Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Slayer

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: czw lut 22, 2024 4:18 am
blackcocker pisze: śr lut 21, 2024 11:23 pm
Żelazny pisze: śr lut 21, 2024 6:56 pm Lol. Co to za dymanie na hajs, jak ktoś będzie chciał zapłacić, to sobie zapłaci i raczej jasne będzie że chętni dostaną to, co będą chcieli?
Zapomniałeś, że na tym forum panuje mental typu: "Maiden wydaje zabawkę - trzeba kupić i wydać pieniądze"? :D
I kto poza twoja wyobraznia ma taki mental
Oj były tutaj takie jednostki, które na nowe reedycje narzekały, źe TRZEBA kupić i inne przypadki, więc to nie jest moja wyobraźnia ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zona Holta powiedziala, ze to nie bedzie trasa tylko po prsotu kilka dat.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: czw lut 22, 2024 7:48 am Zona Holta powiedziala, ze to nie bedzie trasa tylko po prsotu kilka dat.
Tak jak kiedyś było mówione, że jakieś festy mogą wpadać ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Hmmm, Hanneman nie żyje, Lombardo nie wchodzi w grę, Araya zakończył przygodę z graniem, King ma swój projekt... czyżby Slayer bez żadnego oryginalnego członka na scenie?? To się musi udać!
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

No przecież będzie taki skład jak w 2019
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie doczytałem, jakiś link?
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dzięki. Nie sądziłem, że Araya z Kingiem kiedykolwiek wyjdą jeszcze na scenę.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jest i trzecia data: Aftershock Festival. Tak myślałem, że ich tu dadzą, bo fest ogarniają ci sami ludzie, co Louder Than Life.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Double Impact
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Double Impact »

Całkiem fajny ten utwór Kinga. Nie jestem jakimś megafanem Slayera, lubię przede wszystkim 2 albumy : Hell Awaits i South of Heaven (bezapelacyjny nr. 1). W mniejszym stopniu,ale także debiut i Seasons in the Abbys. Mimo to mam jakieś swoje przemyślenia i dziwi mnie wywyższanie roli Arai w tym zespole. No dobry krzykacz, ale jak pokazuje ten utwór Kinga, do zastąpienia. Bez tych gitar sobie Slayera nie wyobrażam, a takich podobnych do Arai wokalistów to trochę było. Co słychać w tym utworze.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Double Impact pisze: ndz mar 03, 2024 10:15 pm Całkiem fajny ten utwór Kinga. Nie jestem jakimś megafanem Slayera, lubię przede wszystkim 2 albumy : Hell Awaits i South of Heaven (bezapelacyjny nr. 1). W mniejszym stopniu,ale także debiut i Seasons in the Abbys. Mimo to mam jakieś swoje przemyślenia i dziwi mnie wywyższanie roli Arai w tym zespole. No dobry krzykacz, ale jak pokazuje ten utwór Kinga, do zastąpienia. Bez tych gitar sobie Slayera nie wyobrażam, a takich podobnych do Arai wokalistów to trochę było. Co słychać w tym utworze.
Nomad, słuchaj - dla mnie South of Heaven to arcydzieło Slayer! Najlepszy ich album. Kocham go!
Double Impact
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Double Impact »

Moi faworyci na tym albumie to Spill the Blood (intro jest niesamowite) i Silent Scream. Świetnie też wyszedł cover Judas Priest, który usłyszałem pierwszy raz w wersji Slayera, jak chyba sporo osób.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

+666, "South of Heaven" to także dla mnie bezapelacyjnie najlepszy Slayer. Uwielbiam wszystkie płyty do "Seasons in the Abyss" włącznie, zajebiście podsumowane live "Decade of Aggression". Później Slayer wciąż był fajny, ale już nie był moim zdaniem tak zajebisty jak wtedy.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No spoko. Dobre podejście z jego strony. Może wzięcie będzie mniejsze i potem zmieni zdanie :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Uh, no mógł wybrać ciekawsze numery Zabójcy. Zwłaszcza, że mówił, że będzie grał tylko te, przy których ma autorstwo. A to na przykład Hell Awaits, Show No Mercy, czy niezłe strzały z Divine Intervention.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Trochę lepsze podejście niż KK.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zerknąłem na kilka filmików. Mark w repertuarze Slayera brzmi świetnie - zgodnie z oczekiwaniami.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dobre podejście, uczciwe. Nie spodziewałem się tego po nim. Ale to oznacza, że tym bardziej nie mam po co iść na jego gig na MF :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kurde, płyta jest zadziwiająco dobra. Oczywiście jeśli ktoś zdecydował zawczasu, że mu się nie spodoba, to mu się nie spodoba, ale ja podszedłem do niej z niewielkimi oczekiwaniami i materiał bez trudu im sprostał. Nie jest to żadne objawienie, a do złotych czasów Slayera ma się nijak, ale słucha się tego serio przyjemnie. Rock and roll taki, jak pan diabeł przykazał.

ODPOWIEDZ