Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England European Tour 2013
Nie latają EF1, więc część terytoriów odpada...
Trasa ma trwać od końca maja do 22 września 2013. Raczej nie sądzę aby w Am Połd. zagrali tylko w Brazylii. W 1985 mięli tylko scenografię i EDDIE'go - tym razem ciągną tam cały sprzęt i raczej na jedno show by się nie opłacało!!!
Oczywiście na wielką trasę raczej nie liczmy, ale koncerty w Argentynie, Meksyku, Chile, Paragwaju i paru innych miejscach można liczyć. Trasa europejska pewnie do połowy sierpnia potrwa. Być może skoczą za Atlantyk na kilka koncertów w Ameryce Północnej - nie odwiedzili Florydy, MSG w NYC itd. A potem już Południowa.
Pamiętajmy, iż rychło po trasie zaczną pisać nowy materiał - następne koncerty to już będzie promocja nowego albumu. Może wówczas wróci EF1???
Trasa ma trwać od końca maja do 22 września 2013. Raczej nie sądzę aby w Am Połd. zagrali tylko w Brazylii. W 1985 mięli tylko scenografię i EDDIE'go - tym razem ciągną tam cały sprzęt i raczej na jedno show by się nie opłacało!!!
Oczywiście na wielką trasę raczej nie liczmy, ale koncerty w Argentynie, Meksyku, Chile, Paragwaju i paru innych miejscach można liczyć. Trasa europejska pewnie do połowy sierpnia potrwa. Być może skoczą za Atlantyk na kilka koncertów w Ameryce Północnej - nie odwiedzili Florydy, MSG w NYC itd. A potem już Południowa.
Pamiętajmy, iż rychło po trasie zaczną pisać nowy materiał - następne koncerty to już będzie promocja nowego albumu. Może wówczas wróci EF1???
EF1 nie ma ale do Ameryki Pd wplaw tez nie przeplyna 
Liczę, że w tym tygodniu parę dat europejskich ogłoszą... 
Jak im organizator zapłaci za lot cargo z pełną scenografią, to czemu mieliby nie robić jednego gigu?RALF pisze:Nie latają EF1, więc część terytoriów odpada...
W MSG nie zagrali, bo MSG było remontowane w przerwie sezonów NBA i NHL. W tym roku mają kończyć remont, ale nie wiem czy zamykają halę (w 2012 nawet sklepik Knicks przenieśli z MSG na czas remontu).
Nicko miesięc temu coś bąknął, iż oprócz "RIO" panowie przewidują jakieś koncerty w Am. Południowej.
Poludniowej owszem, Polnocnej watpie.
BTW: to temat o europejskiej czesci trasy
Bez przesady, to i tak sie wszytsko przenika, trudno zeby zakladac temat o innej czesci trasy na ten rok. Bylby jeszcze wiekszy bajzel.Budziol pisze:Poludniowej owszem, Polnocnej watpie.
Ja dzis kupilem bilet na topfest za 40 Eur i czekam na zwrot tych 30....troche bardziej skomplikowane procedury niz przy oddaniu w sklepie. Smieszni sa troche, musialem napisac oswiadczenie ze jak mi zwroca kase to nie bede probowal tego biletu uzyc jeszcze raz ani domagac sie jeszcze raz pieniedzy w jakims innym punkcie ticketportalu....Nie mowiac ze musialem im przyslac ten bilet w pdf i szczegoly transakcji, bo sami tego nie sa w stanie ustalic.
no ale jest temat o swiatowym odcinku, wiec jak jest gadka o Europie i przy okazji cos wspomniane o Ameryce to luz, ale jak ktos pisze co mu slina na jezyk przyniesie o Azji, Ameryce tu to juz bez sensuSzymon pisze:Bez przesady, to i tak sie wszytsko przenika, trudno zeby zakladac temat o innej czesci trasy na ten rok. Bylby jeszcze wiekszy bajzel.Budziol pisze:Poludniowej owszem, Polnocnej watpie.
no z tym ticketportal mialobyc latwiej, a wyszlo jak zawszeSzymon pisze:Ja dzis kupilem bilet na topfest za 40 Eur i czekam na zwrot tych 30....troche bardziej skomplikowane procedury niz przy oddaniu w sklepie. Smieszni sa troche, musialem napisac oswiadczenie ze jak mi zwroca kase to nie bede probowal tego biletu uzyc jeszcze raz ani domagac sie jeszcze raz pieniedzy w jakims innym punkcie ticketportalu....Nie mowiac ze musialem im przyslac ten bilet w pdf i szczegoly transakcji, bo sami tego nie sa w stanie ustalic.
