Najlepsze że niebawem ogłoszenia kolejnych koncertów, bo jak się okazuje reaktywacja nie była jednorazowa
"egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: "egzotyczny" Heavy Metal, że tak powiem
Zamietli panowie, nie mam pytań.
Najlepsze że niebawem ogłoszenia kolejnych koncertów, bo jak się okazuje reaktywacja nie była jednorazowa
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Sortilege świetny koncert! Set mnie zabił. Aż 7 utworów z mojego ulubionego "Larmes De Heros". Najbardziej zniszczyły mnie "La Montagne Qui Saigne", "D'ailleurs" i "Chasse Le Dragon". Ta laska, która gościnnie występowała może trochę za bardzo stateczna. Wiele lat czekałem na ten koncert i się nie zawiodłem.
Wcześniej nokautowała Aria. To był mój drugi ich koncert i drugi raz rozwalili mnie na kawałki... Chciałem napisać parę zdań o tym koncercie, ale brakło by mi synonimów słowa dobry. Dwa utwory z nowej płyty na żywo rewelacja!
Satan dobrze, ale łba mi nie urwało. Za to Sacred Rite mnie rozłożyli na łopatki. Mogliby tylko darować sobie ten cover Beatles. Poza tym nie było się do czego przyczepić. Widać, że im się jeszcze chce wojować na scenie.
Agent Steel zajebiście, ale zdecydowanie za krótko. Tym "Agents Of Steel" tak dojebali na koniec, że aż się chciało jeszcze ze dwa, trzy utwory więcej. Solstice też mi się podobało, ale tak jak w przypadku Agent Steel za krótko. Największa niespodziankę na tym festiwalu zrobił mi chyba Vicious Rumors. Drugi raz ich widziałem na żywo, i nie wiem czy nawet ten koncert nie był lepszy niż ten sprzed lat z warszawskiej stodoły. Zagrali moja ulubioną płytę "Digital Dictator" w całości, do tego na bis zagrali trzy kawałki z rewelacyjnej trójki. Koncert niemalże idealny.
Ogólnie rzecz biorąc festiwal mógłbym opisywać w samych superlatywach. Skład na 2020 już ogłoszony. Raczej sobie tego nie odpuszczę, choćby ze względu na japoński Sabbat.
Wcześniej nokautowała Aria. To był mój drugi ich koncert i drugi raz rozwalili mnie na kawałki... Chciałem napisać parę zdań o tym koncercie, ale brakło by mi synonimów słowa dobry. Dwa utwory z nowej płyty na żywo rewelacja!
Satan dobrze, ale łba mi nie urwało. Za to Sacred Rite mnie rozłożyli na łopatki. Mogliby tylko darować sobie ten cover Beatles. Poza tym nie było się do czego przyczepić. Widać, że im się jeszcze chce wojować na scenie.
Agent Steel zajebiście, ale zdecydowanie za krótko. Tym "Agents Of Steel" tak dojebali na koniec, że aż się chciało jeszcze ze dwa, trzy utwory więcej. Solstice też mi się podobało, ale tak jak w przypadku Agent Steel za krótko. Największa niespodziankę na tym festiwalu zrobił mi chyba Vicious Rumors. Drugi raz ich widziałem na żywo, i nie wiem czy nawet ten koncert nie był lepszy niż ten sprzed lat z warszawskiej stodoły. Zagrali moja ulubioną płytę "Digital Dictator" w całości, do tego na bis zagrali trzy kawałki z rewelacyjnej trójki. Koncert niemalże idealny.
Ogólnie rzecz biorąc festiwal mógłbym opisywać w samych superlatywach. Skład na 2020 już ogłoszony. Raczej sobie tego nie odpuszczę, choćby ze względu na japoński Sabbat.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
... i Loudness 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zapis gigu spod linka na FB (dziękówa dla Żelaznego za info!) IMO udowodnił, że ta kapela jest w wyśmienitej dyspozycji i że TRZEBA się wybrać na jakąś sztukę, jak to będzie możliwe.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No powinienem był tam pojechać
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

