Coma

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Coma

Post autor: paniron »

ja też katowałem trujące rośliny na początku, a teraz przerzuciłem się cośtam cytrynowe bo mi sie refren podoba :-)
I w ogóle te łagodniejsze kawałki jakoś mi się lepsze wydają :j

mojej mamie się nie podoba za to ten kawałek z gdzie utrupiają prosiaka prądem.
A może przegryza kabel pod napięciem, ciężko stwierdzić
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Pożegnanie z mistrzami super jest.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

ładny kawałek, te trujące rośliny.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

wzięłam na tydzień w miasto to. dobra jest. lepsza niż obie poprzednie chyba.

edit: mogliby wyjebać te śmieszne ~minutowe przerywniki.
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: benedykt »

trujące rosliny najlepsze na płycie. wstawki denerwujące bo trzeba z dosyc dużą częstotliwością wciskać next na odtwarzaczu
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Mnie najbardziej podoba się jednak Widokówka. Płyta bardzo dobra. Już się nie mogę koncertu doczekać.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ktoś wybiera się na koncertus w Łodzi?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Słuchał ktoś tej płyty Live? Stałą się jakaś rzecz niezrozumiała, bo o ile Coma na koncertach prezentuje się naprawdę dobrze, tak ta płyta zupełnie mnie nie przekonuje. Zupełnie brakuje jej tej koncertowej "mocy".
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Ja wczoraj ino byłem na koncercie COMY ale na szczęście jako barman więc nie widziałem co się dzieje. Dużo małolatów nawalonych i tyle.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Piwowarus pisze:Słuchał ktoś tej płyty Live? Stałą się jakaś rzecz niezrozumiała, bo o ile Coma na koncertach prezentuje się naprawdę dobrze, tak ta płyta zupełnie mnie nie przekonuje. Zupełnie brakuje jej tej koncertowej "mocy".
eee - zarówno DVD jak i CD bardzo mi się podobają. Musisz po prostu głośniej słuchać :D

Ale tak swoją drogą to na tym koncercie w Arena Ursynów zespół był dość sztywny. Kilka miesięcy później w Stodole zupełnie inaczej się prezentowali. Chłopaki się po prostu mocno zestresowali tym, że nagrywają DVD
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

tomtomala pisze:Ale tak swoją drogą to na tym koncercie w Arena Ursynów zespół był dość sztywny. Kilka miesięcy później w Stodole zupełnie inaczej się prezentowali. Chłopaki się po prostu mocno zestresowali tym, że nagrywają DVD
To prawda, też mam takie wrażenie. Obraz i dźwięk na wysokim poziomie, dorzuciłbym jeszcze Listopad i Ekhart. A, mogło być też więcej kawałków z orkiestrą symfoniczną, a tak poza tym spoks. :)
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ja chciałem jechać do Łodzi niech ktoś napsze jak było. ;)
Byłem w Centrum Stoczni Gdańsk przed wczoraj gdzie koncert odbył sie w jakimś Hangarze bardzo fajny klimat niestety nagłośnienie do bani :( tzn stojac (skacząc) w środku pod scena było fajnie ale jak szedłem na fajke i nastawić sobie kości to już żal mi było tych spokojnych ludzi stojących z boku,

a co do nowej płyty WSPANIAŁA nie boje się użyć tego słowa !! Zero osiem wojna - trujące - pożegnanie - ŚWIADKOWIE.. można wymieniać i wymieniać.

Wiecie co mnie najbardziej bawi - oki Come można lubić albo nie to że mi sie podoba to nie znaczy ze każdemu musi. ALE rozpie&^%&la mnie jak słysze - NIE lubie comy bo to taka PSEUDO poezja ;p a jest cos taekigo jak PSEUDO sztuka hehehe
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Live świetny jest. brakuje mi paru kawałków, jak choćby wspomnianych ekhart i listopad ale to szczegóły. jak moje ucho przywykło do zdartego wokalu Roguca to płyta weszła natychmiastowo.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wyszła płyta Coma - Symfonicznie. Tak jakby ktoś nie wiedział(choć teraz jest chyba jeszcze tylko w empikach, później będzie gdzie indziej). Nie będę jej oceniał bo poprzednio zarówno Hipertrofię jak i Live uznałem za słabe, po czym umyłem uszy i teraz obie płyty uznaję za bardzo, bardzo dobre. Choć ja i tak rozwiązań w postaci zespół+orkiestra nie lubię więc akurat tym razem moje średnie nastawienie do tej płyty może się nie zmienić. ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Płyta jest absolutnie rewelacyjna. Od wczoraj nie mogę się od niej oderwać. W sobotę idę na koncert ich z orkiestrą :dance:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

kupiłem sobie excess. i jest dupa. w sumie tylko dla Turn Back The River chciałem, ale Feel The Music Over, które w radiu leci też brzmi zachęcająco. ale jednak płyta cięzkosłuchalna. angielski wiele ujmuje tym utworom. tzn wielu nie ma czego ujmować bo taka wola istnienia jak była wyjątkowo gówniana to jest dalej. to samo z transfuzją. ogólnie problem polega na bardzo słabym doborze utworów.

a i jeszcze jest mega żenujący Fuck The Police. nawet mi się nie chce komentować. i jeszcze roguc który na każdej następnej płycie śpiewa gorzej. włączyłem sobie ostatnio pierwsze wyjście z mroku i smutno jednak, że tak to się potoczyło
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Zgodzę się z Tobą. Ja dotrwałem do połowy pierwszego utworu, resztę przesłuchałem po minucie, maksymalnie 2.

Masakryczny jest angielski w tych utworach, Roguc kompletnie nie ma czucia śpiewu w języku language. Na szczęście nie kupiłem płyty - tyle mojego. Album żenująco słaby.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

no nie, aż tak źle to nie jest ;) jest ekhart, jest tbtr i ftmo (swoją drogą nie wiem po co im te skróty).
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No ja nie dałem rady tego słuchać. Nie wiem - może jeszcze kiedyś wrócę do tematu.
ODPOWIEDZ