czyli teoretycznie masz dwa wazne bilety
no bo chyba Twojego kodu kreskowego nie sprzedadza raz jeszcze bo faktycznie moga jajca sie zrobic przy wejsciu, jak wiecej takic kwiatkow bedzie
Tylko jakby sie przyjrzec to tamten temat dotyczy tylko 2012 roku
Moim zdaniem to w ogole powinny byc polaczone oba
ale dajmy temu spokoj....
no z tym ticketportal to sprawa wyglada tak jakby oni w ogole nie wiedzieli jaki bilet kupilem, mimo ze moj bilet jest dostepny do wydrukowania na moim koncie w ich serwisie. Teraz mysle ze mozna bylo odpuscic i jechac z tym za 30 euro, a pod scene sie bez problemu dostanie na krzywy ryj bo bedzie bajzel.
no z tym ticketportal to sprawa wyglada tak jakby oni w ogole nie wiedzieli jaki bilet kupilem, mimo ze moj bilet jest dostepny do wydrukowania na moim koncie w ich serwisie. Teraz mysle ze mozna bylo odpuscic i jechac z tym za 30 euro, a pod scene sie bez problemu dostanie na krzywy ryj bo bedzie bajzel.
ja wolalem zalatwic to tutaj niz potem kopmbinowac jakies opaski od kogos itd
bedzie burdel to juz pewne, bo jesli ludzie beda miec po dwa bilety z tym samym kodem
fajnie, ze gosciu z TP stanal na wysokosci zadania i sie naprawde przejal i zaangazowal w ta moja wymiane, bo w punkcie by tego nie ograneli w zyciu
teraz masz swoj za 40E, oraz ten za 30E mozesz odsprzedac na terenie festu
bedzie burdel to juz pewne, bo jesli ludzie beda miec po dwa bilety z tym samym kodem
fajnie, ze gosciu z TP stanal na wysokosci zadania i sie naprawde przejal i zaangazowal w ta moja wymiane, bo w punkcie by tego nie ograneli w zyciu
teraz masz swoj za 40E, oraz ten za 30E mozesz odsprzedac na terenie festu
a potem dopadnie mnie interpol 
od kwietnia ma ruszyć fttb
A co to za różnica jak i tak losowania są kilka dni wcześniej? 
tyle tylko, ze mozna juz zgloszenia powysylac 
zwlekają z podaniem reszty dat koncertow w Europie :/
zwlekają z podaniem reszty dat koncertow w Europie :/
Cał luty na te daty mają...
no juz nie caly luty.... ale za to maja caly marzec.
i kwiecien 
I maj. I czerwiec. I lipiec. I cały rok. I całe następną dekadę. I... długo tak jeszcze będziecie?
Mam gdzieś czy zagrają na jakimś zadupiu w Turcji czy nie. Mogliby w końcu podać jakieś konkrety z Maiden England na DVD, to byłby sensowny news.
Mam gdzieś czy zagrają na jakimś zadupiu w Turcji czy nie. Mogliby w końcu podać jakieś konkrety z Maiden England na DVD, to byłby sensowny news.
Skoro DVD ma wyjść z końcem marca, to do połowy lutego na bank dadzą newsa. Ja jestem ciekaw bonusów. Czy będą fragmenty MOR 1988, trasy 1986/87 ??!
Też bym chciał jakieś dodatki z innych koncertów, tak jak było przy poprzednich częściach 'History of IM'
Żeby nie było offtopu za bardzo, może oni czekają z ogłoszeniem reszty Europejskich dat właśnie na równoczesne ogłoszenie DVD (takie mocniejsze uderzenie DVD+daty), to by przypieczętowało w jakiś sposób cykl ogłaszania koncertów. A te w Ameryce Płd i na świecie pewnie wtedy ogłosiliby później, w marcu/kwietniu...
Żeby nie było offtopu za bardzo, może oni czekają z ogłoszeniem reszty Europejskich dat właśnie na równoczesne ogłoszenie DVD (takie mocniejsze uderzenie DVD+daty), to by przypieczętowało w jakiś sposób cykl ogłaszania koncertów. A te w Ameryce Płd i na świecie pewnie wtedy ogłosiliby później, w marcu/kwietniu...