The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: Emilio »

WICKER MAN pisze: Nie zdziwiłbym się, gdyby zamiast The Talisman w secie pozostało Dance of Death.
Miejmy nadzieje, że tak sie nie stanie, chciałbym usłyszeć DoD ale nie kosztem Talizmana...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Dance of Death jak najbardziej (chociaż wolałbym Paschendale) ,ale For the Greater Good of God czy Brighter than a 1000 Suns nie zdzierżę ,zwłaszcze tego drugiego, mniej nadającego się kawałka na koncert Ironi nie mają, choć The Legacy z tego co widziałem na bootlegach też kompletnie się nie sprawdzał.

Liczę,że będą się kłócić czy zagrać Talismana lub When the Wild Wind Blows i zdecydują się na....Isle of Avalon.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

WICKER MAN pisze:Nie zdziwiłbym się, gdyby zamiast The Talisman w secie pozostało Dance of Death.
Boże oby tak się nie stało DOD fajny utwór ale Talizman moim zdaniem go przebija. Poza tym jakby nie patrzeć Talizman jeden z lepszych otworów na nowej płycie więc gdyby go nie zagrali... lipa. Ponadto utwory z nowej plyty moim zdaniem przy wybieraniu setu będą miały pierwszeństwo więc liczę z całego serca że tą morską przygodę na żywo usłyszę :)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Był gdzieś wywiad, odnośnie piosenek jakie chcą zagrać, Steve wymieniał The Final Frontier, Coming Home, The Talisman, When The Wild Wind Blows. Możliwe, że było wymienione też The Alchemist, ale nie pamiętam dokładnie.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Jakby jakieś cztery to najprawdopodobniej te+ El Dorado.
Ciekawe czy TFF puszczą same później, czy razem z satelite będzie na openera. Ja bym wolał żywszego Wickermana.
ZłapanyWCzasie pisze:Dance of Death jak najbardziej (chociaż wolałbym Paschendale) ,ale For the Greater Good of God czy Brighter than a 1000 Suns nie zdzierżę ,zwłaszcze tego drugiego, mniej nadającego się kawałka na koncert Ironi nie mają, choć The Legacy z tego co widziałem na bootlegach też kompletnie się nie sprawdzał.
Ja wszystko z AMOLAD w ciemno biorę :razz:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Nie mam nic do AMOLAD, więcej, These Colours Don't Run czy Reincarnation of Benjamin Breeg koncerto naprawdę się sprawdzają, ale zdziwiło by mnie gdyby grali drugą trasę pod rząd utwory z niej, trochę Ironi ostatnio faworyzują nowe rzeczy, kiedy z takiego Somewhere in Time czy No Prayer for Dying praktycznie nic nie grają, a to też ich dorobek, oczekiwałbym bardziej urozmaiconego podejścia.
Trochę to się schematyczne robi, nowa trasa, kawałki z nowej płyty ,też wiadomo w zasadzie jakie, otwieracz,singiel,najdłuższe kawałki....klasyki i utwory z przedostatniej płyty.
Zobaczcie,jaki set był w 1988 czy 1990 r. totalnie nieprzewidywalny.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Chcialbym zeby wrócili do mniej granych ostatnio kawałkow jak 22 Acacia Avenue albo taki Die With Your Boots On to byłoby bardzo miłe zaskoczenie. Ponadto nic nie grają z No Prayer... a taki Tailgunner to ma kopa ze hej . Z ostatnich płyt osobiscie wole Paschandale od DoD . A jeszcze jakby wyszli na bis z takim Be Quick Or Be Dead to byłbym wniebowzięty :pijak:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Mnie wszystko ucieszy ale super było by gdyby zapodali opere ale wiem że niema szans na to :sad:
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

ZłapanyWCzasie pisze: trochę Ironi ostatnio faworyzują nowe rzeczy
Dlatego w 2005 i 2008 zrobili trasę ze starszymi kawałkami.
A jak powiedział Janick nie granie samych starych kawałków to robienie parodii samego siebię...choć oczywiście nie tłumaczy to nie grania np. Stranger'a, czy To Tame...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Mam też nadzieję, że jeśli zdecydują się jednak grać większość nowych kawałków, to lepiej, żeby były to te z "The Final Frontier".
Bo po raz kolejny "Different World" czy "Wildest Dreams" nie ucieszyłoby mnie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

W wywiadzie dla Kommersant Bruce potwierdził, że w secie znajdą się 4 kawałki z The Final Frontier oraz kilka starszych klasyków, m.in. The Trooper i 2 Minutes To Midnight.

http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1574539

W takim razie możemy raczej zapomnieć o The Talisman w secie...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Trzeba poczekać do pierwszego koncertu, wtedy wszystko sie wyjasni na 100% Osobiscie zdecydowanie wolałbym The Talisman od Wtwwb. Moim zdaniem talizman ma duzo większy potencjał koncertowy. Nie znam rosyjskiego ale gdy widziałem wywiad z Bronkiem po angielsku to mówił zdaje sie o 4 kawalkach wiecej z nowego albumu w stosunku do setu z 2010, czyli razem z ElDorado o 5.

A Trooper i 2 minuty to dobre info ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Dzięki temu wywiadowi odświeżyłem se chociaż ruski ;-)

Czyli obstawiam tff,el dorado, coming home no i wiaterek.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tylko 4? Mam złe przeczucia, że setlista w tym roku może zawieść... :???:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

TFF, ED, Tali, WTWWB - i będzie OK! ;-)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dla mnie WtWWB to 11 minut straconego koncertu... za to wolałbym cokolwiek (dosłownie) innego...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

RALF pisze:TFF, ED, Tali, WTWWB - i będzie OK!
Byłoby, choć trochę się boję o talizmana. Z jednej strony same wolne kawałki z nowych to mało realny pomysł, z drugiej nigdy nic nie wiadomo:/ Najchętniej wyrzuciłbym TFF i na openera zostawił Wickermana, który w tej roli sprawdzi się najlepiej.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

ttomasz pisze:Najchętniej wyrzuciłbym TFF i na openera zostawił Wickermana, który w tej roli sprawdzi się najlepiej.
Zgadzam się w 100%. 4 kawałki z TFF wystarczą :razz:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Bruce obiecał kilka starszych rzeczy i to co najlepsze z nowych. 4 kawałki z ostatniego albumu stykną, jestem niemal pewien iż usłyszymy Talismana. Coś z DOD (tytułowy/Paschendale), Kolorki, Benek, Wicker i 9 klasycznych rzeczy - wiadomo jakich. ;-)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jeśli 4 kawałki, to obstawiam że z początkowych przewidywań odpadnie raczej Coming Home, ewentualnie The Final Frontier.
WTWWB - na 100% zagrają, Harris nie podarowałby opuszczenia tego kawałka
El Dorado - na 100% zagrają
The Talisman - bardzo bym się zdziwił, gdyby odpuścili kawałek o tak wielkim potencjale koncertowym
Coming Home - wstępnie wymieniany, ale prawda jest taka, że to raczej ciepła klucha, więc lepiej zamiast niego przypomnieć Blood Brothers, które mają pod palcami od zeszłego lata. Stawiam że wypadnie.
The Final Frontier - z jednej strony niby pewniak, bo kawałek tytułowy, ale z drugiej jest on kompletnie nijaki. Intro nie nadaje się do niczego. Właściwy kawałek jako opener też nie bardzo pasuje - ma za mało dynamiczny, "kroczący" rytm, kompletnie nie wyobrażam sobie przy nim szalonego otwarcia koncertu w stylu, do którego przyzwyczaiło nas Maiden. Już prędzej widzę rozpoczęcie koncertu Talismanem - akustycznie intro puszczone z playbacku, a zespół wchodzi z kopem w wiadomym momencie. No to byłoby mocne rozpoczęcie, rozruszaliby ludzi od razu!

M.
ODPOWIEDZ