Zagraniczne festiwale 2014

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Zagraniczne festiwale 2014

Post autor: Saimon1995 »

Nowy rzut na angielskim Sonisphere. Doszło dwanaście kapel w tym DEFTONES (mogliby ich dorzucić w Polsce).

Obrazek
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Brutal:

+
Soilwork
Church of Misery
Okkultokrati

Całkiem nieźle.
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Zarówno wczoraj jak i dzisiaj na stronie Brutal Assault pojawiły się podpowiedzi, która z kapel będzie headlinerem tegorocznej edycji... i wszystko wskazuje na Slayer. :)
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

potweirdzony slayer
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Byłem wczoraj na pierwszej części czeskiego Aerodrome, bardzo dobre wrażenia.

Przede wszystkim Rob Zombie - którego w końcu udało mi się obejrzeć, robiłem już do niego podejścia od paru lat i zawsze w ostatniej chwili mi (lub jemu :P ) coś wypadło, nie wypalił Berlin, nie wypalił Wiedeń ani Warszawa, to w końcu udało się w Pradze! Co prawda tylko godzinka, na festiwalu, o wczesnej godzinie (po 17), ale i tak było ekstra, kolejne marzenie koncertowe spełnione, niewiele ich już zostało :)

Poza tym, Powerman 5000 - czyli zespół brata Roba. Klimatycznie taki Zombie tylko bez demonicznych naciągnięć, również bardzo fajny, energiczny występ.

Limp Bizkit - widziałem po raz drugi, tym razem wiedziałem już żeby się spodziewać petardy i faktycznie - było ekstra, jak na krótki występ świetnie dobrana setlista: http://www.setlist.fm/setlist/limp-bizk ... 06a7c.html i Durstowi też się bardzo podobało, w czasie Nookie poszedł do sektora B w pogo bo stwierdził że świetnie się tam ludzie bawią.

Na sam koniec grało Avenged Sevenfold, wiem że na tym forum ten zespół budzi spore emocje :mrgreen: ja go tam nie znam, widziałem z pół godziny i trochę nudziło, plus zmęczenie, więc zmyłem się do minibrowaru na miasto.

Ludzi było dość niewiele, bez problemu można było złapać barierki w sektorze B, GC było niewielkie a i tak było sporo miejsca, zakładam że w lipcu na Metallice frekwencja będzie większa to już tak kolorowo nie będzie. Tak czy siak - fajny fest, było warto!
ODPOWIEDZ