Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blaze Bayley
Do "B&B" też regularnie wracam. No i "TMWWND' też często się u mnie kręci w odtwarzaczu 
www.MetalSide.pl
Od debiutu do P&T same sztosy. Tyle, że Blaze wtedy dużo lepiej śpiewał. Więc to nie tylko wina muzyków i niskiego budżetu.
A mi się dwa kawałki bardzo podobają. Również oba teledyski dają radę. Czekam na LP.
Akurat obecni muzycy tez osiedli na laurach. Może brak pomysłów. A ze Blaze wokalnie jest słabszy niż kiedyś, to inna sprawa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Patrząc po singlach zapowiada się jak dla mnie najlepsza płyta od P&T. Okazuje się, że wydawanie muzyki z tak średnim zespołem co 3 lata zamiast rok w rok popłaca
kto by się spodziewał
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
No I kolejny całkiem całkiem singiel. Dobre otwarcie albumu.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

https://bravewords.com/news/blaze-bayle ... der-single
Dla mnie bardzo dobra rzecz, polecam. Z nową płytą Blaze'a się mocno zaznajomię. Świetnie zaśpiewana rzecz, Blaze mówił, że się wokalnie rozwinął od czasów z Maiden. To prawda, szkoda że nie umiał tak śpiewać przed laty.
Dla mnie bardzo dobra rzecz, polecam. Z nową płytą Blaze'a się mocno zaznajomię. Świetnie zaśpiewana rzecz, Blaze mówił, że się wokalnie rozwinął od czasów z Maiden. To prawda, szkoda że nie umiał tak śpiewać przed laty.
Ej, spoko ten numer. Lepszy od większości kawałków z trylogii.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To nie jest specjalnie wysoko powieszona poprzeczka
A nowy numer właśnie odpalam. Zobaczymy czy podzielę Wasz entuzjazm
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
I jak?
Podoba mi się ten "otwieracz". Krótko, na temat, bez nudnawych dłużyzn.
Jeśli pozostałe kawałki na płycie będą trzymać poziom trzech dotychczas zaprezentowanych, całkiem fajny ten "Kamienny krąg" może się okazać.
Jeśli pozostałe kawałki na płycie będą trzymać poziom trzech dotychczas zaprezentowanych, całkiem fajny ten "Kamienny krąg" może się okazać.
Przesłuchałem 3 razy. Lepszy niż poprzedni singiel. Przyjemnie się go słucha. Można powiedzieć, że wzbudził moje zainteresowanie nadchodzącym wydawnictwem. To czy zostanie ze mną na dłużej zależy od jakości całej płyty.
Kolorowe winyle nowego LP dostępne w niemieckim hmv. Wychodzi coś koło 145 zł z przesyłką.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Od samego rana słucham Circle of Stone i muszę przyznać, podoba mi się ta płyta. Bardzo dobry album, Blaze w znakomitej formie, bardzo szczera rzecz. Jak dla mnie 8,5/10
Jest to coś na miarę trzech pierwszych płyt? Pytam z naiwności, bo pierwszy singiel z tego nowego był straszny. Reszty na razie nie słuchałem.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Czy ja wiem, dla mnie ten pierwszy singel najsłabszy na płycie. Generalnie uważam, że rzecz lepsza od kilku poprzednich albumów.
Drugi to był taki tragiczny, pseudo heavy metal ze refrenem do zapomnienia. Na nic w stylu pierwszych 3 nie ma co liczyć raczej
Forum internetowe to poważna sprawa.
Przesłuchałem całość. Nie jest do jakaś straszna kupa, ale też nie ma za bardzo czego chwalić. No lepsze od trylogii, ale to w sumie niewiele znaczy, bo ona była słaba (no może z tych 3 albumów dałoby się zrobić jeden przyzwoity album). Na pewno Blaze brzmi przyzwoicie wokalnie. Nie będę do tego wracał.
Czyli poziom +/- "King of metal"?pz pisze: ↑pt lut 23, 2024 5:07 pm Przesłuchałem całość. Nie jest do jakaś straszna kupa, ale też nie ma za bardzo czego chwalić. No lepsze od trylogii, ale to w sumie niewiele znaczy, bo ona była słaba (no może z tych 3 albumów dałoby się zrobić jeden przyzwoity album). Na pewno Blaze brzmi przyzwoicie wokalnie. Nie będę do tego wracał.
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Też posłuchałem. Przeciętniak, takie 5.5-6/10. Riffowo nijaki poziom napletonowy utrzymany, ale jak można mówić, że Blaze brzmi dobrze czy też przyzwoicie? Głos już nie ten, niedługo przebije Osbourne'a pod względem ilości autotune'a 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.