03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk

Post autor: pz »

Pati pisze: czw cze 04, 2026 12:03 am No sorry, ale Specka to się w gimnazjum piło. xD
Niektórzy są ciągle młodzi mimo, że do gimnazjum nie chodzili. :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Tegorocznego Mystica rozpoczęliśmy od SPECJALA (lub kilku) na balkonie wynajętego mieszkania. Dopiero tak przygotowani udaliśmy się wymienić bilety na opaski i zobaczyć pierwsze zespoły. Na poczatek Grave. Nie jest to muzyka, którą puszczałbym w domu, ale na żywo dobrze żarło. Godzinka walca wprowadziła nas w festiwalowy flow. Desert Shrine brzmiało nieźle. Teren przed nią został wyrównany w porównaniu z ubiegłym rokiem, ale wciąż jest to piaskowo-kamieniste podłoże. Efekt. Mnóstwo kurzu i liczne obtarte łokcie i kolana u uczestni­ków pogo. Nie rozumiem czemu nie położono tam "podłogi", przynajmniej pod samą sceną. Kolejnym przystankiem był fragment Six Feet Under. Spotkaliśmy też ekipę Hellhaim, z która chwilę pogadaliśmy. Potem szybka małpeczka z żabki i wróciliśmy na A. A. Williams. Fajne, nastrojowe granie. Dobry odpoczynek po wcześniejszych walcach. Na koniec wpadła (w rece żony) kosteczka.

Kolejnym przystankiem był Park Stage. Spod „parku" zniknął oficjalny merch, więc zrobiło się minimalnie szerzej w przejściu prowadzącym w stronę Main Stage. Na „nice
coś kills" nie było tłoku, bez problemu można było przejść w okolicę barierki (żona) lub
kotła ja). Sam występ dziwny. Dźwięk raczej słaby w porównaniu z poprzednimi, mało selektywnie. Raczej brzmiało jak hałas. Przebieranki mnie nie ruszają, ale sporo się działo na scenie. Intra do numerów na ekranie całkiem rozbijały dynamikę koncertu. Zgromadzonej w mojej okolicy publiczności raczej się podobało. Chwila przerwy na jedzenie i 20 minut występu niemieckiej pralki zagryzanego bułą z mięsem (średnia), po czym udałem się do 390 na mszę. Priest dał znakomity występ. Chwila na potańczenie na koniec dnia. Załapałem się nawet na błogosławieństwo od wokalisty.

Na koniec dnia dwie (a nawet trzy, choć ostatnia nie dotknęła nas osobiście) niemiłe sprawy.
1. Po Priest ochrona nie chciała nas wypuścić do wyjścia od Popiełuszki „bo już ogarniają teren". Musieliśmy wyjść główną bramą i iść na około. Skoro festiwal jest do 1, to tak powinny działać wyjścia.
2. Sardi, przez opóźnienia na PKP, dotarł dopiero koło północy. Prosto na Priest. I nie wszedł.Po północy nie chcieli mu już zeskanować biletu.
3. Wszędzie masa niebieskich szukających okazji do wyrobienia statystyk.

Pozdro dla @bartka_

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

O masz,ryzyk fizyk z PKP
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Najgorsza barierka w życiu, co za dzicz japierdole
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jedna z najgorszych barierek w życiu, po covidzie czegoś takiego w Polsce nie przezylem. Setki pływakow, pchanie, bijatyki, ochrona nie ogarniala nic. Naprawdę nie wiem co się odjebalo.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

A co na to Dave?
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Świetny dzień

Heathen to wymarzony rozgrzewkowy zespół. Kilka Thrashowych ciosów bez napinki, wokalista w mega formie. Bawiłem się przednio.

Overkill - Koncert pod znakiem ' Dont Be a Pussy ' - Setlista to praktycznie klasyk na klasyku. Jak walnęli Rotten To Core czy Elimination to głowa sama chodziła. Blitz w świetnej formie wokalnej.

Anthrax widziałem tylko 4 utwory bo musiałem uciekać na Carach Angren ale największe lenie Thrashu brzmiały nadspodziewanie dobrze. Zawsze fajnie usłyszeć Madhouse czy Złapany w Moszu. Kawał głosu ma Pan La Bella Donna

Carach Angren - Kocham tych wariatow. Symfoniczny kiczowaty Black Metal z Holandii ale jak się wkręci w klimat to jest TOP. Pustki w środku B90 bo jednak nazwa niszowa a grały większe nazwy

Marduk - spóźnili się pół godziny, wyszli i dźwięk był tak do dupy na tym całym Desert Stage że poszedłem Wpizdu. A szkoda bo kocham ich , esencja szwedzkiego blastowanego black metalu.

Megadeth - Kurde no fajne show, instrumentalnie robiło to mega wrażenie. Rudy wokalnie już niedomaga i było to słychać w wielu partiach, ale ja tam jestem zadowolony i oby jeszcze do nas wrócili.

