Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Xardas2309
- -#Invader

Re: Koncertowe przewidywania 2018
Myślę że tak. Tym bardziej jak ostatnio grali w 2014. Mieli grać na stadionie śląskim w 2017 ale coś nie poszło. Więc albo Chorzów albo Warszawa. Fajnie jakby jeszcze Iron Maiden przyjechał. kto wie. 11 sierpnia kończą tournee może też coś będzie wiadomo do września
Stadion nie poszedł
Wicemarszałek województwa (stadion należy pod Urząd Marszałkowski) wysypał się w wywiadzie radiowym, że Meta zagra na otwarcie, ale potem trochę się posypały terminy i żeby województwo nie musiało płacić odszkodowań za zerwanie umowy, nie podpisano jej.
-
Xardas2309
- -#Invader

Jakiś czas temu o tym czytałem ale tak było że sie coś terminy posypały i sie namieszało. Wiec może to nadrobią teraz
-
Deleted User 4876
Poszło o 10 baniek pln, takie gwarancje miał dać Urząd Marszałkowski, że tyle wypłaci,jeśli stadion nie będzie gotowy na przyjęcie Mety... -- tak przynajmniej pisano.
-
Xardas2309
- -#Invader

Tak było coś kojarzę. Może się uda na 2019 rok. Wydaje mi się że ja będą po europie jeździć nie pominą polski i zagrają w 2019 roku. Byli tu podczas każdej trasy. Myślę że na 90 % zagrają.
Natomiast ciekawi mnie Iron Maiden co zrobi. Jakie ja widzę możliwe opcje
- Rozszerzą trasę na inne kontynenty bez zmiany setlisty wtedy nas raczej nie odwiedzą
- Zrobią Legacy of the beast part 2 tak jak w przypadku maiden england world tour, zmienią nieco setlistę i ponownie zawitają do polski ( Wydaje się najbardziej prawdopodobna )
- Zrobią coś zupełnie nowego, wydadzą nowy album albo coś inego nie wiem
- Będą się inspirować jakąś trasą koncertową jak w przypadku maiden england i wielu poprzednich
Dla mnie najbardziej prawdopodobna jest 2 opcja co nie wyklucza że każda może się wydarzyć. Tylko w przypadku 1 opcji nie zagrają w polsce. nie słyszałem aby jakiś zespół grał 2 razy to samo. . W pozostałych tak
Natomiast ciekawi mnie Iron Maiden co zrobi. Jakie ja widzę możliwe opcje
- Rozszerzą trasę na inne kontynenty bez zmiany setlisty wtedy nas raczej nie odwiedzą
- Zrobią Legacy of the beast part 2 tak jak w przypadku maiden england world tour, zmienią nieco setlistę i ponownie zawitają do polski ( Wydaje się najbardziej prawdopodobna )
- Zrobią coś zupełnie nowego, wydadzą nowy album albo coś inego nie wiem
- Będą się inspirować jakąś trasą koncertową jak w przypadku maiden england i wielu poprzednich
Dla mnie najbardziej prawdopodobna jest 2 opcja co nie wyklucza że każda może się wydarzyć. Tylko w przypadku 1 opcji nie zagrają w polsce. nie słyszałem aby jakiś zespół grał 2 razy to samo. . W pozostałych tak
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zdaniem osób jeżdżących więcej ode mnie 2019 to Ameryki bez Europy.
-
Deleted User 2259
Wicker, albo ktoś inny wspominał, ze Europy na 99 procent nie bedzie w przyszlym roku.
-
Xardas2309
- -#Invader

Podczas trasy maiden england najpierw zjezdzili swiat a potem europę. Tera jezdza po europie. Tylko w czasie tamtej trasy odwiedzili za kazdym razem polskę. W przypadku Swiata wydaje mi sie ze mogą zahaczyć o europę w tym polskę. Oni z metallica nigdy jej nie pomijają. Ale dowiemy się być może za niedługo po 11 sierpnia kiedy zakończą tournee i we wrześniu w przypadku metalliki
Maiden England najpierw jeździli tylko po Ameryce Północnej (2012), potem po całym świecie (2013) i potem tylko Europa (2014)
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 2259
rockserwis napisal
Jutro, w środę 1.08.2018 o godz. 10:00 ogłoszenie koncertowe o rozmiarze XXL!
Będzie kolarowa rura!
Jutro, w środę 1.08.2018 o godz. 10:00 ogłoszenie koncertowe o rozmiarze XXL!
Będzie kolarowa rura!
-
Xardas2309
- -#Invader

Ja tam się będę modlił żeby przyjechali jeszcze raz wraz z metallica

-
Deleted User 2259
Jeśli ktoś ma blisko do Gliwic, to polecam mu bardzo fajny festiwal Jazz w Ruinach.
Wstęp na wszystkie wydarzenia Festiwalu Jazz w Ruinach jest wolny.
Program Festiwalu:
3 sierpnia 2018, piątek
18:00 – koncert Zespołu Jazzowego działającego przy Państwowej Szkole Muzycznej I i II stopnia im. Ludomira Różyckiego w Gliwicach pod kierownictwem Jarosława Spałka
19:00 – otwarcie Festiwalu i wystawy plakatów jazzowych
19:15 – Szymon Mika Trio
21:00 – Monika Walczak Quintet
4 sierpnia 2018, sobota
19:00 - Gauthier Toux Trio
21:00 - The Brag Pack
10 sierpnia, piątek
19:00 – Woody Black 4
21:00 – Algorytm
11 sierpnia, sobota
18:00 After – workshops
19:00 – MM3
21:00 – Hashima Jazz Quartet
Wstęp na wszystkie wydarzenia Festiwalu Jazz w Ruinach jest wolny.
Program Festiwalu:
3 sierpnia 2018, piątek
18:00 – koncert Zespołu Jazzowego działającego przy Państwowej Szkole Muzycznej I i II stopnia im. Ludomira Różyckiego w Gliwicach pod kierownictwem Jarosława Spałka
19:00 – otwarcie Festiwalu i wystawy plakatów jazzowych
19:15 – Szymon Mika Trio
21:00 – Monika Walczak Quintet
4 sierpnia 2018, sobota
19:00 - Gauthier Toux Trio
21:00 - The Brag Pack
10 sierpnia, piątek
19:00 – Woody Black 4
21:00 – Algorytm
11 sierpnia, sobota
18:00 After – workshops
19:00 – MM3
21:00 – Hashima Jazz Quartet
Rockserwis oglosi Wilsona, luty Łódź i Krk
-
Deleted User 4876
Pfff, no to faktycznie XXL...
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
No Rockserwis raczej tylko prog oglaszaja, na DT jeszcze za wczesnie, zreszta oni i tak nie organizuja ich od ostatnich lat, King Crimson i Camel juz był, Marillion ogłoszony, na żaden większy xxl ich nie stac
-
Deleted User 7379
No i ogłosili. Steven Wilson
07.02 - Łódź, Klub Wytwórnia
08.02 - Kraków, Klub Studio
Jak bilety bedą w przystępnych cenach to wybiore sie na Kraków
07.02 - Łódź, Klub Wytwórnia
08.02 - Kraków, Klub Studio
Jak bilety bedą w przystępnych cenach to wybiore sie na Kraków
-
Deleted User 4876
179pln to imo dobra cena. Wskakuje do kalendarza Kraków
Paulek jedziem?? 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Troszku drogawo, no ale jedziem rzecz jasna:)