IDzD, klasykNa ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
IDzD, klasykNa ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
Dość, że to takie klepowisko, więc ile ludzi wejdzie tyle ustawią nie? Wiadomo, że w granicach rozsądku, ale still myślę, że założyć sold out przed to tak trochę na wyrost. Dość, że już chyba wszyscy wiemy jak te sold outy na takie duże koncerty wygladają, kto chce wejść ten wejdzie i to wcale nie musi czatować na bilety z drugiej rękiTo lotnisko jest w stanie zmieścić co najmniej 80k ludzi (tyle było na Mecie w 2019), a trasa obejmuje kraje w pobliżu Czech, więc ten sold out Pragi to wcale nie jest szczególnie oczywista rzecz.
To nie tylko TM Polska moze tak robić?Na ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
Zawsze tak robią, będą dobijać frekwencję ile się da, tak samo z resztą zrobili w Stuttgarcie, taki biznesTo nie tylko TM Polska moze tak robić?Na ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
Kto by pomyślał!
Ale taka sytuacja się tyczy wszystkich koncertów, nie tylko IM, bądźmy obiektywni - wszędzie jak się da to dokładają póki jest zbyt, na warszawskim The Weekend bilety sprzedawane były prawie za sceną - jest popyt, znajdzie się podaż. Żeby nie wiem jak anty-fani IM zaklinali sytuację, trasa 2025 jest najlepiej przyjętym europejskim tour w ich historii. Takiego zainteresowania koncertami grupy jeszcze nie było a przypomnę, że zespół koncertuje ustawicznie, bez sentymentalnych powrotów po latach i medialnego hypu. Z resztą, ten ostatni nie jest tutaj mile widziany.To była ironia, Ralf
Niby wiesz, a piszesz o wyprzedanych koncertach
Tak powinno być, niemniej - jest jak jest. Niestety "Sold Out" to bardzo często rzecz umowna, dla LN zwłaszcza.Na relatywnie niewielu koncertach dochodzi do procederu sprzedawania biletów za sceną (Pearl Jam, Taylor Swift?). W przypadku metalowych koncertów jest to rzadkie zjawisko, kojarzy mi się tylko z Toolem. Co do zasady sold out albo jest, albo go nie ma. I raczej ciężko zakładać wyprzedaż koncertu organizowanego na dużym klepisku pokroju Letnanów na ponad pół roku przed eventem.
No ale właśnie jak jest? Co na to IDzD? Ile poszło biletów? 100000? Czy więcej?Tak powinno być, niemniej - jest jak jest. Niestety "Sold Out" to bardzo często rzecz umowna, dla LN zwłaszcza.Na relatywnie niewielu koncertach dochodzi do procederu sprzedawania biletów za sceną (Pearl Jam, Taylor Swift?). W przypadku metalowych koncertów jest to rzadkie zjawisko, kojarzy mi się tylko z Toolem. Co do zasady sold out albo jest, albo go nie ma. I raczej ciężko zakładać wyprzedaż koncertu organizowanego na dużym klepisku pokroju Letnanów na ponad pół roku przed eventem.
Kiedy pisałem posta dostępne były tylko bilety na jeden sektor. Reszta była podświetlona na szaro.Na ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
A po co ty sie wypowiadasz w tematach, o ktorych nie masz pojecia?Tak, i tą wiedzą będziesz łykał kolejne teksty o wyprzedanych, podając info dalej
Po co sobie to robisz?
Wiem, że początkowo było to planowane na.ok. 40k, najwyraźniej szybko tę liczbę przekroczyli i dodali sporo na płytę. Choć pamiętam, że jak po raz pierwszy, zobaczyłem rozkład miejsc, to było znacznie więcej niż w 2018 a wówczas mieli target 40k.Tak, ale mogli nie od razu zaplanować Maiden na tyle co Meta/R+.
Bo tak było, poszerzyli dostępność, choć nie sądzę aby to była jakaś mega liczba, bo to jednak spore ryzyko. Docelowy target musieli szybko osiągnąć.Kiedy pisałem posta dostępne były tylko bilety na jeden sektor. Reszta była podświetlona na szaro.Na ticketmasterze płyta jest normalnie dostępna, skąd te plotki o wyprzedaniu?
Skąd?Wiem, że początkowo było to planowane na.ok. 40kTak, ale mogli nie od razu zaplanować Maiden na tyle co Meta/R+.
Wróć do „Run For Your Lives Tour 2025/2026”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości