@Alchemist, na booking.com jest za ok. 300 zł za dwójkę (dla 2 osób) ze śniadaniem. Jak na Pragę, to nie tak drogo. W 2016 zapłaciliśmy 1080 zł za 2 doby, 2 pokoje 2-os, czyli 270/pokój/doba.
Dzielnica Praha 10. Pokoje dwójki (nie wiem jak dla 1 os.), łóżka wygodne, łazienki bez zarzutu (w pokojach oczywiście), z podłogi pewnie bym tam nie zjadł, ale ogólnie naprawdę OK. Z klimą chyba coś nie do końca było w pokoju. Meble solidne, wszystko w takim drewnianym stylu, tworzyło spoko klimat "przedwojenny" (o drugą światową chodzi, nie o tę w Zatoce Perskiej

). Bardzo duża willa, a nie 10-piętrowa szuflandia z kilometrowymi korytarzami. Resto i piwo na miejscu w normalnych cenach (nawet taniej niż "na mieście"). Aż żałowałem, że wszystko w pośpiechu, nie nacieszyłem się miejscem. Było zostać i wypocząć, a nie w upale oglądać miasto z biegu

Miejscówkę wybrałem głównie dlatego, że można było iść z buta na/z stadion w razie czego, a poza tym blisko metra. Zwykle staram się szukać noclegu w pobliżu areny, ze względu na opcję powrotu pieszo. Do tego możliwość parkowania, okolica spokojna.
M.