08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2868

Re: 08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Post autor: Deleted User 2868 »

Evil, stałem obok Ciebie po podpis Artillery, miałem koszulke Dream Theater :B Nie byłem pewny czy to ty. Rozmawiałeś z jakimś kolesiem w koszulce Benediction.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

by Slav:

IMMOLATION – fajnie było chwile popatrzeć
ARTILLERY – zachęcili mnie do zapoznania się z ich płytami. Koncert ogólnie taki sobie. Potem sami mówili, że nerwowo grali (o ile dobrze zrozumiałem), ale ogólnie to liczą na dobre DVD, bo publiczność fajnie reagowała. I jeszcze mówili, że Tyskie to bardzo dobre piwo i pili je już w Anglii :)
MARDUK – bardzo dobry koncert, pokazali się z dobrej strony
VADER – słaby set. Jedyny plus to bardzo dobry finisz, zakończyli z klasą. „Gdzie jest Wyrocznia?!”
SATYRICON – nie widziałem! Moja największa porażka MetalMani
OVERKILL – najlepszy koncert jaki widziałem w tym roku. Szkoda, że byłem w takim stanie:/
DILLINGER ESCAPE PLAN – musiałem wyjść nie dało się na to patrzeć, a tym bardziej słuchać. Największa pomyłka tej edycji
MEGADETH – rozczarowany! Średnio zagrali, liczyłem na dużo więcej.
Ogólnie to kiepsko się bawiłem. Dużo mnie ominęło, za to pozwiedzałem centrum K-ce (lol). Ale przynajmniej wiem teraz co to jest prawdziwy punk :) Pozdro dla Szajby, Sleja, Matiego i innych z którymi miałem okazję się bawić. A teraz jedziemy na Castle Party!! ;)
Co do organizacji to było bardzo dobrze. Największy minus to przechodzenie z płyty na sektory, ludzie się ładnie denerwowali na koniec.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

Kronos pisze:Evil, stałem obok Ciebie po podpis Artillery, miałem koszulke Dream Theater :B Nie byłem pewny czy to ty. Rozmawiałeś z jakimś kolesiem w koszulce Benediction.
a kto wie mozliwe ;D ktos tam stal w takiej koszulce ;D no ale skad mogles wiedziec,ze ja to ja :) xD

a i swoja droga w spodku mozna bylo spotkac Titusa - nawalonego :D , prawie caly Frontside + Pachu , Zielony tez gdzies chodzil , a i chyba Kmiolka tez widzialem... ale tu akurat nie jestem pewien
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

180 za koszulkę Behemotha \m/

a i fajny greps był, jak przed Mega z głośników poleciało "Run to the Hills" i 3/4 spodka śpiewało :lol:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Szajba pisze: a i fajny greps był, jak przed Mega z głośników poleciało "Run to the Hills" i 3/4 spodka śpiewało :lol:
dokladnie ;D
Szajba pisze:180 za koszulkę Behemotha \m
nie bylo czegos takiego chyba ,ze rano moze bylo wiecej merchu

100 zl artillery shirt , 150 long...porazka...overkill i megadeth tez niewiele mniej...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

http://muzyka.onet.pl/10175,58506,0,4,1,galerie.html

Co to w ogóle jest, nowy wizerunek sobie postanowił sprawić??? To on w ogóle? :mrgreen: Za dużo się Maniaca naoglądał w jego schyłkowym okresie w Mayhem. Zaczes do tyłu na jakiejś brylantynie- porażka...
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

no emo !
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Dobra,to parę słów ode mnie też:

