Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
Strange World
Hmm, ciekawe spostrzeżenia. "Can I play with madness" - tak ostre określenie jak "pedalski refren" nigdy by mi nie przyszło do głowy
Dla mnie jest to taka miła odmiana w twórczości zespołu, a przede wszystkim ten fragment mnie nie drażni, podoba mi się to, ale również jako całość.
"Prowler" - w tym utworze akurat dla mnie nic szczególnie drażniącego nie ma, żywy kawałek, fajnie się rozkręcający od ok. 2 minuty, może tylko wokal nieco taki dziki, "surowy" - nie wiem jak to lepiej określić; wg mnie utwór na ok. 4. miejsce na płycie
"Strange world" - głosowałem na niego od razu, ale właściwie to jest jednym z 3 najsłabszych jak dla mnie numerów na albumie, obok "Sanctuary" (nuda, nuda i znowu nuda) oraz "Remember tomorrow"; generalnie wolę bardziej nagrania szybkie, mocne, dynamiczne niż te wolniejsze, tzw. ballady, a do tego "Strange world" czy trochę podobny "Remember..." mają zbyt mało atutów aby być wyżej w klasyfikacji - przeciętna melodia, brak błysku, nieco zbyt monotonny.
"Charlotte the Harlot" - najbardziej pasuje mi tu refren, do tego utwór w dość szybkim tempie, z ciekawą melodią i niezłym wokalem - wystarczy dla mnie aby być w okolicy 3. miejsca wśród pozycji na płycie.
"Iron Maiden" - z początku trochę chaotyczny, ale generalnie jest nieźle; znów decydujące znaczenie ma refren - trafia w mój gust. Utwór dobry na koncerty. Na zakończenie płyty chyba w sam raz.
Nie wiem czy to dobry temat na takie dyskusje, ale co tam
jedziemy dalej 
"Prowler" - w tym utworze akurat dla mnie nic szczególnie drażniącego nie ma, żywy kawałek, fajnie się rozkręcający od ok. 2 minuty, może tylko wokal nieco taki dziki, "surowy" - nie wiem jak to lepiej określić; wg mnie utwór na ok. 4. miejsce na płycie
"Strange world" - głosowałem na niego od razu, ale właściwie to jest jednym z 3 najsłabszych jak dla mnie numerów na albumie, obok "Sanctuary" (nuda, nuda i znowu nuda) oraz "Remember tomorrow"; generalnie wolę bardziej nagrania szybkie, mocne, dynamiczne niż te wolniejsze, tzw. ballady, a do tego "Strange world" czy trochę podobny "Remember..." mają zbyt mało atutów aby być wyżej w klasyfikacji - przeciętna melodia, brak błysku, nieco zbyt monotonny.
"Charlotte the Harlot" - najbardziej pasuje mi tu refren, do tego utwór w dość szybkim tempie, z ciekawą melodią i niezłym wokalem - wystarczy dla mnie aby być w okolicy 3. miejsca wśród pozycji na płycie.
"Iron Maiden" - z początku trochę chaotyczny, ale generalnie jest nieźle; znów decydujące znaczenie ma refren - trafia w mój gust. Utwór dobry na koncerty. Na zakończenie płyty chyba w sam raz.
Nie wiem czy to dobry temat na takie dyskusje, ale co tam
"Still my heart calculate and pray"
Można by było otworzyć drugi temat "Iron Maiden Big Survivor - dyskusje" i tam do woli dyskutować (i hejtować się nawzajem ;]), a tu, żeby nie robić bałaganu, zostawić samo głosowanie. Pamiętam, że kiedyś było coś podobnego i się sprawdzało.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Strange World
Prowleeeer!
Running free
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Running Free
Iron Maiden
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Strange World
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Remember Tomorrow - jakoś do mnie nigdy nie trafiał ten kawałek.
-
Deleted User 2259
Głosowało 25 osób.
Odpada Strange World(11 głosów)
1.Prowler
3.Remember Tomorrow
4.Running Free
5.Phantom of the Opera
6.Transylvania
9.Iron Maiden
Głos na Iron Maiden.
Odpada Strange World(11 głosów)
1.Prowler
3.Remember Tomorrow
4.Running Free
5.Phantom of the Opera
6.Transylvania
9.Iron Maiden
Głos na Iron Maiden.
Iron Maiden
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Iron Maiden
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
Remember Tomorrow 
Iron Maiden
- Saimon1995
- -#Moderator