekawy wywiad z Adrianem m.in na temat pierwszego spotkania z Dave i o początkach nauki gry na gitarze.
Guitar playing came soon after. “Dave had a spare guitar, I think from Woolworths, and my Dad fixed it. Dave and I soon became best mates and he taught me — I learned from him as I went along, but I was singing and playing at the same time.”
https://www.sonicperspectives.com/news/ ... ie-kotzen/
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Akurat w moim dzisiejszym klimacie ten artykuļ, bo na zmęczeniu i niewyspaniu musiałem pyknąć 700 km po ciemku i puszczałem sobie różne rzadkie kawałki, co by się nimi nie znudzić. I gdzieś na wysokości Mławy na S7 zawędrowałem ku młodości Adriana prosząc Siri żeby Spotify odtworzyło Urchin. O dziwo, od razu wyskoczył Urchin adrianowy (jednak AI dobiera do gustu) i fajny kawałek Countdown czy jakoś tak. Ale nie znał “She’s a Roller” :(

M.

P.S. Ale uśmiałem się, gdy poprosiłem o Accept, a Siri podsunęło mi Akcent - dobra, przyznam się, pewnego razu puszczałem stare DP i AI zapamiętało :D
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

https://www.eskarock.pl/radar/bruce-dic ... -1ze5.html

Bruce uważa, że bilety na koncerty są za drogie i że zespół dba o to, żeby na IM nie były przesadzone. Szkoda w takim razie, że robią w Polsce koncert na najdroższym i najmniej sensownym obiekcie… :B
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Siwy pisze: ndz gru 22, 2024 12:50 pm https://www.eskarock.pl/radar/bruce-dic ... -1ze5.html

Bruce uważa, że bilety na koncerty są za drogie i że zespół dba o to, żeby na IM nie były przesadzone. Szkoda w takim razie, że robią w Polsce koncert na najdroższym i najmniej sensownym obiekcie… :B
Niech mówi o tym najgłośniej, że jest drogo. Poza nim z branży póki co kojarzę tylko Roberta Smitha, który poszedł na osobista wojnę z ticketmasterem
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Siwy pisze: ndz gru 22, 2024 12:50 pm https://www.eskarock.pl/radar/bruce-dic ... -1ze5.html

A to zespół wybiera sobie na którym obiekcie będzie koncert?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

49 :jee: :jee: :jee:
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

W ramach posuchy link od Qby ktory mi podesłał:
https://pressinsiderz.com/done-deal-bru ... lsPzMDOPLg

Grubo!
700baniek za kontrakt z zespołem (myślałem, ze oni tantiemy na bieżąco dostają, a nie na zasadzie "umowy" ;) to Stefkowi tez płaci Iron Maiden - jego własny samodzielnie wymyślony zespół ¿ ;). )
Trasy, dwie plyty - galante plany jak na gości grubo po 60tce ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Fajnie że będą jeszcze conajmniej dwie płyty jak zdrowie dopisze. Bardzo podobało mi się Senjutsu i liczę na więcej.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ale jesli tak i maja ja nagrana choćby w głowie to nie powinni czekac tylko wydawać jezeli chcą nie jedna a dwie zdążyć nagrać
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Ale kto z kim zawarł ten kontrakt? Z artykułu to nie wynika albo ja jestem taki tępy. Kto jest inwestorem, kto czerpie zyski poza bandem i managementem? No bo płacą fani, tego wyjaśniać nie trzeba ;)

M.
ODPOWIEDZ