Six Degrees Of Separation/Helpness - nie widziałem
Drone - żenada,takie niemieckie popłuczyny po Machine Head,zresztą wokalista zjebał ziewających Czechów za co dostał jakimś papierkiem w łeb :lol:
Torr - czeski Kat,więc ludzi pod sceną było już więcej, ogólnie całkiem dali radę,pomimo że wyglądali komicznie,co prawda pod koniec już trochę nudzili,ale ogólnie było lepiej niż się spodziewałem
Mortal Sin - YEAH :twisted: No tu już było konkretnie, Australjczycy zmietli,świetny kontakt z publiką, a zagrane na koniec "Mayhemic Destruction" zabiło :twisted:
Evile - dali radę,chociaż spodziewałem się nieco więcej,nie podszedł mi głos wokalisty,ale wszystko przed nimi. Ich setlista to niestety jedyna moja "zdobycz" z metalmanii
Overkill - MASAKRA,pod względem oprawy (dymy :twisted: ),wykonania i kontaktu z publicznością najwyższa klasa,spodziewałem się że będzie dobrze,ale nie że aż tak,obiektywnie mówiąc żaden grający po nich zespół nie miał szans ich przebić,set:
http://www.z-photos.czweb.org/OverKill%20(44).JPG
Rage - tylko z ich powodu wybrałem Czechy zamiast Katowic i się nie zawiodłem,bo zagrali świetnie,jak to Rage,bardzo dobry set,Peavy pod koniec rozwinął Polską flagę którą rzuciłem na scenę :D No Overkill jednak nie zdołali przebić,ale to było nie wykonalne;] Mimo tego rewelacja. Set (nie całkiem po kolei):
Intro
Carved In Stone
Drop Dead!
Soundchaser
Set This World On Fire
Days Of December
Sent By The Devil
Down
Unity
Black In Mind
Solitary Man
Full Moon
Refuge
-----------------
Long Hard Road
Higher Than The Sky/Don't Fear The Winter

Megadeth - gwiazda gwiazdą,ale ja się zawiodłem dość mocno. Koncert był przyzwoity,ale nic ponadto, Dave odezwał się może ze 3-4 razy, jak dla mnie największe rozczarowanie dnia,do tego setlista kiepska :
http://www.z-photos.czweb.org/Megadeth%20(21).JPG
Brak Back In The Day i Mechanix chociażby :roll:

Ogólnie jednak wyjazd udany,3 najlepsze koncerty:
1.Overkill
2.Rage
3.Mortal Sin

No a Czesi to pipy,ale to chyba wiadomo.

A i:
http://youtube.com/watch?v=I3h-E-AHBNA
http://youtube.com/watch?v=RQfjl9HM51Q
http://youtube.com/watch?v=NJh91b4EBnU
http://youtube.com/watch?v=fVzMgeLdehI
http://youtube.com/watch?v=eZClQdvFQ9k
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Jazz is not dead, it just smells funny.
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Probuje sobie z glowy ulozyc set overkilla ... przydalaby sie pomoc :D

01 Necroshine
02 Thanx for nothing
03 Rotten to the core
04 Bastard Nation
05 Skull and Bones
potem z kolejnoscia gorzej ;-) napewno bylo :

Wrecking crew, Elimination, Hello from the gutter,
no i na koncu Fuck You

PS. Marzenie z czasow gowniarstwa spelnione. Zobaczylem Overkill na zywo w dodatku mialem specjalne dwa zyczenia setowe, ktore spelnili:
* Zaczeli od Necroshine
* Bylo Bastard Nation...pierwszy kawalek Overkilla, ktora uslyszalem w zyciu...na takiej zajechanej tasmie video... :lol: <lezka w oku>
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

najlepszy koncert dało Overkill, potem DEP. Stolen Babies na małej i Evile też rozgromili.

na minus true metalowe buractwo.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Szajba pisze:M@ti jak zobaczył prezent na powitanie to zdębiał
Byłem wzruszony po prostu. ;p
Szajba pisze:jak i poznać nowych czyli M@tiego ( :lol: )
Ej a co w tym takiego śmiesznego? :B

To ja coś napiszę: Megadeth, Overkill i Satyricon dali najlepsze koncerty. Mjut.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mortal Sin - z małej sceny to jedyna kapela którą tam obejrzałem. Spodobało mi się. Chętnie posłucham płyt tych thrashersów z Australii.

