18/12/23 - Bryan Adams - Gliwice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Re: 18/12/23 - Bryan Adams - Gliwice
Zapowiada się niemal wyprzedany koncert!
-
Deleted User 4876
Bryan Adams wielkim Artystą jest i kropka. Przewyborna sztuka. Możliwe, że był to jak do tej pory najlepszy koncert jaki miał miejsce w gliwickiej Arenie. Z drugiej strony występ Mikołaja Jaskiniowego też był genialny - ale to bardziej misterium aniżeli koncert był.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A jak z frekwencją było?thorgal_30 pisze: ↑wt gru 19, 2023 2:56 am Bryan Adams wielkim Artystą jest i kropka. Przewyborna sztuka. Możliwe, że był to jak do tej pory najlepszy koncert jaki miał miejsce w gliwickiej Arenie. Z drugiej strony występ Mikołaja Jaskiniowego też był genialny - ale to bardziej misterium aniżeli koncert był.
Podobno pełno. Na płycie z tyłu trochę miejsca.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Przyznaję, że jestem ignorantem jeśli chodzi o muzykę Bryana Adamsa i zawsze mi się kojarzyła z pop-rockowymi romansidłami. Na koncert szedłem bardziej z ciekawości (i z faktu, że grał u mnie w mieście) niż z jakiegoś wielkiego zainteresowania. Ależ się przepotężnie pozytywnie rozczarowałem! Cóż to była za impreza! Bryan Adams jest wielkim artystą i rockmanem z krwi i kości, który doszczętnie miażdży siłą, barwą i czystością wokalu w wieku 65 lat. Koncert trwał dobre 2 i pół godziny, w zasadzie bez przerw, często kawałek za kawałkiem. Jestem zdumiony jego (i zespołu) witalnością, charyzmą i energią sceniczną. Chyba nigdy wcześniej nie czułem aż tak pozytywnej energii emanującej ze wszystkich obecnych na koncercie. A frekwencja była na prawdę znakomita, co było dla mnie kolejnym zaskoczeniem. Praktycznie cała hala była zapełniona po brzegi, nawet sektory z ograniczonym widokiem bocznym. Znakomity nastrój publiki udzielił się Bryanowi bo autentycznie było widać, że i jemu i zespołowi występ dostarczył dużo radości i frajdy. Obok pożegnalnego koncertu Slayer była to najlepsza impreza w Gliwickiej hali do tej pory.
-
Deleted User 4876
Nawet Bry powiedział, że to był jak do tej pory jego największy koncert w PL - a grał już w Atlasie, Tauronie i Ergo to jednak u nas frekwencja byla największa
Chociaż w sobotę w Pradze bylo 16 000, no ale u Pepików to zawsze lepiej niż w PL w kwestii frekwencji.
Podpisuję się pod wszystkiem, co tu napisano. Fantastyczny gig i zaskakująco dobra frekwencja. Bryan nagrywał clip koncertowy, więc jeden numer zagrał nam 3x. Te dwa dodatkowe wykony były bonusami, a nie kosztem innych piosenek.
Jeśli chodzi o set, były wszystkie moje ulubione utwory z leppardowym Thought I'd Died and Gone to Heaven.
Mocne 10/10
Oraz Top 3 tegorocznych gigów 
Jeśli chodzi o set, były wszystkie moje ulubione utwory z leppardowym Thought I'd Died and Gone to Heaven.
Mocne 10/10
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
W lipcu Bryan wraca do nas 
9 VII - Wilno - koncert w parku przy baszcie Giedymina. Bilety drogie, od 75 euro
ale tym razem bardziej celuję w Rygę - 8 VII. Koncert halowy, bilety tańsze, od 55 euro.
9 VII - Wilno - koncert w parku przy baszcie Giedymina. Bilety drogie, od 75 euro
ale tym razem bardziej celuję w Rygę - 8 VII. Koncert halowy, bilety tańsze, od 55 euro.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
<3 Co za wiadomość!!