Sposób i sama linia wokalna jest super, bardzo lubię
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Judas Priest
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Z balladami to ogólnie jest tak, że w odpowiednim czasie trzeba nabrać do nich emocjonalnego i bardzo osobistego stosunku i się je kocha. Czasem jakiś szczegół może to spowodować. Jak np. u mnie z Circle of Hands UH, When a Blind Man Cries DP czy Ride On AC/DC.
W ogóle Rob potrafi śpiewać w sposób przejmujący, który coś we mnie porusza. Tak jest z linią w Before the Dawn, ale też np. w Fight of Your Life - wejście w ostatni refren. Za tą jedną linię to jeden z moich ulubionych numerów na albumie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Blood Red Skies to dla mnie najlepszy przykład, chociaż sam tekst opowiada o jakimś uniwersum Terminatora/Blade Runnera 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Z lat 86-88 uwielbiam Fire Burns Below. Bardzo klimatyczna piosenka. Zawsze mi się kojarzy z Zabójczą bronią.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Dziś wróciło Love Bites i tym sposobem zakończył się pierwszy europejski leg trasy.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No to podsumujmy:
16 koncertów
24 utwory łącznie
5 live premier
3 powroty po latach (uwzględniam tylko te kawałki, których w ostatnich latach ich nie grano lub grano rzadko)
Moje przewidywania na leg w USA? Kurde, ciężko powiedzieć, bo ta trasa jest dziwna
Wydaje mi się, że wymienią Saints in Hell, możliwe że na jakiś inny deep cut z 70s (Killing Machine? Raw Deal?). Ogólnie mam wrażenie, że ciężko ten set jakoś ugryźć i żeby sensownie go zmienić, to trzeba by było zmienić sam core seta i pobawić się trochę z kolejnością utworów. No nic, zobaczymy. Richie powiedział, że jeśli wrócą na tej trasie do Polski, to zagrają trochę inny set, niż repertuar z marca. Do nas co prawda się nie wybierają, ale za kilka miesięcy kolejne okrążenie po Europie, więc myślę, że dotrzyma słowa... No chyba, że Faulkner kocha Polaków i mówił to myśląc wyłącznie o nas 
16 koncertów
24 utwory łącznie
5 live premier
3 powroty po latach (uwzględniam tylko te kawałki, których w ostatnich latach ich nie grano lub grano rzadko)
Moje przewidywania na leg w USA? Kurde, ciężko powiedzieć, bo ta trasa jest dziwna
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ponoć mają 60-70 piosenek w gotowości, więc możliwości jest dużo. Kolejność można dotrzeć w trakcie trasy. Jestem raczej dobrej myśli.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No patrząc po tym, co działo się podczas kilku pierwszych gigów, to w USA pewnie też coś się pobawią z kolejnością
Jak latem będą ze 3 podmianki względem wiosny, to będę zadowolony.
Jak latem będą ze 3 podmianki względem wiosny, to będę zadowolony.
-
Deleted User 626
Czy ktoś dostrzega subtelne nawiązania do Ozzy'ego, Axla i Metallici?
Richie to gitarzysta kontynuujący szkołę Randy'ego, więc riffowania w stylu solowego OO trochę się na tej płycie znajdzie, a środek Escape From Reality chyba intencjonalnie nawiązuje do Ozza. O GNR się nie wypowiem, co do Mety, to w Devil in Disguise jest taki moment, który moooże odwołuje się do Frantic.
- blackcocker
- -#Moderator

Metę bardzo czuję w niektórych riffach. Pisałem o tym Sardiemu jakiś czas temu. Szczególnie Fight of Your Life ten główny riff wyjęty z Loadów 1:1. Ale miałem też inne momenty, gdzie miałem takie "ooo, nową Metą zawiało", jak będę słuchał płyty, może nie zapomnę tu napisać gdzie jeszcze czuję ducha Heta
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ja gram słyszę przede wszystkim Night Mistress w Intrze do crown.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Też mam wrażenie, że Metallica na nowej płycie miejscami jest mocno, szczególnie w "The Serpent and The King" gdzie w drugiej minucie praktycznie pojawia się zagrany trochę inaczej klasyczny riff z "Master of Puppets".
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
-
Deleted User 626
Myślałem o bardziej subtelnych aczkolwiek oczywistych skojarzeniach a tutaj doktoraty. 
Widzę, że ze Schizoidem nadaję na tych samych falach.
Romantic, tic, tic, tic.
Escape from Reality - bridge.
Co do Axla to zagadka dla Was "... no return" i to co wcześniej śpiewa Rob. Końcówki wersów w tym kawałku są już Roba ale wcześniej to Axl.
Oczywiście wg mnie.
Widzę, że ze Schizoidem nadaję na tych samych falach.
Romantic, tic, tic, tic.
Escape from Reality - bridge.
Co do Axla to zagadka dla Was "... no return" i to co wcześniej śpiewa Rob. Końcówki wersów w tym kawałku są już Roba ale wcześniej to Axl.
Oczywiście wg mnie.
Wywiad chyba zrobiony przed startem trasy, no ale ciekawe. Oby się pokusili na te 2 kawałki. Zaraz start legu po US, zobaczymy.The world tour in support of the album began last month in Glasgow, with fellow lifers Saxon and Uriah Heep in support. Faulkner teases that some deeper cuts might be dropped into the setlist, among them Fever (from 1982’s Screaming For Vengeance), Reckless (from 1986’s Turbo) and Saints In Hell (from 1978’s Stained Class).
“Not straight away,” he says. “Maybe as the tour progresses. Let’s see.”
Beyond that? Faulkner jokingly says he’d “love to try and make five albums in five years”. Halford is sure that there will be a follow-up at some point.
“This is the nineteenth studio album,” says the singer. “I don’t like odd numbers. Even if I’m turning the volume up on the telly, it can’t be 13 – it has to be 12 or 14. Even numbers are balance and harmony.”
Does that mean we can expect a new Priest album sometime in the next six years?
“We’re already thinking about what we’re going to do next,” says Halford. “That’s the joy of music, it never stops.”
Oba by siadły wyśmienicie. Chociaż Hill już kiedyś wspominał w wywiadzie o Dissident Aggressor i Before the Dawn, a skończyło się, że ten drugi nie został zagrany ani razu, a ten pierwszy tylko raz na tym dużym koncercie na Bloodstocku. Niemniej trzymam kciuki.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
O nich mówił w tym roku, przed startem trasy. Wspominał także Sinnera i on był grany często. Więc pewnie wszystko jest kwestią odpowiedniego ogrania tych kawałków. Jak ktoś po premierze płyty pytał Scotta, czy będą grali Reckless, to Travis odpisał "Not yet." - ale wynika z tego, że przymiarki są. Fever to dość prosty numer, myślę że może się pojawić w najbliższym czasie.
Wydawało mi się, że o Dissident czytałem już kilka lat temu. Musiały mi się wywiady pomylić.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
A
B