Flotsam and Jetsam - całkiem nieźle, ale byli ustawienie trochęza głośno. Przeszkadzało mi to skupić się na koncercie

Artillery - rewelacyjne granie... bardzo na plus.

Marduk - dwa kawałki i tenkju.

Później przerwa na obiad ;)

Vader - widziałem kilka ostatnich utworów. Jak zwykle koncertowa machina... ale mnie specjalnie nie zachwycili. Fakt, wielkim fanem nie jestem :)

Satyricon - ze 4 ostanie kawałki (w drodze do Overkillowej barierki ;)). Całkiem, całkiem... Frost nie walił blastami + dwie stopy i to już duży plus ;)

Overkill - barierka. Widziałem po raz 4 i po raz 4 pozamiatany. "Bastard Nation" super niespodzianka :D bo to jeden z moich ulubionych utworów tej kapeli. Ogólnie Overkill mógłbym oglądać co miesiąc (jak Kreator) ;)

Escape Dillinger Plan - echhh.. szkoda gadać. Najgorszy zespół jaki widziałem w życiu i nie sądze, że coś ich "przeskoczy". Porażka na całej linii. Kto to wpuścił do Spodka? :roll:

Megadeth - yeah... 3 raz i 3 miazga :twisted: Oczywiście klasyki powalały ("Hangar", "Tornado", "Holy" itp.). Rewelacyjny występ. Imponujacy Chris Broderick, która gra z wielkim luzem (nawet najtrudniejsze sola Friedmana). Mustaine lekko... zakręcony ;) Świetny występ Megadeth :!: Po koncercie złapałem kostkę od Brodericke :D

Ogólnie impreza bardzo udana.

Plusy:
1. Organizacja :shock: po Megadeth spóźnienie wyniosło... jakieś 20-30 minut. BRAWO :!: jednak i u nas można :)
2. Nareszcie opaski był wydawane przy wejściu i nie było niepotrzebnego zamieszania przy wychodzeniu zs Spodka.

Minusy:
1. Escape Dillinger Plan.
www.MetalSide.pl
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

nie grał wczoraj żaden Escape Dillinger Plan. hehehe

ja nie wiem, ale dla mnie to był koncert po prostu fenomenalny
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

To, co widziałem:

FLOTSAM AND JETSAM (bez 2 kawałków) - wokalista momentami straaaasznie zarzynał, ale wrażenia raczej pozytywne. Basista fajnie zasuwał.

ARTILLERY - Oj, tu mnie panowie bardzo pozytywnie zaskoczyli. Niby takie dziady (poza wokalistą - swoją drogą, jak dla mnie Becur Junior :lol: ), a odwalili kawał porządnej roboty.

VADER - Ile ci kolesie mają pary w dupie, co kawałek może z 3-5 sekund przerwy i jazda... Biorąc pod uwagę, że do Spodka przyjechałem dla zespołów thrashowych, a nie deathowych - zarąbiście mi się podobało. Szkoda tylko, że trochę krótko i bez Witchera :P A, przy okazji mieli najlepsze nagłośnienie wieczoru.

OVERKILL - Mistrzostwo świata, myślałem, że nie wyjdę żywy spod sceny. Od pierwszych dźwięków Necroshine aż do ostatniego fucka nie było oddechu nawet na sekundę. Absolutna rewelacja, dawno nie widziałem takiego koncertu.

DEP - Wyszedłem po 20 minutach turlania się ze śmiechu z kumplami. Dziękuję, do widzenia, cyrk to chyba na Polsacie teraz mają, także zapraszam. A i na wyjściu zyskałem tyle, że dostał mi się autograf frontmana Artillery i zdjęcie z zespołem.

