05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05-08/06/2024 - Mystic Festival - Gdańsk
Niekoniecznie. 2 lata było Priest i Saxon jednego dnia. W zeszłym roku thrashowe też miały być zdaje się razem (zanim Exodus wypadł, a problemy z Park Stage rozwaliły układ scen).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 8263
Nagle ten fest zaczął jakoś wygladac. Oby Bruce Sodom i Mega jednego dnia. I ostatniego bmth z zawaleniem się sceny
+Enter Shikari, DOOL, Cage Fight i Hanabie
Przestaję rozumieć, co oni robią z tym składem. Rok temu jak ogłaszali te rzuty, to zazwyczaj starali się dobrać kapele w taki sposób, by z jednej strony było coś mniej znanego, coś eksperymentalnego, ale też żeby pojawiały się jakieś bardziej elektryzujące i bezpieczne nazwy. A na ten moment wszystko interesujące z Mystica (i więcej) gra na Masters of Rock. Jeszcze ten Dool to jakiś anonim nie jest i słyszałem o nim dobre opinie, ale jakieś wesołe Japonki w połączeniu z typami prosto z ulic NYC i kolejnym zespołem z wokalistką (?) z kolorowymi głosami to jest jednak trochę jechanie po bandzie. Gdzie ten Emperor?
Przestaję rozumieć, co oni robią z tym składem. Rok temu jak ogłaszali te rzuty, to zazwyczaj starali się dobrać kapele w taki sposób, by z jednej strony było coś mniej znanego, coś eksperymentalnego, ale też żeby pojawiały się jakieś bardziej elektryzujące i bezpieczne nazwy. A na ten moment wszystko interesujące z Mystica (i więcej) gra na Masters of Rock. Jeszcze ten Dool to jakiś anonim nie jest i słyszałem o nim dobre opinie, ale jakieś wesołe Japonki w połączeniu z typami prosto z ulic NYC i kolejnym zespołem z wokalistką (?) z kolorowymi głosami to jest jednak trochę jechanie po bandzie. Gdzie ten Emperor?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dlatego ja odpuszczam Mystica i robie najprawdopodobniej combo MoR i Brutal
Forum internetowe to poważna sprawa.
Ja MoR chcę robić tak czy siak, kwestia wyłącznie dogrania ekipy, ale nie ukrywam, że w obliczu obecnego kształtu line-upu Mystica, pomorską imprezę zwyczajnie odpuszczę... A szkoda, bo nastawiałem się na czerwcowego SPECJALa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Masters of Rock wciąga obecny skład Mystica dupą. Ale to też mam wrażenie inny target zupełnie festiwalowy. Tam jednak nastawienie na klasyczne i bezpieczne nazwy, a Mystic lubi iść w stronę hipsteriady, co potwierdza między innymi dzisiejsze ogłoszenie 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Nie powiedziałbym, że w stronę hipsteriady, chyba że za takową uznajemy wszystko, co nie jest muzyką do słuchania w skórzanych gaciach i obszytych naszywkami katanach. Oni są w stanie ściągnąć ciekawostki typu The Hellacopters, Electric Wizard, Imperial Triumphant, czy Tribulation którym daleko do targetu MoR, ale jednocześnie tego typu wykonawcy pasują do charakteru imprezy. Tylko, że ta edycja idzie na ten moment w jakąś dziwną stronę. Jasne, powinny być jakieś gatunkowe odskocznie, bo to jest fajne, ale jak tak porównam tegoroczne reakcje swoje i widziane online z tymi z lat ubiegłych, to mam wrażenie, że trochę przedobrzyli. Pewnie jeszcze wrzucą coś typu Cavalerów i ten odwołany Exordus, ale no kurde kolejny tydzień bez efektu "wow".
- blackcocker
- -#Moderator

Niezwykle słaby rzut, no cóż, more SPECJAL, less music 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Z Enter Shikari się bardzo cieszę, ich ostatni koncert w Progresji to była petarda.
Jak tak sobie policzyłem, to w tym roku miałem wynotowane 16 nazw, które chciałem zobaczyć. Tymczasem, na ten moment, na przyszłoroczną edycję też już mam 16 nazw, które chętnie zobaczę, a jeszcze trochę dobrego może się pojawić. Może headzi w tym roku czy w 2022 byli lepsi, ale ta środkowa część line-upu wygląda na 2024 lepiej, moim skromnym zdaniem
Jak tak sobie policzyłem, to w tym roku miałem wynotowane 16 nazw, które chciałem zobaczyć. Tymczasem, na ten moment, na przyszłoroczną edycję też już mam 16 nazw, które chętnie zobaczę, a jeszcze trochę dobrego może się pojawić. Może headzi w tym roku czy w 2022 byli lepsi, ale ta środkowa część line-upu wygląda na 2024 lepiej, moim skromnym zdaniem
-
Deleted User 8263
Przy okazji atmosfera na MOR jest naprawdę fajna, spacer z pola namiotowego na fest trwa niedługo, swietna oferta gastronomiczna, masa czechow z grillami, ma to klimat faktycznie metalowego spędu, mystic jest dla mnie jakis taki bezplciowy.
Dochodzą:
Kreator
Fear Factory
1000mods
High-Vis
Kreator i FF to bardzo dobre strzały, tak że się potwierdza, co pisałem wcześniej. Może pod względem headlinerów i rarytasów jest słabiej, ale środek line-upu lepszy niż w 2 poprzednich latach.
Kreator
Fear Factory
1000mods
High-Vis
Kreator i FF to bardzo dobre strzały, tak że się potwierdza, co pisałem wcześniej. Może pod względem headlinerów i rarytasów jest słabiej, ale środek line-upu lepszy niż w 2 poprzednich latach.
Dokładnie dla mnie takie FF czy Kreator to petardy!
Eeeee gdzie tam. Edycję 2022 spędziłem głównie na barierce, więc nie wypowiem się o środkowych strzałach (ale taki Saxonik był bardzo miły), ale tegoroczna edycja miała super kapele porozstawiane po wcześniejszych godzinach i mniejszych scenach. No kurde, 3/4 najważniejszych kapel szwedzkiego death metalu sprowadzili, do tego masa innych dobroci 
-
Deleted User 8263
Megadeth, Bruce, Accept, Wodos, Kreator - można jechać
Insomnium, GUTALAX, Evil Invaders i DITZ.
Jakby jednego dnia grał Bruce, Megadeth, Evil Invaders i Accept, to trzeba będzie się wybrać.
Jakby jednego dnia grał Bruce, Megadeth, Evil Invaders i Accept, to trzeba będzie się wybrać.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Całkiem sporo tego heavy/thrash się robi na przyszłą edycję.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Terrorizer! 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Czy mi się wydaje, czy Mystic już ogłosił większość lineupu?
- blackcocker
- -#Moderator

Tak, zostało jeszcze ok. 40 bandów do ogło.Shedao Shai pisze: ↑wt gru 19, 2023 8:08 pm Czy mi się wydaje, czy Mystic już ogłosił większość lineupu?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.