Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Budziol »

Nie wyrzuca juz nie robcie paniki.

Strasznie duzo osob nie lubi TRATB zauwazylem.
Moze i robil juz Harris lepsze epiki, ale bez przesady to mocny punkt koncertu dla mnie przynajmniej
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Ten utwór wydaje mi się taki ubogi jak na 13 minut muzyki. Najpierw niezbyt ciekawe szybkie zwrotki imitujące Rime of the Ancient Mariner, potem część marszowa, trochę ciekawsza i też Bruce sobie lepiej z nią radzi. Najgorszy jest refren, nudny i trwający aż minutę z bez sensu powtarzanym przez Brusa "Red and the Black...". Na deser ooo, które też mi w tym utworze nie pasuje do reszty. Solówki zagrane jakoś tak bluesowo, jak na jam sessiom, bez pomyślunku i te harmonie gitarowe na końcu, nie powiem motyw jest fajny, "rycerski", ale o dobre dwie minuty za długi. Rime of the Ancient Mariner czy Sign of the Cross trwały bardzo podobnie, a działo się tam znacznie więcej. Wszystko było idealnie dopracowane i heavy-metalowego ognia też było więcej. Najbardziej w Red and the Black podoba mi się ta melodia z piątej minuty przed refrenem, ale trwa akurat bardzo krótko. Trochę w klimacie Sometimes I Feel Like Screaming Purpli.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

The Red and The Black to obowiązkowy punkt koncertu, tylko niech Panowie popracują nad zgraniem i niech nie gonią tak z tym utworem, bo kilka wpadek (np. przerwanie 2 solo Adriana) im się zdarzyło :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zobaczymy jak to dziś zagrają...
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Jakby zamienili TRAB na Rime of the Ancient Mariner to podejrzewam że większość by się wcale nie obraziła :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A na Alexander?
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Alexander jest krótszy, a ROTAM podobnej długości co RAB, ale na Alexandra tym bardziej nikt by pewnie nie narzekał.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

To ja powiem, że bym wolał 22 Acacia Avenue i Flight of Icarus. Razem ok. 10 minut. Rime of the Ancient Mariner słyszałem, a na Alexandra przyjdzie może czas. Iron Maiden to nie tylko epiki.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Nie po to stworzyli utwór pod ''oooo'', by go teraz wyrzucać, panika zupełnie bez sensu. Zauważcie, że Adrian nie zagrał ostatniego solo, bo się sypnęli i za wcześnie pogalopowali do przodu (z czego i tak świetnie wyszedł). Dalej będzie już tylko lepiej.

Cieszcie się tym, że tak wiele nowych kawałków możecie usłyszeć na żywo, jak już wspomniano, wielu z nich pewnie już więcej nie zagrają. Nie jest to co prawda powtórka z AMOLAD, ale 6 piosenek to i tak niezły wynik. Jeżeli już mają robić jakiekolwiek zmiany w secie, zrobią to w Chinach.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Nie wyrzucą TRaTB... To jedyny utwór z płyty w całości napisany przez Stefka. Myślicie, że szef zespołu pozwoli ot tak wywalić go z setu? trudno mi w to uwierzyć.
Dlatego już bardziej prawdopodobne jest inne rozwiązanie, np. wywalenia BB. I tu Alexander zamiast by już pasował :-)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

A ja się mogę założyć, że żadnego utworu nie wyrzucą. Ktoś chętny :)?
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Mi tez się tak wydaje. Patrząc na poprzednie trasy koncertowe i grane tam utwory jestem prawie tego pewien.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Dejavu pisze:A ja się mogę założyć, że żadnego utworu nie wyrzucą. Ktoś chętny :)?
Łudzę się jakąś drobną zmianą na Europę i wywaleniem BB - nie lubię tego kawałka i każda zmiana będzie przeze mnie mile widziana.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

A ja myślę ,że nie będzie żadnej zmiany w Europie.Rod wychodzi z założenia ,że wszyscy muszą mieć po równo,taki sam set :P W przyszłym roku pewnie zmienią 2-3 kawałki :Children , Powerslave'a i BB.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
1marcrsk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: 1marcrsk »

wg mnie nic nie zmienią...a tak nawiasem brak mi utworów z No Prayer i to juz od długiego czasu... ja strasznie lubie ta plyte za jej surowe/prawdziwe brzmienie bez elektroniki a jednak panowie jak juz cos grali to chyba najgorsze wg mnie Bring me a daughter...troche szkoda bo tam kupa fajnego materialu jest...
IRON MAIDEN RUDA ŚLĄSKA :twisted:
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

1marcrsk pisze: a jednak panowie jak juz cos grali to chyba najgorsze wg mnie Bring me a daughter...troche szkoda bo tam kupa fajnego materialu jest...
Był okres, kiedy również nie lubiłem tego kawałka. Teraz go uwielbiam - jest zajebisty i warty uwagi.
Chcę go live w zamian za wyrzucenie "Tears of a Clown".
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Set bez zmian z tego co widzę.
Jeszcze myślałem, że zdecydują się grać na próbę coś wymiennie (jak Dance of Death i Paschendale w 2010), ale jednak się nie zapowiada. Jeśli mieliby coś wyrzucić to pierwszy w kolejce mam wrażenie stoi Powerslave, to niech już lepiej nic nie zmieniają z tego setu :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Powerslave po wejściu McBraina dodali petardę pirotechniczną.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Children of the Damned rewelka z Tulsy.

A Powerslave z pewnością nie wyleci. Pasuje do tego setu.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Na jakies podstawie stwierdzacie ,że Powerslave jest pierwszy do wylotu?:D
ODPOWIEDZ