Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
Nie wyrzuca juz nie robcie paniki.
Strasznie duzo osob nie lubi TRATB zauwazylem.
Moze i robil juz Harris lepsze epiki, ale bez przesady to mocny punkt koncertu dla mnie przynajmniej
Strasznie duzo osob nie lubi TRATB zauwazylem.
Moze i robil juz Harris lepsze epiki, ale bez przesady to mocny punkt koncertu dla mnie przynajmniej
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

Ten utwór wydaje mi się taki ubogi jak na 13 minut muzyki. Najpierw niezbyt ciekawe szybkie zwrotki imitujące Rime of the Ancient Mariner, potem część marszowa, trochę ciekawsza i też Bruce sobie lepiej z nią radzi. Najgorszy jest refren, nudny i trwający aż minutę z bez sensu powtarzanym przez Brusa "Red and the Black...". Na deser ooo, które też mi w tym utworze nie pasuje do reszty. Solówki zagrane jakoś tak bluesowo, jak na jam sessiom, bez pomyślunku i te harmonie gitarowe na końcu, nie powiem motyw jest fajny, "rycerski", ale o dobre dwie minuty za długi. Rime of the Ancient Mariner czy Sign of the Cross trwały bardzo podobnie, a działo się tam znacznie więcej. Wszystko było idealnie dopracowane i heavy-metalowego ognia też było więcej. Najbardziej w Red and the Black podoba mi się ta melodia z piątej minuty przed refrenem, ale trwa akurat bardzo krótko. Trochę w klimacie Sometimes I Feel Like Screaming Purpli.
The Red and The Black to obowiązkowy punkt koncertu, tylko niech Panowie popracują nad zgraniem i niech nie gonią tak z tym utworem, bo kilka wpadek (np. przerwanie 2 solo Adriana) im się zdarzyło 
Zobaczymy jak to dziś zagrają...
Jakby zamienili TRAB na Rime of the Ancient Mariner to podejrzewam że większość by się wcale nie obraziła 
A na Alexander?
Alexander jest krótszy, a ROTAM podobnej długości co RAB, ale na Alexandra tym bardziej nikt by pewnie nie narzekał.
-
Powerslave_Dś
- -#Ancient mariner

To ja powiem, że bym wolał 22 Acacia Avenue i Flight of Icarus. Razem ok. 10 minut. Rime of the Ancient Mariner słyszałem, a na Alexandra przyjdzie może czas. Iron Maiden to nie tylko epiki.
Nie po to stworzyli utwór pod ''oooo'', by go teraz wyrzucać, panika zupełnie bez sensu. Zauważcie, że Adrian nie zagrał ostatniego solo, bo się sypnęli i za wcześnie pogalopowali do przodu (z czego i tak świetnie wyszedł). Dalej będzie już tylko lepiej.
Cieszcie się tym, że tak wiele nowych kawałków możecie usłyszeć na żywo, jak już wspomniano, wielu z nich pewnie już więcej nie zagrają. Nie jest to co prawda powtórka z AMOLAD, ale 6 piosenek to i tak niezły wynik. Jeżeli już mają robić jakiekolwiek zmiany w secie, zrobią to w Chinach.
Cieszcie się tym, że tak wiele nowych kawałków możecie usłyszeć na żywo, jak już wspomniano, wielu z nich pewnie już więcej nie zagrają. Nie jest to co prawda powtórka z AMOLAD, ale 6 piosenek to i tak niezły wynik. Jeżeli już mają robić jakiekolwiek zmiany w secie, zrobią to w Chinach.
Nie wyrzucą TRaTB... To jedyny utwór z płyty w całości napisany przez Stefka. Myślicie, że szef zespołu pozwoli ot tak wywalić go z setu? trudno mi w to uwierzyć.
Dlatego już bardziej prawdopodobne jest inne rozwiązanie, np. wywalenia BB. I tu Alexander zamiast by już pasował :-)
Dlatego już bardziej prawdopodobne jest inne rozwiązanie, np. wywalenia BB. I tu Alexander zamiast by już pasował :-)
A ja się mogę założyć, że żadnego utworu nie wyrzucą. Ktoś chętny
?
Mi tez się tak wydaje. Patrząc na poprzednie trasy koncertowe i grane tam utwory jestem prawie tego pewien.
Łudzę się jakąś drobną zmianą na Europę i wywaleniem BB - nie lubię tego kawałka i każda zmiana będzie przeze mnie mile widziana.Dejavu pisze:A ja się mogę założyć, że żadnego utworu nie wyrzucą. Ktoś chętny?
A ja myślę ,że nie będzie żadnej zmiany w Europie.Rod wychodzi z założenia ,że wszyscy muszą mieć po równo,taki sam set
W przyszłym roku pewnie zmienią 2-3 kawałki :Children , Powerslave'a i BB.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
wg mnie nic nie zmienią...a tak nawiasem brak mi utworów z No Prayer i to juz od długiego czasu... ja strasznie lubie ta plyte za jej surowe/prawdziwe brzmienie bez elektroniki a jednak panowie jak juz cos grali to chyba najgorsze wg mnie Bring me a daughter...troche szkoda bo tam kupa fajnego materialu jest...
IRON MAIDEN RUDA ŚLĄSKA 
- thekingcrimson
- -#Ancient mariner

Był okres, kiedy również nie lubiłem tego kawałka. Teraz go uwielbiam - jest zajebisty i warty uwagi.1marcrsk pisze: a jednak panowie jak juz cos grali to chyba najgorsze wg mnie Bring me a daughter...troche szkoda bo tam kupa fajnego materialu jest...
Chcę go live w zamian za wyrzucenie "Tears of a Clown".
Set bez zmian z tego co widzę.
Jeszcze myślałem, że zdecydują się grać na próbę coś wymiennie (jak Dance of Death i Paschendale w 2010), ale jednak się nie zapowiada. Jeśli mieliby coś wyrzucić to pierwszy w kolejce mam wrażenie stoi Powerslave, to niech już lepiej nic nie zmieniają z tego setu
Jeszcze myślałem, że zdecydują się grać na próbę coś wymiennie (jak Dance of Death i Paschendale w 2010), ale jednak się nie zapowiada. Jeśli mieliby coś wyrzucić to pierwszy w kolejce mam wrażenie stoi Powerslave, to niech już lepiej nic nie zmieniają z tego setu
W Powerslave po wejściu McBraina dodali petardę pirotechniczną.
-
Deleted User 1499
Children of the Damned rewelka z Tulsy.
A Powerslave z pewnością nie wyleci. Pasuje do tego setu.
A Powerslave z pewnością nie wyleci. Pasuje do tego setu.
Na jakies podstawie stwierdzacie ,że Powerslave jest pierwszy do wylotu?:D