Bilety na Flight 666

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bilety na Flight 666

Post autor: cellman »

link do tekstu:
http://www.ironmaiden.com/index.php?cat ... cleid=1080

http://www.ironmaiden.com/flight666/

"We have just opened the box offices of the Digital cinemas showing Flight 666 in as many parts of the World as we are able. Don't worry if your country is not added yet as there are many more to come. These are the first eight countries to go on sale, if your country isn't shown yet -- we hope it's coming soon. Leave your email address here and we'll mail you.

As Flight 666 is shot digitally in Hi Def, with a fantastic sound track mixed by Kevin Shirley, we thought our fans may wish to get the ultimate experience of seeing it on the big screen with incredible visual definition and a sound which makes you feel like you were there. l have seen it on the big screen in a cinema and believe me, it is some experience! This is the first time we have attempted to take Maiden into cinemas but feel Flight 666 is the perfect film to do this. We hope that this will be a truly global spread of cinemas and to my knowledge this has rarely, if ever, been attempted with a Metal/Rock film - but it's fun to try something a bit different!

We have no idea of what the cinema demand will be for a close-up experience of what it is like to be on tour with the band. So we have been a bit conservative by going for a one day showing everywhere on Tuesday April 21 (although due to local reasons this may differ slightly in some places). All ticket prices should be the standard for digital cinema in all countries, i.e. relatively inexpensive. If demand is there we will attempt to arrange other showings in some selected cinemas so keep an eye on ironmaiden.com. In some places like Sweden, the cinema chains elected to go with a full week run on all their screens. All the details are on the site -- when you enter just click on your country and you will get links to cinemas where you can book tickets. Please note that digital cinemas are apparently cutting edge and are more widely available in some countries than others.

Hopefully a lot of you will arrange to meet up with other fans before going to see it, making it a real community event and a great night out!! If you are able to go we hope you enjoy it.

- Rod Smallwood

Ps. We are dependent on local cinemas updating their sites, so if Flight 666 isn't available yet please keep checking back."

Od siebie dodam, że mam nadzieję, że film pojawi się w Polsce chociaż w 3 miastach.

EDIT: można zostawiaś swoje maile w oczekiwaniu na wiadomość, czy i nasz kraj zostanie dołączony do listy
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Re: Bilety na Flight 666

Post autor: Da5id »

cellman pisze:EDIT: można zostawiaś swoje maile w oczekiwaniu na wiadomość, czy i nasz kraj zostanie dołączony do listy
I to jest dobra inicjatywa. :)

Będę miał okazję obejrzeć Flight 666 już w przyszły weekend, dam znać jak wrażenia. ;)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Kup kamerę HD i nagrywaj ;-)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Mr.Hankey pisze:Kup kamerę HD i nagrywaj ;-)
Obawiam się że nie doniósłbym jej nawet do kina w którym będzie premiera. ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

okazuje sie ze mozna bylo kamere wniesc niestety nie dalo sie nagrywac. Johny Burke dosc ostro reagowal na takie proby. Film godny uwagi, swietne ujecia i jakosc dzwieku do tego zywo reagujacy brazylijscy fani w kinie przyprawiali mnie gesia skorke. Wrazenie nie do opisania.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

http://www.youtube.com/watch?v=G3FEvF-Crn0

Mistrzowie drugiego planu. :D :D :D
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

nie grzeb w tym uchu ! szef ochrony nadawal do Ciebie ? xD
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

no wiesz tak ze niby mam kontakt z baza!! :)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Na premierze siedziałem w pierwszym rzędzie, udało mi się nawet nakręcić krótkie przemówienie wygłoszone przez Bruce'a przed filmem.

http://www.youtube.com/watch?v=EKc3mQ2btL4

Generalnie film OK, chociaż na Oscara to się pewnie nie załapie. ;) Jak dla mnie było trochę za dużo klipów z koncertów, za mało natomiast ujęć zza kulis. No i definitywnie wywalić powinni wszystkie wywiady z fanami bo są po prostu nudne i wszystkie wyglądają tak samo. Tyle moich żali. :]
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Da5id pisze:Na premierze siedziałem w pierwszym rzędzie, udało mi się nawet....
.......zasnac ;-)
Da5id pisze:Jak dla mnie było trochę za dużo klipów z koncertów, za mało natomiast ujęć zza kulis.
to prawda, ze moglo bybyc wiecej zza kulis. A na DVD ma byc wiecej ale klipow, tzn ma byc kazdy kawalek w calosci, czyli praktycznie zrobi sie z tego DVD z Somewhere Back On Tour
Da5id pisze:No i definitywnie wywalić powinni wszystkie wywiady z fanami bo są po prostu nudne i wszystkie wyglądają tak samo.
chyba ze bylby to wywiad z Toba ;) Tak naprawde to nie bylo jakos bardzo duzo tych wywiadow. Glownie ograniczaly sie do wykrzyczenia jednego zdania ze maiden jest grejt ;-)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Szymon pisze:
Da5id pisze:Na premierze siedziałem w pierwszym rzędzie, udało mi się nawet....
.......zasnac ;-)
Hahahaha, no to swoją drogą. Ale zasnąłem na Run to the Hills, to mnie usprawiedliwia. ;)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jest szansa na projekcję gdzieś w Polsce?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Nie sądzę, żeby było w normalnej dystrybucji. Może się pojawi na paru festiwalach, np. Era Nowe Horyzonty zawsze jest sekcja z filmami muzycznymi, grzechem byłoby, jakby nie puścili tego hehe.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Myślę, że doczekamy się polskich pokazów w jakiejś sieci kin cyfrowych (Cinema City lub Multikino?)... Zainteresowanie projekcjami Live After Death czy Visions of The Beast było spore, a to zupełnie nowy film - do tego zrealizowany w formacie HD z rewelacyjnym dźwiękiem 5.1 - nie obejrzeć tego w kinie to grzech!

Kilka moich fotek z premiery w Rio:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

WICKER MAN pisze:nie obejrzeć tego w kinie to grzech!
chyba zgrzeszę :oops: :oops:
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W sumie to w kinie mogą dla mnie tego nie grać, ale zapis na płycie Blu-ray by się przydał ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

insp. Liki pisze:
WICKER MAN pisze:nie obejrzeć tego w kinie to grzech!
chyba zgrzeszę :oops: :oops:
Nie, no poważnie. O ile puszczanie w kinie Live After Death czy Visions of The Beast nie miało kompletnie sensu, ze względu na jednak dosyć słabą jakość obu nagrań, to Flight 666 jest wprost stworzony do oglądania na dużym ekranie. Dźwięk jest fenomenalny... I współgra z tym co widzimy na ekranie - np. jeśli w danej chwili widzimy, dajmy na to, fanów (w tym Marzynarza :cool: ) pod barierką, to słychać jak się drą, a jeśli akurat mamy pirotechnikę w 666 czy Rime to nie tylko ją widzimy, ale też słyszymy - zupełnie jak na prawdziwym koncercie. Wreszcie można powiedzieć, że da się poczuć klimat występów Maiden.
Mr.Hankey pisze:W sumie to w kinie mogą dla mnie tego nie grać, ale zapis na płycie Blu-ray by się przydał ;-)
Flight 666 wyjdzie w maju na DVD, Blu-ray (muszę wreszcie zainwestować w odtwarzacz :lol: ) i CD (soundtrack) - dodatkowo dodanie zostany dysk z zapisem całego setu z pierwszej części trasy Somewhere Back in Time - czyli całym koncertem, oraz z różnymi niewykorzystanymi w filmie materiałami.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

WICKER MAN pisze:Flight 666 wyjdzie w maju na DVD, Blu-ray (muszę wreszcie zainwestować w odtwarzacz ) i CD (soundtrack) - dodatkowo dodanie zostany dysk z zapisem całego setu z pierwszej części trasy Somewhere Back in Time - czyli całym koncertem, oraz z różnymi niewykorzystanymi w filmie materiałami.
Wszystko pięknie, jednak majowa data premiery wydaje się mało realna mając na uwadze to, że kina puszczają film w kwietniu, a oficjalna milczy na ten temat... Tak czy siak koncert Maiden na płycie Blu-ray jest tym, na co czekam. Widziałem ostatnio koncerty AC/DC i Within Temptation w tym formacie i wrażenia są nieporównywalne z tym, co oferuje DVD, więc nie szczyp się więcej i inwestuj w dobry sprzęt ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mr.Hankey pisze:Wszystko pięknie, jednak majowa data premiery wydaje się mało realna mając na uwadze to, że kina puszczają film w kwietniu, a oficjalna milczy na ten temat... Tak czy siak koncert Maiden na płycie Blu-ray jest tym, na co czekam. Widziałem ostatnio koncerty AC/DC i Within Temptation w tym formacie i wrażenia są nieporównywalne z tym, co oferuje DVD, więc nie szczyp się więcej i inwestuj w dobry sprzęt ;-)
Właśnie im szybciej tym lepiej. Skoro film pojawi się w kinach w tak "egzotycznych" miejscach jak Rosja to w ciągu max. kilku tygodni po premierze możemy spodziewać się pirackiej kopii - i to nawet z samego nośnika. Dlatego nie ma sensu czekać z oficjalnym wydaniem kilka miesięcy, bo do tego czasu dużo osób zdobędzie pirackie kopie jakości DVD. Też miałem okazję zobaczyć 2 koncerty w Bluray i rzeczywiście warto. :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

no to pozostaje czekać na premierę w polskich sklepach, bo co do kin to nie jestem przekonany, ze będą u nas gdzieś to grali :)
ODPOWIEDZ