05-06/08/2024 - Cradle Of Filth + Butcher Babies - Wrocław/Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 7586

05-06/08/2024 - Cradle Of Filth + Butcher Babies - Wrocław/Katowice

Post autor: Deleted User 7586 »

05.08. Wrocław, A2
06.08. Katowice, P23

Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w poniedziałek, 26 lutego o godzinie 10:00 na www.winiarybooking.pl

Cradle Of Filth to zespół-instytucja w świecie ekstremalnego metalu i bez wątpienia jeden z najważniejszych reprezentantów gatunku rodem z Wysp Brytyjskich. Styl dowodzonej przez Daniego Filth’a, założonej w 1991 roku grupy na początku opierał się na black metalu. W późniejszych latach działalności, poprzez dorzucenie wpływów zaczerpniętych z metalu gotyckiego i symfonicznego, muzyka Cradle Of Filth zyskała bardziej komercyjny charakter, co poskutkowało miejscem na międzynarodowych listach przebojów przy okazji albumów “Damnation and a Day” (2003), “Thornography” (2006), “Hammer Of The Witches” (2015), czy “Existence is Futile” (2021). W kwietniu zeszłego roku ukazała się “Trouble and Their Double Lives” - płyta koncertowa oraz pierwszy materiał formacji wydany we współpracy z Napalm Records, na którym znalazły się również dwa premierowe utwory - “She is a Fire” oraz “Demon Prince Regent”.

Butcher Babies to przede wszystkim niesamowita energia, za pomocą której zespół podbija światowe sceny już od ponad dekady. Ich pierwsze dwa albumy plasowały się w TOP 5 kilku billboardowych notowań, grali trasy z Megadeth, Robem Zombie, Marylinem Mansonem Five Finger Death Punch, Danzigiem oraz na największych festiwalach, takich jak np. Download, Hellfest, Knotfest, a nawet wystąpili w netfixowskim hicie “Slasher” oraz w filmie “Alleluia!: The Devil’s Carnival”. W zeszłym roku formacja podzieliła się z fanami podwójnym albumem “Eye for an Eye … / … Till the World’s Blind”
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 05-06/08/2024 - Cradle Of Filth + Butcher Babies - Wrocław/Katowice

Post autor: gumbyy »

Wrocław - fajnie.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wro - dzień przed Mr. Big. Niezły maraton nam szykujo. CoF nie znam, ale może się przejdę obczaić. Butcher Babies widziałem w grudniu przed Fear Factory, dało radę.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Po wczorajszej Wawie (napisałem relację w temacie o Cradle), wybieram się do Katowic.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Kato się właśnie nakłada z Panem Dużym we Wro :/ i to mi się nie podoba. To nie dobra jest.
Deleted User 8434

Post autor: Deleted User 8434 »

Gdzieś powinienem być, jak zmieniony set, to apetyt jest. Katowice bliżej, ale do Wrocławia może pojadę z kimś kto nigdy nie był w tym mieście, więc jeszcze nie wiem na co się zdecyduje. Już będzie po wszystkich moich zaplanowanych koncertach. Moze spotkamy Gumbyy we Wro w końcu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wrocław raczej biorę na celownik.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Kupiłem Katowice. Może Wrocław dokupię ale zależy to trochę od setu (ma być inny niż teraz wiosną).
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Kupiłem bilet na Wrocław. Liczę na fajny koncert ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Bilet kupię dopiero jak zobaczę czy cokolwiek się zmieniło w setliście. Liczyłem na coś ciekawszego w Warszawie, brakowało jakiś ewidentnych perełek i deep cutów typu Scorched Earth Erotica albo I am The Thorn. Koncert był świetny, ale drugi raz na to samo nie chciałoby mi się doginać.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Spoko, ja ich widziałem tylko raz 15 lat temu, więc wszystko mi jedno co zagrają :P
Deleted User 8479

Post autor: Deleted User 8479 »

Ok kupuje bilet do Wro na eventim.pl, ale tam miejsca stojące, ostatnio w Krk już stałem i chciałbym zobaczyc kredki na krzesełkach i stąd moje pytanie czy w A2 są w ogóle miejsca siedziące? a jeśli tak, to gdzie mogę kupić bilet na takie miejsce, bo na eventim nie ma :/
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Nie ma
Forum internetowe to poważna sprawa.
Deleted User 8479

Post autor: Deleted User 8479 »

Thx, to kupuje, bo pewnie znowu będzie sold-out, nie ma co czekać.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Spytacie: czy ten event jest hitem frekwencyjnym?

Odpowiem: No, nie xD

Śmiesznie się to komponuje z przewidywaniami Invadera powyżej. Szukam kogoś kto smaruje w tłumie żeby mu powiedzieć żeby wracał na forum, ale niestety :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Shedao Shai pisze: pn sie 05, 2024 7:37 pm Spytacie: czy ten event jest hitem frekwencyjnym?

Odpowiem: No, nie xD

Śmiesznie się to komponuje z przewidywaniami Invadera powyżej. Szukam kogoś kto smaruje w tłumie żeby mu powiedzieć żeby wracał na forum, ale niestety :(
Może wykupił wszystkie bilety? ;)

Aż tak źle jest?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie, ludzie po prostu przyszli później. 20 minut do CoF, jest... No, nie ma tragedii. Ale wciąż, można sobie na luzie podejść tak do 3 rzędu.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Grali dopiero co w Warszawie w praktycznie wyprzedanej Progresji i w nabitym Gdańsku. Do tego środek lata, masa festiwali i innych gigów. A to nie jest aż taka gwiazda w Polsce. Więc spodziewane w sumie ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Jeszcze grali w nabitym Studio w Krakowie. Tak więc kto miał być to poszedł na poczatku roku. Dziwiło mnie, że do tych trzech koncertów dokładaja jeszcze dwa w tak krótkim odstępie czasu i to w środku okresu wakacyjno-urlopowego. Widać przekłada się to dobitnie na frekwencję. Ale i tak wybiorę się jutro do Katowic, bo w Krakowie zaprezentowali się wybornie.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Mnie się podobało, ze klub nie był wypchany (choć nie przesadzajmy, klapa to nie była) Spokojnie stałem sobie z browarkiem w 2 rzędzie. Koncert fajny, nagłośnienie pod sceną też spoko, fajnie spędziłem wieczór :) No i dostałem kartkę z setlistą od samego Daniela Brudasa prosto do łapki xD

Fotka z mojej perspektywy:

Obrazek
ODPOWIEDZ