Janek Gers - z archiwum rodzinnego :))

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Janek Gers - z archiwum rodzinnego :))

Post autor: krusejder »

Zakładam nowy temat bo od 5 lat nie dyskutowaliśmy tu o Janicku :((

Trafiłem perłę w GWnie - tekst
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... a,,15.html

możecie zobaczyć tu rewelacyjne i unikalne zdjęcia Janka i jego najbliższych - rodziców, siostry, brata oraz ich stryja oraz jego rodziny.

To bez wątpienia najlepszy tekst jaki kiedykolwiek znalazłem na stronach GWna !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Janek Gers - z archiwum rodzinnego :))

Post autor: ZłapanyWCzasie »

fajne, oglada sie troche tak jakby to nie bylo realne, ciezko sobie wyobrazic muzyka Iron Maiden na prywatnej wycieczce w Polsce lat 70, a jednak

paradoksalnie tyczy sie to muzyka IM którego nie bylo w skladzie z lat 80 kiedy to zespól musial mocno lobbowac u Roda o koncerty w Polsce w 1984 i 1986 grane za pól darmo (o ile nawet tyle)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Te zdjęcia pozwalają mi uświadomić, jak bardzo miał rację Bruce przedstawiając Jana chyba na koncercie na Torwarze "This is Mr. Jannick Gers and he is fuckin' Polish". Bo do tej pory miało się świadomość, że ojciec Jana jest Polakiem, że ma tu sporo kuzynów pod Bydgoszczą, ale to trochę mało. Bo co innego lubić faceta skaczącego na scenie, a co innego wiedzieć coś o nim prywatnie.

W przypadku 90 % artystów, których lubię i cenię, nie jest mi to do niczego potrzebne. Ale tak jak z wielką przyjemnością zapoznawszy się z biografją Bruce'a, oglądawszy zdjęcia z dzieciństwa i college'u Ronniego Dio, tak i teraz gęba mi się szczerzy patrząc na zdjęcia Pana Bolesława Gersa.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Fajnie, że przed koncertem znalazło się kilka artykułów o Janie i jego polskich korzeniach. Na głównej Ralf zamieścił jeszcze newsa o spotkaniu Jana z rodziną, przed soni w Warszawie.
Zawsze Jana najbardziej lubiłem z Ironów, a do tego teraz te historie :cool:
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Bardzo fajne te zdjęcia :) Zawsze ceniłem Janicka jako muzyka i uważam, że bardzo dużo wniósł do twórczości Maiden ;)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ciekawie by było, gdyby te zdjęcia znalazły się np. w oficjalnej ilustrowanej biografii Iron Maiden. Byłaby to niezła "reklama" dla Polski, bo chyba mało kto za granicą zdaje sobie sprawę z tego, że Janick jest pół-Polakiem. ;-)
ODPOWIEDZ