Nowe Maiden produkowane w styczniu?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowe Maiden produkowane w styczniu?
Super się cieszę mam nadzieję, że będą fragmenty z różnych gigów i Wrocław tez się pojawi momentami, a nie tylko Dortmund i inne miasta. :solo :solo :rocx
UpTheIrons
No dobrze mam nadzieję że materiabędzie ciekawy. Wolał bym jednak więcej materiałów z Give me Ed...
Dlaczego?? Caveman jest jak najbardziej odpowiednia osoba do tego. Wystarczy posluchac BNW, RiR i DOD zeby sie przekonac jakie postepy zrobil - 3 gitarzystow to nietypowa sytuacja i musial sie nauczyc jak ich miksowac.świnka666 pisze:Wszystko pięknie, ale po DOD obawiam się czy osoba Kevina na pewno jest tam odpowiednia.
Za pewne otrzymamy RiR dwa.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wrocław pewnie też będzie... Najwięcej ujęć (z większej liczby kamer) nakręcono bodajże w Dortmundzie, Wrocku i Londynie... Aczkolwiek na sam Wrocek nie ma co liczyć.Eol_Eddie pisze:Super się cieszę mam nadzieję, że będą fragmenty z różnych gigów i Wrocław tez się pojawi momentami, a nie tylko Dortmund i inne miasta. :solo :solo :rocx
Być może coś z Give Me Ed także się pojawi, bo trasa ta także była rejestrowana, ale osobiście sądzę, że nacisk będzie położony na wspaniałą teatralną produkcję i setlistę trasy Dance Of Death... Zobaczymy.Piwowarus pisze:No dobrze mam nadzieję że materiabędzie ciekawy. Wolał bym jednak więcej materiałów z Give me Ed...
Szymon --> Jest dokładnie tak jak mówisz! Kev wiele się nauczył i teraz prezentuje zupełnie inny poziom niż np. na Brave New World. Dance Of Death w 5.1 wymiata! :rocx
ja chyba czytałem, że obydwie trasy będą na DVD
bodajże będzie to któraś część historii jednak nie druga
bodajże będzie to któraś część historii jednak nie druga
- likipiki
- -#Lord of the flies

to będzie bodajże VI część cyklu, już gdzieś o tym na forum pisałem
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To jeszcze nic pewnego - takie gadanie Rod'a. DVD nie będzie raczej nazwane "History of Iron Maiden pt. 6" i będzie miało trochę inną formułę.
Z niektórych informacji wynika, że nacisk będzie położony głównie/tylko na trasę DOD. Zobaczymy...
Z niektórych informacji wynika, że nacisk będzie położony głównie/tylko na trasę DOD. Zobaczymy...
a mnie to nawet pasuje...
DoD Tour był IMO wyjątkowy i wspaniały, taki teatrzyk
nie moge się doczekać aż zobaczę Paschendale
DoD Tour był IMO wyjątkowy i wspaniały, taki teatrzyk
nie moge się doczekać aż zobaczę Paschendale
ja tam czekam na czesc 5 ta rir i te sprawy
eot :beer
No ale jeżeli bedzie Wrocek to mam nadzieje że bedzie jakaś piocha w całości z Wrocławia a nie kawałek jak np. z teledysku No More Lies
Szkoda że Bruce's nie zdąrzył zejść z z tego "rusztowania" może wtedy byłby cały teledysk z Wrocka
marzenia......
...ale to cały urok był w tym, że nie zdazyl , wszyscy byli tym zaaferowaniMiras pisze: Szkoda że Bruce's nie zdąrzył zejść z z tego "rusztowania" może wtedy byłby cały teledysk z Wrockamarzenia......
największymi urokami koncertu są właśnie jakieś niespotykane sytuacje/pomyłki, tego na płycie nie doświadczysz 
Jak nie ? Wystarczy puscic New Frontiel aby doswiadczyc pomylki 
Ze strony Cavemana:
Oficjalnie mu się po raz wtóry wymsknęło, że pracuje teraz nad materiałem Maiden.It's a very scary time right now. My favorite New York Studios, the famous Hit Factory, have just announced that they will be closing their doors, by the end of the month. It's a tragedy - a big blow for the music industry and all the people concerned, and I am left devastated by the news! I am recording a couple of songs with an Estonian band called House Of Games next month, once we've finished with Maiden, and I've had to find a new "home" in New York to work from.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jak podaje Maidenfans.com, Kevin Shirley skończył właśnie miksować najnowsze DVD Iron Maiden w systemie stereo i surround.
Plotki mówią, że chodzi o DVD dokumentujące ostatnią trasę Dance Of Death World Tour, które ukaże się prawdopodobnie przed rozpoczęciem trasy Eddie Rips Up The World Tour.
Plotki mówią, że chodzi o DVD dokumentujące ostatnią trasę Dance Of Death World Tour, które ukaże się prawdopodobnie przed rozpoczęciem trasy Eddie Rips Up The World Tour.
no to w tym roku wydam na Maiden tyle kasy ile w życiu nie widziałem
ale to fajnie
ale to fajnie
ja nie mam DVD [czego w ogóle żałuję] ale mam trochę mieszane uczucia co do tych ciągłych wydawnictw, mogliby chociaż rzadziej to wydawać...
bosh.. ja zamiast odkladac kase na koncerty to kupilem se dzis dvd.. jakies tanie i proste ale muzyke mozna sluchac i film obejrzec.. a 5 glosnikow i tak nie mam wiec po co mi
nie stac mnie na dobry sprzet a na tyle co ja ogladam to wystarczy
tylko teraz musze se poporzyczac jakies koncerty itp bo o kupnie na razie nie mam mowy
teraz musze kombinowac skad na koncerty wytrzasne kasiore ;p
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Kolejny news z Maidenfans.com.
In his latest diary entry dated March 10, Kevin Shirley, the current Maiden producer says this about the state of the forthcoming DVD:
"Been busy mastering Iron Maiden DVD's this week"
As already announced by Maidenfans, Kevin spent January and February mixing this new DVD, highly suspected to be the long-rumored 'Dance of Death' Tour video release.
It is unclear if the use of the word "DVD's" on his diary means that the release will be a double DVD or if Kevin was actually working on two different Maiden DVDs.
Source: Caveman Diary
dużo tego będzie