MEGADETH - Może i nie jeżdżę na koncerty co miesiąc i dużo w życiu nie widziałem, ale takiego młyna, jaki był na Sleepwalkerze, Wake Up Dead i Take No Prisoners jeszcze nie miałem okazji przeżyć. Muzycznie absolutnie nic do zarzucenia, Chris zasuwa z taką łatwością, jakby to było dla niego równie skomplikowane co wiązanie sznurówek. Kontakt z publicznością? Nic, ponad to, czego bym się spodziewał, ale taka natura koncertów 'Deth. Strasznie podobały mi się przejścia między kawałkami, jak zaczęli In My Darkest Hour bez intra bezpośrednio po Kick The Chair albo jak Chris odegrał solówkę przed Tornado. Jedyna większa wada - fatalne nagłośnienie, w porównaniu z poprzednimi zespołami. Ktoś chyba znowu pomyślał, że gwiazdę wieczoru koniecznie trzeba podbić do granic wytrzymałości uszu.

We've been Megadeth, you've been great. Wracaj tu szybko Rudy.

A, i śpiewanie RTTH było dobre :lol:
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

nie rozumiem po co byliscie na koncercie DEP . skoro Wam się nie podobało to mogliscie isc na hamburgera albo szaszłyk :roll: i nic nie usprawiedliwi zachowania jednego palanta, który był taki true, że jak jeden koleś był niesiony na DEP na rękach to go ściągnął i skopał.

zespół jest fenomenalny, ja bawiłem się świetnie. pozdro dla ziomusia z Bytomia !
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Myslę ,że chyba taki rodzaj muzyki trzeba poprostu lubić bardzo :P A overkill rzecywiście masakra (w pozytywnym sensie).
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

hail_the_leaf pisze:nie rozumiem po co byliscie na koncercie DEP . skoro Wam się nie podobało to mogliscie isc na hamburgera albo szaszłyk :roll:
Byłem, bo to był mój pierwszy (nie licząc 2 kawałków na jutubie) kontakt z zespołem i myślałem, że się do nich przekonam. A że było dokładnie odwrotnie, to owszem - wyszedłem.
hail_the_leaf pisze:i nic nie usprawiedliwi zachowania jednego palanta, który był taki true, że jak jeden koleś był niesiony na DEP na rękach to go ściągnął i skopał.
Niestety, są ludzie i krzesła. Szkoda, że ryzyka trafienia na takie bydło nie da się nijak wyeliminować.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Wróciłem! Moja pierwsza i ostatnia metalmania! (chyba, że zagra coś porażająco zajebistego tak jak w tym roku)

Widziałem kawałek Marduka, kawałek Overkill, całe The Dillinger Escape Plan, kawałek Mega*ujostwa.

The Dillinger Escape Plan jest genialne ! Nigdy w życiu nie przeżyłem takiego świetnego i energetyzującego koncertu.
To prawda, że The Dillinger Escape Plan nie pasował do całej tej żałosnej metalmanii, na której większość gości to pedałki w białych butach, kamizelkach jeansowych krzyczących coś typu "Mega*uj". Przykro mi, że muzyka ta jest dla tych prostaków zbyt skomplikowana ale rozumiem, że ich tępe i zacofane mózgi nie są w stanie przetworzyć tylu zmian tempa oraz rozbudowanych aranżacji instrumentalnych.

Zachowanie The Dillinger Escape Plan na scenie - masakra! Taki pałer ze sceny leciał, że ciężko w ogóle to było przeżyć !
Setlista w miarę genialna, choć szkoda, że brakło paru równie genialnych wałków.

NIe wiem po co na The Dillinger Escape Plan w pierwszych rzędach stali te pajace, megadefowcy, i po co pokazywali ciągle te faki. Jednemu nawet naflugałem, żeby tak nie robił, i na szczęście udało mu się to przetworzyć i przestał, ale takie zachowanie jest bez sensu. Nie podoba się? Wypierdalaj! Nie musisz stać pod sceną i wkładać palec w oko wokaliście. Szkoda, że Greg rzucił statywem w fosę a nie w tych debili.

Światła na The Dillinger Escape Plan - coś niesamowitego - pomysł doskonały! Nigdy w życiu nie widziałem czegoś takiego!

Muszę zobaczyć The Dillinger Escape Plan jeszcze raz w tym roku. Muszę!

