Running Wild
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Running Wild
Rolf to po prostu powinien zatrudnić Cedrika 
Nie m co liczyć, że Rolf nagra coś dobrego. On już dawno stracił serce do takiego grania i teraz tylko odcina kupony. Mega szkoda, bo to zespół bardzo wyjątkowy dla mnie, gdyż pierwszą metalową płytą jaką w życiu usłyszałem było "Under Jolly Roger" w 1988 roku i tak też zostałem zarażony ciężkim graniem.
www.MetalSide.pl
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Kasperek musiałby zatrudnić Cedericka Forsberga żeby wrócić do poziomu z choćby płyt z lat dziewięćdziesiątych
Otóż to
Dawno też nie słuchałem Runningów. Miałem kiedyś nagrane na kasetę/kasety chyba dwie płyty, dzięki uprzejmości kolegi z LO (swoją drogą namawiał gorąco nas do zaznajomienia się z albumem z utworem Port Royal). Nie mam już tych kaset, nie wiem co się z nimi stało. Był tam na pewno utwór z tekstem "We are prisoners of our time, we are Running Wild" czy jakoś tak (to był chyba refren), no i nie wiem czy też utwory z płyty właśnie z Port Royal. Najbardziej mi się podobał utwór "Konkwistadorzy" z pięknym brzmieniem dzwonu na koniec, a także coś jeszcze mi się fajnie słuchało z albumu "Black Hand Inn". Kojarzę też płytę chyba ze statkiem na okładce. Wybaczcie że tak niechlujnie piszę, ale też nigdy nie wchodziłem poważniej w dyskografię tej grupy. Możecie jakiś ranking albumów zrobić z własną oceną, tak w skrócie chociaż. Może wrócę sobie do twórczości Rolfa.
"Still my heart calculate and pray"
Ja z sentymentu zawyżam niejedną ocenę RW, ale każdy fan heavy metalu powinien z przyjemnością odsłuchać dowolnej płyty Runningów sprzed 2000 r. Nie przepadam za Rivalry z 1998, ale obiektywnie żadna późniejsza nie może się z nimi równać
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Popieram to oczywiste stwierdzenie
Jakoś nigdy w Runningów się nie wkręciłem. Co więcej uważam, że ich młodsi koledzy ze Stormwitch (w tym stylu) robili ciekawsze rzeczy na 3 pierwszych płytach. Kiedy RW grali prosto to było jakoś za prosto, kiedy zaczęli grać melodyjnie, też jakby przeginali. Nie kupiła mnie ta atmosfera piracka. Kilka utworów mi się spodobało, ale w nadmiarze słuchane to tego było za dużo. Dla mnie zespół przereklamowany.
Nie zgodzę się. Okres od Death or Glory do Masquerade to jedna z najlepszych serii Heavy Metalowych w historii.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Mój ulubiony Running Wild to Gates to Purgatory. Chyba jedna z najlepszych płyt heavy metalowych z Niemiec.
Choć okres piracki to też sporo klasyków. Najlepsze Death or Glory i Black Hand Inn.
Choć okres piracki to też sporo klasyków. Najlepsze Death or Glory i Black Hand Inn.
Top 3 heavy metalu z Niemiec dla mnie na dziś to
Black Hand Inn - Running Wild
Grave Digger - Tytułowy album
Blind Guardian - Somewhere Far Beyond
Black Hand Inn - Running Wild
Grave Digger - Tytułowy album
Blind Guardian - Somewhere Far Beyond
Od "Under Jolly Roger" w 1988 zaczęła się moja historia życia 
Bardzo lubię do "Masquerade" w zasadzie wszystko
Bardzo lubię do "Masquerade" w zasadzie wszystko
www.MetalSide.pl
A nie lubisz nowych albumów ? Są na nich takie perełki jak niezapomniany Me & Boys
Na nowej płycie ta harcerska ballada jest jeszcze gorsza od Me and the Boys
Z płyt po Masquerade to mam sentyment do Brotherhood, bo to było pierwsze RW jakie słyszałem całe. Z kolejnych to 1 album na poziomie w miarę dałoby się jakoś wykroić
Z płyt po Masquerade to mam sentyment do Brotherhood, bo to było pierwsze RW jakie słyszałem całe. Z kolejnych to 1 album na poziomie w miarę dałoby się jakoś wykroić
Forum internetowe to poważna sprawa.
W sekrecie powiem, że to mój ulubiony numer RW
Ja z płyt od "Rogues en Vogue" nic nie pamiętam. Oczywiście oprocz "M&B"
www.MetalSide.pl
top 3 jak na dziś, do kupienia do kolekcji 
1. Death or Glory
2. Port Royal
3. Black Hand Inn
Świetna muza
1. Death or Glory
2. Port Royal
3. Black Hand Inn
Świetna muza
Zajzajer on the Road 2026:
Był zaskakująco dobry do pewnego momentu, ale musiało oczywiście wjechać drum solo i nowszy numer
Forum internetowe to poważna sprawa.
już godzine graja, to pewnie jeszcze ze 30 minut :/ a pozycja nr 10 tez kaszana
Zajzajer on the Road 2026:
Men In Black
Dead Man’s Road
Gengis Khan
Sinister Eyes
Little Big Horn
Ale perełek odkopał Rolf na ostatni koncert piratów. Szacuneczek
Dead Man’s Road