Blood Incantation - O Jezu, ale to był koncert. 1 w nocy, Absolutne Gdzie Indziej w całości, dźwięk żyleta, trans, refleksja, medytacja, hemoglobina. Chyba koncert dnia. Tak brzmi przyszłość Metalu.

Do tego pogoda dopisała. Jestem kontent. Teraz SLAYER i RUNNING WILD na 2027 i jedzieMY !
www.last.fm/user/darkfuneral18
pz
-#Administrator
-#Administrator

Wreszcie prawdziwy Mystic. Deszcz, tłok, kałuże, błoto i masa muzyki której nie słucham. :D

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A są gotyckie wieloryby?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Nie było wspominki o gotyckich wielorybach ze strony prezesa, bo pewnie Kam już dawno wszystkie je złowił.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pt cze 05, 2026 6:48 pm A są gotyckie wieloryby?
I SPECJAL... nie zapominajmy o nim...
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

gumbyy pisze: pt cze 05, 2026 6:59 pm
Schizoid pisze: pt cze 05, 2026 6:48 pm A są gotyckie wieloryby?
I SPECJAL... nie zapominajmy o nim...
On był od początku dzięki BCC. A co do wielorybów, to wystarcza mi pizza z żabki.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dobra. Byłem tylko wczoraj, ale wycisnąłem z tego jak dla mnie całkiem sporo, choć prawie same powtórki.

Truckfighters - poszedłem bo kumpel chciał. Całkiem spoko, gitarzysta niezły wariat, walił miny jakby właśnie przechodził udar mózgu. Muzyka troche na jedno kopyto, ale przyjemnie się słuchało.

Overkill - koncert dość dobry, dużo faków i madafaków, co im jestem starszy coraz bardziej wzbudza we mnie politowanie, no ale coż... muzycznie okej, troche krótko więc sporo mi zabrakło w secie, szkoda że jedynie Elimination z mojej ulubionej płytki...

Anthrax - Świetny energetyczny koncert. Zespół zadowolony z gry, uśmiechnięci, gadatliwi jak diabli. Chciało się tego słuchać. Ustawili bardzo wyskoko poprzeczkę Megadeth.

Megadeth - Bardzo dobry koncert, choć chyba w Spodku 2023 było ciut lepiej. Niemniej jednak był to bardzo fajny koncert. Plus za drobne ale jednak zmiany w secie no i wydawało mi się, że Dave też miał dobry humorek. Minus, było trochę kindermetaluchów domagających się noszenia na łapach jak cygan zasiłku no i sporo zwykłego bydła prącego do przodu w jakimś dzikim amoku. Jednego typa udało mi się skutecznie spacyfikować, ale takie incydenty niestety psują troche odbiór koncertu.

Blood Incantatnion - miałem już pójść do hotelu po Megadeth ale usłyszałem BI i zostałem jeszcze na tym koncercie. Bardzo dobry, odegrane w całości AE i wszystko z bardzo fajnym klimatem. Aż mi się książki Lovecrafta przypomniały xD Słowem, świetne.

Ogólnie jestem zadowolony z wyjazdu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

pz pisze: czw cze 04, 2026 10:09 am Tegorocznego Mystica rozpoczęliśmy od SPECJALA (lub kilku) na balkonie wynajętego mieszkania.
Wiedziałem, że to napiszesz, SPECJALnie wszedłem się przekonać. Wypiłem ostatnio lanego czarnucha. Miałem ochotę na "powrót do lat młodości", ale srodze się zawiodłem. Był totalnie nijaki, zmarnowane pieniądze (zwłaszcza, że piłem na lotnisku). Nie chodzi o gust, to był produkt fatalnej jakości. Jak wypiłem Żywca, tego zwykłego januszowego lanego full lighta, to bez porównania lepszy.

M.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Pewnie po prostu chodzi bardziej o nośną nazwę, popularną tutaj w pierwszym tygodniu czerwca, nie o jakiś.... specjalny smak ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

To zdecydowanie element folkloru. Inna sprawa, że ja smaku wysublimowanego nie mam jeśli o alkohol chodzi, beaviso jest tutaj zdecydowanie bardziej doświadczonym użytkownikiem. Jak mi mordy nie wyrzkywia to jest git, a w dobrym towarzystwie? Mogą być nawet (jak to mówi moja Babcia) siki Weroniki ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Death to All
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bon Dzosef pisze: pt cze 05, 2026 9:53 pm Death to All
Ej. Ej. Życzenie śmierci innym użytkownikom jest niezgodne z regulaminem

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

shedao widze ze zaznaczasz obecność na setlist.fm podbilbys sie przywitać z zespołem aim
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

SHE'S A MAAAAANIAC MAAAAANIAC
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
ODPOWIEDZ