Przetrwają najsilniejsi - ACCEPT
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - ACCEPT
The Rise of Chaos
Ogólnie to jest troche takie gadanie jak mojego kumpla który twierdzi że najlepsze płyty Paradise Lost to One Second, Host, Believe in Nothing i Symbol of Life. Albo Morbid Angel najlepsza jest Illud Divinum Insanus bo są tam utwory w stylu Marylina Mansona
Co kto lubi. Z tym, że ja pamiętam Accept z lat 80, a nie poznałem ich wczoraj i pałuję się Metal Heart bo to najlepiej wchodzi 
Najbardziej przystepne czyli te które najlepiej wchodzą to te płyty które juz odpadły. Łatwiej wchodzą utwory robione pod rynek amerykański niż taki typowy niemiecki suchy heavy metal z lat osiemdziesiątych ze zgrzytliwym wokalistą.
Metal Heart jest jednym z najbardziej przereklamowanych albumów metalowych w historii. Już niedługo będę na niego głosował.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak na Accept to zgoda, bo przereklamowany troche jest. Ale to na zasadzie takiej jak na Fear of the Dark w dyskografii Iron Maiden. Z tym że Metal Heart to dużo lepsza plyta niż Fear.
To oczywiście dobra płyta, ale nie aż tak, jak się ją przedstawia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To zależy, niektórzy nie lubią płyt robionych na rynek amerykański i nic im zatem nie wejdzie
Chociaż każdy tam chce nagrywać i sprzedawać płyty. Accept mieli ten problem, że nie nagrali Eat the Heat w Kalifornii (albo gdziekolwiek indziej w USA), przez co płyta nie brzmi jak powinna. Zrobili co mogli i ten album ma dobre brzmienie, ale u Dierksa klepało się na jedno kopyto podobnie jak u Johnsa, bo oni tylko przykładali szablony. Grasz tak, to mamy ten patent, grasz inaczej, to ten patent i tak dla wszystkich zespołów. Accept później zdarzało się nagrywać w USA, ale wtedy byli na etapie Predatora i to się oczywiście fanom szybkich rekinów nie podobało.
Metal Heart to płyta ambitnego zespołu, który chciał się wybić ponad przeciętność. Prawie się udało. Na drugim miejscu u mnie.
Dla fanów Him i Depeche Mode te płyty Paradie Lost któtre wymieniłeś pewnie są fajne albo jak ktoś sie lubuje w Ratt i Bon Jovi to Eat the Heat przypadnie mu do gustu prędzej niż Restless And Wild albo Objection Overruled.
Illud Divinum Insanus Morbidów nawet słucha mój kolega który słucha zazwyczaj techno i rzeczy w stylu Slipknot i System Of A Down. Kto by pomyślał kiedyś że Morbid Angel będzie miał fanów pośród takich ludzi. Oczywiscie twierdzi tym samym że wszystkie inne płyty Morbid Angel są do dupy.
Gdyby Accept po wydaniu Russian Roulette zmienili styl i zaczeli jakoś ambitnie eksperymentować to jeszcze byłoby to do wybaczenia i mógłbym to zdzierżyć. Ale zmiana stylu na amerykański hair metal i strojenie się na zespół z Los Angeles tylko im zaszkodziło.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Dla mnie MH to jedna z ich najlepszych płyt.
Z Metal Heart to jest troche tak jak w przypadku Saxon i Innocence Is No Excuse.Te plyty byly bardzo popularne swego czasu w Polsce. Niedługo po wydawaniu tych albumów te zespoły występowały w Polsce i były przyjmowane jak królowie. Wszystkich te koncerty Accept kojarzyły sie z Metal Heart i Russian Roulette, tak samo Saxon z Innocence. Do tego w tamtym czasie utwory z tych plyt na okrągło leciały w radiowej trójce. Gaszyński i Brankowski uparli się na Living for Tonite, Metal Heart i Broken Heroes Saxonu. Później do tego te kapele grały na żywo u nas te utwory. W bardzo krótkim czasie te plyty i te numery stały się u nas kultowe.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Innocence też lubię. I Turbo też. Nie przeszkadza mi "amerykańskość". Co prawda dawno nie słuchałem, ale kiedyś też lubiłem Destiny, które jest chyba najbardziej amerykańskie. Takie czasy. Za to niezbyt lubiłem Russsian Roulette, Ram It Down, Fly on the Wall.
A się włączę do zabawy.
The Rise of Chaos
The Rise of Chaos
The Rise of Chaos odpada, zdecydowanie za wcześnie
I'm a Rebel (1980)
Breaker (1981)
Restless and Wild (1982)
Balls to the Wall (1983)
Metal Heart (1985)
Russian Roulette (1986)
Objection Overruled (1993)
Blood of the Nations (2010)
Stalingrad (2012)
Blind Rage (2014)
I'm a Rebel
I'm a Rebel (1980)
Breaker (1981)
Restless and Wild (1982)
Balls to the Wall (1983)
Metal Heart (1985)
Russian Roulette (1986)
Objection Overruled (1993)
Blood of the Nations (2010)
Stalingrad (2012)
Blind Rage (2014)
I'm a Rebel
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
I'm A Rebel
No co Ty, powinien odpaść jako pierwszy. W końcu to najnowsza płyta
I'm a Rebel
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Blind rage
I'm a rebel
- blackcocker
- -#Moderator

I'm a Rebel
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***