Kupiłem sobie koszulkę nawet, hehe. Wciąż jestem podniecony.

Jesteś fanem Megadeath? Jesteś debilem. :]

hehe, podobał mi sie cytat z innego forum:
Megadeth- no coz, musialem znowu isc sie napic, wrocilem na sama koncowke. Rudy kompleks jak zwykle jeczal i miauczal do mikrofonu.Zawsze wolalem metallice:D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

hail_the_leaf pisze:na minus true metalowe buractwo.
zdecydowanie. O czym świadczy kilku buraków w pierwszym rzędzie na DEP oraz, niestety, jak widać kilka wypowiedzi na tym forum. Rozbawiło mnie zwłaszcza jak ktoś ich nazwał emo :lol: a bynajmniej ich fanem nie jestem.

Ode mnie na szybko (bo wbrew Twoim przewidywaniom Rafie nie będę sie silił na coś dłuższego skoro tu tyle mimi-relacji ;) ), bo i tak mało widziałem:

FLOTSAM AND JETSAM - zajebiści byli jak dla mnie, zabrzmieli odpowiednio mocno. Dobra zabawa (choć akurat na tym gigu to raczej statyczny byłem). Czysta moc w każdym razie.

ARTILLERY - ogólnie ok, ale nic ponadto, żadnej rewelacji nie było. Ale fajnie wyglądali :P Perkman=Ace Ventura (jak to słusznie Slej ujął :lol: ), basista bardzo pocieszny :mrgreen: (tego z kolei Slej chyba do swojego ojca porównał :lol: ), no i ten mały gitarzysta ;]]]]

OVERKILL - moc \m/ zajebiści byli.

DILLINGER ESCAPE PLAN - nigdy nie słyszałem, żadnej ich płyty, choć oczywiście o samym zespole sporo słyszałem. I występ kurcze ciekawy, może muzycznie nie do końca moje rejony, ale wizualnie to było zajebiste, show na plus a i niektóre motywy mieli takie że i mi sie spodobało. Niestety, jak to już wspomniano, buractwo niektórych metalofczyków było zatrważające (dla mnie w każdym razie). W każdym razie szaleni goście :)

MEGADETH - super :D nie był to koncert mojego życia, ani nawet jeden z najlepszych ale tak po prawdzie to nawet sie na to nie nastawiałem, bo o nich nigdy nie panowała opinia koncertowych mistrzów. Ale co z tego, zajebiście mi sie podobało. wykonawczo było genialnie wręcz, Broderick spokojnie sobie radzi z solówkami Friedmana. Także mnóstwo świetnych riffów, moc solówek i Rudy który wydał sie dość sympatycznym gościem :P

Set:

Sleepwalker
Wake Up Dead
Take No Prisoners
Skin O' My Teeth
Washington Is Next!
Kick The Chair
In My Darkest Hour
Hangar 18
Gears Of War
A Tout Le Monde
Tornado Of Souls
Ashes In Your Mouth
Burnt Ice
Symphony Of Destruction
Trust
Peace Sells
---------------------
Holy Wars

No i to tyle z występów :) A z pozamuzycznych spraw to oczywiście fajnie było zobaczyć stare mordy, tak więc pozdro dla Metala (wielkie dzienks za towarzystwo :beer ), Sleja, Evki, Szajby, Rafa, Szymka, Windziarza, Mikiego, Herkiusza, Korzenia, Tobinka, no i ofkorz wielkie pozdro dla nowopoznanych M@tiego i Nevlanxxxxxx ;) :D
Mam nadzieje, że nikogo nie pominąłem :)

Brawo dla MMP za brak obsuw, jak i też za to, że opaski rozdawali zaraz przy wejściu, a nie trzeba było stawać do drugiej kolejki żeby je otrzymać.

Frekwencja chyba bardzo dobra, więc z gwiazdą trafili na pewno (oczywiście nie umniejszając tego, że na pewno sporo ludzi przyciągnęły inne kapele).
ODPOWIEDZ