Myślę, że tak , dzieki takim kapelom jak Evile , Merciless death , Fueled By Fire , Bonded By Blood możemy być pewni , że thrash ad 2007 ma się wybornie !
Więc przybliżę troche sylwetki kapel :
Evile - zespół pochodzi z Anglii na koncie ma jeden długograj kilka demówek i epke , całkiem przyjemnie łechce uszy fanów starego exodusa i metallicy z nowoczesnym brzmieniem ale przybrudzonym , wokalista jeden z braci Drake często porównywany jest do Toma Arayi za jego świetności wokalnej...hm myślę ,że coś w tym jest ale pan Drake ma trochę głębszy wokal który świetne wpasowywuje się w ta jazde jaka serwuja Angole .
Obadajcie Enter The Grave , Thrasher , Armoured Assault .
Fueled By Fire - zespół z Ameryki Południowej , nieżle kopie po zadzie w stylu starego Testament czy nawet miejscami Slayer , oldschoolowe brzmienie z nowymi pomysłami dały piorunujący stuff który rozkręci niejednego staruszka ! Więc Spread the fire !
Bonded By Blood - Amerykańce podchwycili bakcyla i też mają reprezentantów...cóż nazwa identyczna jak debiut Exodus do czegoś zobowiązuje , więc już od pierwszego kawałka dostajemy mocnego kopa między oczęta w postaci Immortal Life...najbardziej współczesne brzmienie z wymienianych przeze mnie zespołów w parze z takimi riffami...przyczyniło się do koncertów z ....Exodus
Merciless Death - totalnie oldschoolowa okładka Eda Repki , czyste zło zero techniki i jazda do przodu ze wściekłym wokalistą na czele...uff szkoda , że tylko on mnie męczy gdyby tak nie było byłbym w siódmym niebie , może posłuchajcie sami .
Cóż polska thrashem stoi troche brutalniej niz reszta świata Chaosphere, Virgin Snatch czy nawet Horrorscope to tylko jedne z nazw które pozwalają być dumnym ale nie w starym stylu , pominąłem tu może wiele ciekawszych zespołów ale te wydają mi się conajmniej przyszłościowe i nawet...nie korci mnie by posłuchać nowego Exodusa a o powrocie do nowego Machine Head też nie myślę , jestem konretnie sponiewierany dokonaniami młodych gniewnych...i kurde... Thrash ma się zajebiście... nie przejmujmy się nowym szajsem który pokaże nam Metallica , zapomnijmy na moment o nowym albumie Testament ( oby wyszedł i oby stał się kanonem thrashu , nowy song już jest grany na koncertach...jutube nie gryzie ) , nawet pozwólmy zapomnieć , że Heathen wydaje nowy album..kto na niego nie czeka?!
Cieszmy się tym i chciejmy więcej !!!
jakby wam było mało na jutube jest Fueled by Fire - Over The Wall....i wszystko jasne