Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
Numer spoko, bez szału ale daje radę.
Okładka jakaś taka dziwna. Czcionka słaba wg mnie.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A mnie edytorsko się podoba, obawiałem się koszmarku z potworami SF itd.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Nowy numer to jednak rozczarowanie. Zaczyna się dobrze, ale potem już równia pochyła. Myślałem, że to Stefan zmusza Bruce'a do wycia, a tu się okazuje, że to jednak on sam nie ma samokrytyki. Pasowałoby skrócić numer o 2 min, wywalić wycie i będzie w miarę OK. Te zmiany tempa też jakieś dziwne.
If Eternity w wersji demo - na plus, mniej gitar, więcej przestrzeni.
If Eternity w wersji demo - na plus, mniej gitar, więcej przestrzeni.
Podzielam zdanie osób, które napisały, że to średni utwór. Dla mnie największym plusem jest główny riff.
Dla mnie bardzo fajny kawałek. Wyłączając Hell on Earth, kasuje całe Senjutsu
Szkoda, że tyle zwlekał z tym albumem, bo jak widać dalej ma w sobie parę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ten kawałek jest lepszy od wszystkiego co Iron Maiden wydali od 20 lat.
już nie mam tu najwięcej postów

Bez przesady, nie deprecjonujmy ostatnich dokonań IM. Ostatnie 3 płyty są słabe, ale pojedyncze kawałki potrafią być bardzo dobre, lepsze od najnowszego singla Bruce'a.
Ogólnie jest w porzo. Nie wiem czemu Bruce upiera się przy tym pianiu...Refren super.
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Muzycznie średnio. Nie spodziewałem się niczego dobrego, bo Ci wszyscy ludzie mają po 60 lat i już dużo nagrali, wena skończyła się wiele lat temu.
Brzmienie...no niestety jest "nowoczesne" czyli brzmi tak jak miliard innych zespołów metalowo-rockowych. Wiem, że dla części słuchaczy preset, który przez niektórych jest uważany za produkcję A. Sneapa, to coś fajnego...dla mnie zdecydowanie nie.
Bruce pieje, bo jest stary i piać będzie. Nic i nikt tego nie zmieni. No chyba, że zacznie produkować oszukaństwa w stylu Milli Vanilli.
Shirley wiecznie winny. Czy krytycy Shirleya słuchali innych płyt przez niego wyprodukowanych? Śmiem twierdzić, że brzmią dobrze.
A że Maiden chce brzmieć tak jak chce....czyli jak Maiden w latach po Reunion...to jest decyzja Maiden.
Ja sie cieszę, że nie brzmią tak jak A. Sneap, bo nie mógłbym słuchać.
Brzmienie...no niestety jest "nowoczesne" czyli brzmi tak jak miliard innych zespołów metalowo-rockowych. Wiem, że dla części słuchaczy preset, który przez niektórych jest uważany za produkcję A. Sneapa, to coś fajnego...dla mnie zdecydowanie nie.
Bruce pieje, bo jest stary i piać będzie. Nic i nikt tego nie zmieni. No chyba, że zacznie produkować oszukaństwa w stylu Milli Vanilli.
Shirley wiecznie winny. Czy krytycy Shirleya słuchali innych płyt przez niego wyprodukowanych? Śmiem twierdzić, że brzmią dobrze.
A że Maiden chce brzmieć tak jak chce....czyli jak Maiden w latach po Reunion...to jest decyzja Maiden.
Ja sie cieszę, że nie brzmią tak jak A. Sneap, bo nie mógłbym słuchać.
Szału nie ma. Początek klimatyczny, ale od refrenu to kawałek jest taki, że mógłby go równie dobrze wykonywać Ozzy 
Teledysk chyba niepotrzebny...
Teledysk chyba niepotrzebny...
Te pianie troche psuje caly kawalek, ktory jest calkiem dobry.Bez szalu i ekscytacji ale slucha sie calkiem dobrze.Czekam na cala plyte i juz raczej wiem ze nie bedzie metalowrej jazdy jak na AOB czy CHW
U mnie jakoś bez emocji. Mojego życia ten utwór nie zmienił.
Dokładnie mam tak samo. Nic bym nie stracił jakby ten numer nie powstał
www.MetalSide.pl
Jak wyżej.
Serio ktoś liczył na to, że utwór nagrany przez takiego weterana coś odmieni w jego życiu?
Na tym etapie nie ma co oczekiwać jakiejś bomby. Owszem, wykonawcom z tak długim stażem trafiają się jakieś pojedyncze olśnienia, ale to nie jest reguła i według mnie nie było podstaw, by w tym przypadku na takie liczyć.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Płyta i single dla wiernych fanów solowej twórczości Dickinsona i tyle w temacie. Jest zachęcająco, wszystko okaże się po premierze albumu.
-
Deleted User 8107
Okładka jakaś dziwna. Muzyki nie słuchałem, zaczekam do premiery. Bez ciśnienia żadnego.
Słucha sie dobrze, ale sam początek rozbudził duzo większe nadzieje. Bruce stęka nie wiem czemu nie zostaje tylko w niższych rejestrach gdzie jest MEGA.
Teledysk Mila, okładka to część większego planu z komiksem, jakims tam planem - czytałem właśnie o tym, że rola Bruca to jakiś wróg ludzkości itd itp
Teledysk Mila, okładka to część większego planu z komiksem, jakims tam planem - czytałem właśnie o tym, że rola Bruca to jakiś wróg ludzkości itd itp