skład na 2020 się szykuje zacny. Po tym festiwalu jestem bardzo zadowolony. Jedynie Candlemass zawiodło. Ciekawe z jakich przyczyn nie dojechali
-
Deleted User 357
Strajk pilotów i odwołali im lot
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Sortilege niebawem ma ogłosić kilka europejskich koncertów. Ciekawe czy znajdzie sie odważny i ściągnie ich do Polski 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Na to bym raczej nie liczył, ale jeżeli tylko pojawią się gdzieś w pobliżu na pewno uderzam!
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Koncert na Pyrenean Warriors był świetny. Jakby się trafili w dogodnym miejscu, to chętnie bym się wybrał.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Z innej bajki - marzy mi się koncert Pokolgep w Polsce. To byłoby coś.
- Metalophil
- -#Moonchild

Sami mieszkający i pracujący w Warszawie Węgrzy podbili by frekwencję, zresztą dla aż 500 osób to oni nawet na Węgrzech pewnie rzadko grają (nie licząc Budapesztu). A do tego ci "metalowcy" od prześcigania się w tym, kto ma koszulkę mniej znanego zespołu, który wydał tylko jedno demo w '79, najlepiej w Mongolii albo Meksyku
Tylko że podobno Pokolgep bardzo się ceni, więc chętnego na organizację pewnie nie będzie...
Najlepiej niech ktoś zrobi wspólny koncert Pokolgep, Sortilege, Heavy Load i Arii - to wszyscy sobie to w końcu odhacza, za jednym zamachem
Nie widziałem Heavy Load i Pokolgepa, ale Sortilege i Aria to zdecydowanie nie są zespoły do "odhaczenia". To nie Kiss czy Metallica. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Metalophil
- -#Moonchild

Pełna zgoda, to był taki skrót myślowy z przymrużeniem oka, sam jestem ogromnym fanem Pokolgep i marzę o ich koncercie. Chociaż i tak z klasycznego składu został już tylko Kuko...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A organizator sobie odhaczy rok emigracji żeby zarobić na długiMetalophil pisze: ↑pn lis 11, 2019 8:16 amSami mieszkający i pracujący w Warszawie Węgrzy podbili by frekwencję, zresztą dla aż 500 osób to oni nawet na Węgrzech pewnie rzadko grają (nie licząc Budapesztu). A do tego ci "metalowcy" od prześcigania się w tym, kto ma koszulkę mniej znanego zespołu, który wydał tylko jedno demo w '79, najlepiej w Mongolii albo Meksyku![]()
Tylko że podobno Pokolgep bardzo się ceni, więc chętnego na organizację pewnie nie będzie...
Najlepiej niech ktoś zrobi wspólny koncert Pokolgep, Sortilege, Heavy Load i Arii - to wszyscy sobie to w końcu odhacza, za jednym zamachem![]()
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
O toto!Dzosef pisze: ↑wt lis 12, 2019 5:01 pmA organizator sobie odhaczy rok emigracji żeby zarobić na długiMetalophil pisze: ↑pn lis 11, 2019 8:16 amSami mieszkający i pracujący w Warszawie Węgrzy podbili by frekwencję, zresztą dla aż 500 osób to oni nawet na Węgrzech pewnie rzadko grają (nie licząc Budapesztu). A do tego ci "metalowcy" od prześcigania się w tym, kto ma koszulkę mniej znanego zespołu, który wydał tylko jedno demo w '79, najlepiej w Mongolii albo Meksyku![]()
Najlepiej niech ktoś zrobi wspólny koncert Pokolgep, Sortilege, Heavy Load i Arii - to wszyscy sobie to w końcu odhacza, za jednym zamachem![]()
Chłopaki z Heavy Load podobno liczą sobie solidnie za jakikolwiek występ.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

HL są ekstra, oby kiedyś zagrali u nas. Zdan, zróbcie z Zaczesem serię recek ich całego materiału, to sami zaczną się dobijać do polskich organizatorów o jakąś sztukę tutaj, oczywiście za promo stawkę. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja się zastanawiałem ostatnio, czy nie dałoby się takich zespołów ściągać crowdfundingiem. Gdyby 100 osób zrzuciło się po 100zł na taki Heavyload to koncert byłby juz do udźwignięcia, a w tej stówce poza biletem na gig podziękowanie od zespołu, kostka, setlista i tego typu drobnica.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy