Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: Helloween

Post autor: Deleted User 5490 »

Jakie niemiło? Lepiej mieć cienką rurkę do pierdzenia. Tak mi się wydaje z punktu widzenia faceta hetero. A samo pierdzenie jest przyjemne.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

W nawiązaniu do tematu - > Bardzo boje się nowej trasy. Kilka elementów niepokoi. Nie będzie już podniecenia związanego z tym że to pierwsze koncerty z Papuśnym Michałem, do tego skrócony czas trwania show ze względu na support, obawa o setlistę bo jak dorzucą 4-5 kawałków z nowej płyty plus obowiązkowe kotlety to dajcie spokój. A szansa by dorzucić jakieś rarytasy jest ogromna ( Paint New World, The Invisible Man, Kill It czy Hey Lord, patrzę na was ) . Ja jednak poczekam na setlistę nim kupie bilet.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ja mam tylko jednego requesta - Victim of Fate. Jak to zagrają to cała reszta setu jest mi obojętna
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Pół forum jedzie do Zvolenia przede wszystkim dlatego, że to otwarcie trasy i będą emocje z tym związane. Oczywiście poprzedniej trasy nic nie przebije, ale nawet kotlety plus nowe kawałki gwarantują zajebiste wrażenia, gdy się nie zna setu. Choć myślę, że jakieś rarytasy będą, aczkolwiek niekoniecznie z Twojej listy;-)
Tak naprawdę najważniejsze, aby te koncerty się po prostu odbyły.

@Żelazny - VoF, The Dark Ride i mogą przez resztę grać Fear of the Dark :wink:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Jako część Medleya ? Jak najbardziej. W całości ? Wątpie. Już na koncercie Hansen & Friends na Wacken Kai nie zaśpiewał tego utworu tylko podarował go Frankowi Beckowi który jest teraz na sitku w Gamma Ray.

Ale u mnie z takich mokrych marzeń, pewnie nierealnych, to proszę o Nabatea, Wake Up The Mountain i Listen To The Flies ( popis Derisa ! )

Chociaż mam przeczucie że ta trasa to będzie niestety kotleciarnia, jakieś Power czy Steel Tormentor, 4-5 z nowej i nara.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Victim lub Phantoms. Z nowych chętnie bym usłyszał Straight out of hell zamiast tej balladki. Powinien fajnie wypaść na żywo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Kevin18 pisze: pn mar 09, 2020 10:40 am Jako część Medleya ? Jak najbardziej. W całości ? Wątpie. Już na koncercie Hansen & Friends na Wacken Kai nie zaśpiewał tego utworu tylko podarował go Frankowi Beckowi który jest teraz na sitku w Gamma Ray.
Strasznie się Hansen rozleniwił wychodzi na to, cieszę się że widziałem parę razy GR jeszcze bez Franka bo obecnie on przejął prawie wszystkie wokale. Wciąż jednak liczę że zagrają go w całości, to byłby i tak jedyny moment koncertu z Hansenem na wokalu
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Bez przesady, Kai spokojnie jest w stanie zaśpiewać jeden lub dwa całe kawałki. Victim jak najbardziej realny.
A od zawieszenia działalności Gammy wolę Gammę z Beckiem i Kaiem na wokalu. Ale to już temat na inną dyskusję.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

barsiarz pisze: pn mar 09, 2020 11:00 am Bez przesady, Kai spokojnie jest w stanie zaśpiewać jeden lub dwa całe kawałki. Victim jak najbardziej realny.
A od zawieszenia działalności Gammy wolę Gammę z Beckiem i Kaiem na wokalu. Ale to już temat na inną dyskusję.
To ja chce Ride The Sky w całości :)

No i wiadomo że lepiej mieć Gammę niż jej nie mieć w ogóle, ale w zeszłym roku jak widziałem ich na żywca to pewnego rodzaju magia uleciała. Nic nie mam do Becka, ale brakowało głosu Kaia w numerach takich jak ' Dethrone Tyranny ' czy ' Man On A Mission ' .
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ale większość utworów wykonują wspólnie, jest trochę Kaia trochę Franka, w miarę jest to rozwiązane. I wilk syty i owca cała;-)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Nie no, zdecydowana większość to Frank Beck, Kai głównie w chórkach. Przecież z barierek miałem dobry widok na ich koncert :) A tak w ogóle to i tak oglądamy już chyba zmierzch Gamma Ray i nowego studyjniaka się nie doczekamy raczej.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jak mnie pamięć nie myli (niech ewentualnie @pz lub @redhot potwierdzą lub zaprzeczą) to w tamtym roku jednak Kai śpiewał sporo zwrotek, nie tylko refreny.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

To widocznie w Barcelonie miał gorszy dzień ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Kevin18 pisze: pn mar 09, 2020 10:23 am W nawiązaniu do tematu - > Bardzo boje się nowej trasy. Kilka elementów niepokoi. Nie będzie już podniecenia związanego z tym że to pierwsze koncerty z Papuśnym Michałem, do tego skrócony czas trwania show ze względu na support, obawa o setlistę bo jak dorzucą 4-5 kawałków z nowej płyty plus obowiązkowe kotlety to dajcie spokój. A szansa by dorzucić jakieś rarytasy jest ogromna ( Paint New World, The Invisible Man, Kill It czy Hey Lord, patrzę na was ) . Ja jednak poczekam na setlistę nim kupie bilet.
W jakim języku byś nie napisał tego tekstu, a dostałbym jego tłumaczenie, to obstawiałbym w ciemno, że to Polak napisał.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Dlaczego ?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Na zimowych mastersach w 2016 w zasadzie wokalista był Beck. Trochę partii Kai wykonywał sam i średnio to brzmiało.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

W Szwecji w sierpniu było to równej rozłożone. Na tych Mastersach Kai praktycznie nie śpiewał.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Kevin18 pisze: pn mar 09, 2020 12:00 pmDlaczego ?
Trasa nr 2 zapewne nie będzie lepsza od reunionu, to oczywiste. Ale nie ma żadnych podstaw by sądzić, by była znacząco gorsza. Ile słyszałeś nowych numerów? Zero. Jakieś przecieki dot. setlisty? Żadne. Wreszcie, na ilu koncertach poprzedniej trasy byłeś? Czy choć na dwóch?

Skrócenie koncertów nigdy nie jest fajne, ale spokojnie mogliby nie rozwlekać bisów oszczędzając kwadrans czasu.

Więc myślę, że zagrają trasę na 20 numerów, w tym min. jeden trwający 15 minut. Będzie to znów jedna z trzech najlepszych tras metalowych w roku.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

krusejder pisze: pn mar 09, 2020 2:31 pm
Kevin18 pisze: pn mar 09, 2020 12:00 pmDlaczego ?
Trasa nr 2 zapewne nie będzie lepsza od reunionu, to oczywiste. Ale nie ma żadnych podstaw by sądzić, by była znacząco gorsza. Ile słyszałeś nowych numerów? Zero. Jakieś przecieki dot. setlisty? Żadne. Wreszcie, na ilu koncertach poprzedniej trasy byłeś? Czy choć na dwóch?

Skrócenie koncertów nigdy nie jest fajne, ale spokojnie mogliby nie rozwlekać bisów oszczędzając kwadrans czasu.

Więc myślę, że zagrają trasę na 20 numerów, w tym min. jeden trwający 15 minut. Będzie to znów jedna z trzech najlepszych tras metalowych w roku.
Byłem na 3 koncertach Pumpkins United, po drugie nowy album jaki by nie był to z pewnością nie dorówna klasykom, bo taka jest rzeczywistość. Już singiel był najgorszym elementem poprzedniej trasy, po trzecie nie graj szefa.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No akurat Pumpkins United (numer) z perspektywy czasu nie obronił sie jakoś dobrze.

Oby mocno zamieszali setem, bo bez tego będzie duże rozczarowanie. Jak nie usłyszymy ~12 nowych numerów to trasę można uznać za rozczarowanie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