Bruce Springsteen - Europa 2025

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Bruce Springsteen - Europa 2024

Post autor: Deleted User 4876 »

Sardi pisze: czw maja 23, 2024 5:37 pm Czemu 30 min przed standardowym GA?
Żebyś miał czas się rozgościć i miał nagrodę za wiele roll-upów. Może przesadziłem z tymi 30 minutami, ale 15 minut wcześniej na bank jest ta grupa wprowadzana gęsiego i ma to podobieństwo do FTTB. :) Także jest to jakiś bonus i nie trzeba kupowac subskrypcji, jedynie swoje "odstać" znaczy zgłaszać się na zbiórki. Na poprzednim legu jedna laska miała niski numer, już nie pamiętam czy 24 czy coś koło 40 tki, ale przegapiła jedną zbiórkę i OUT.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nastolatki na kejpopie i Harym Stajlsie jestem w stanie zrozumieć, ale dorosłe chłopy na poważnych rzeczach? Na co to komu?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Schizofrenia i tyle.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

johnny_o pisze: czw maja 23, 2024 7:14 pm Nastolatki na kejpopie i Harym Stajlsie jestem w stanie zrozumieć, ale dorosłe chłopy na poważnych rzeczach? Na co to komu?
To.jest dla mnie zagadka naszych czasów... zbiórki, listy obecności, numerki... wtf?
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

gumbyy pisze: czw maja 23, 2024 7:17 pm
johnny_o pisze: czw maja 23, 2024 7:14 pm Nastolatki na kejpopie i Harym Stajlsie jestem w stanie zrozumieć, ale dorosłe chłopy na poważnych rzeczach? Na co to komu?
To.jest dla mnie zagadka naszych czasów... zbiórki, listy obecności, numerki... wtf?
A wystarczy iść 5 minut przed koncertem w towarzystwie kolegi Spartana i po 5 minutach stoisz na barierce :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Maj preszys, Bruuuceee... ;)
No parodia... Przecież barierka ma bardzo ograniczoną pojemność a kto chce to i tak zawsze wyląduje w drugim-trzecim rzędzie, nawet bez chamstwa. A tu komitety kolejkowe takie że można pomyśleć że to bilety za darmo rozdają.
Deleted User 4876

pz pisze: czw maja 23, 2024 7:20 pm
gumbyy pisze: czw maja 23, 2024 7:17 pm
A wystarczy iść 5 minut przed koncertem w towarzystwie kolegi Spartana i po 5 minutach stoisz na barierce :)
Znaczy się co - przemoc, przepychanie, dwa szybkie łokcie pod żebro osobom, które sobie miejsce wykolejkowały -- taki przykład chce dawać administracja? ;)

A tak poważniej, to jak mam kilka dni urlopu, Pragę widziałem kilkanaście razy, bilet i tak mam 24 h to co mi szkodzi podjechać na zbiórkę? Ja pier.. szukanie problemów tam gdzie ich nie ma. Owszem można chlac piwsko w czeskich pubach, w PL tego nie ma...ale mnie akurat alkohol kilka lat temu przestał interesowac. No to ciekaw jestem innych ciekawych propozycji na czas w Pradze :P
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

thorgal_30 pisze: czw maja 23, 2024 7:36 pm Znaczy się co - przemoc, przepychanie, dwa szybkie łokcie pod żebro osobom, które sobie miejsce wykolejkowały -- taki przykład chce dawać administracja? ;)
Tak zwany Gambit Sanktuaryjny.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No problem chyba jednak jest, skoro banda debili kolejkuje tydzień przed gigiem. Zaraz się to zjawisko przeniesie na kolejnych wykonawców i tak to się skończy. Na 100% jakiś pojeb wpadnie na taki pomysł. Maiden jest akurat chyba bezpieczne, bo FTTB i tak załatwia sprawę barierkujących, ale zupełnie mnie nie zdziwi jak za jakiś czas usłyszę o podobnej głupocie w kontekście innego wykonawcy.

Ja zostałem oznakowany tylko raz, ale wyglądało to całkiem ok, bo dostałem cyferkę na łapę ok. godziny 14 w dniu koncertu i można było iść do kibla czy na szluga bez problemu. Natomiast te cyrki ze Springsteenem czy innymi k-popami to już jakaś sroga patologia i o ile te nastolatki mają ku niej jakieś uzasadnienie, tak stare dziady jeżdżące na jeszcze starsze dziady to osobna, komiczna kwestia.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ale FTTB też stoi na 24h przed koncertem. To nie jest normalne.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 4876

Ok, tylko dwie inne alternatywy w tej sytuacji:
1. Olać barierki i zrezygnować z interakcji z artystą ( nie, kuwa, nie chodzi o kostki..czasem fajnie jest mieć tych kilka sekund face to face) I stać daleko, a cena biletu taka sama.
2. Pierdolic gigi i oglądać w komforcie bez numerków na 55-75 calach, często z lepszym dźwiękiem.

Nie ja ten system wymyśliłem. Mam czas to mogę obey the rules. Jak napisałem wcześniej , można kolekowac pod areną, można pod i hotelem licząc na grafa, a można też przyjść o 18:40 i też sobie wpisać Bossa do koncertowego cv.
pz
-#Administrator
-#Administrator

A można po prostu iść i się dobrze bawić, nie spinając się na barierkę.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

A można po prostu się spotkać pod lotniskiem/stadionem w dzień gigu i otworzyć roll call powiedzmy nawet 10h od doors time a nie kurwa 6 dni przed. Wiadomo że też chciałbym być blisko na koncercie Bossa, ale nie każdy może sobie pozwolić na to żeby sobie przyjechać kilka dni przed gigiem i odmeldowywać się trzy razy dziennie. To chore i zabija cały duch zabawy.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

thorgal_30 pisze: czw maja 23, 2024 9:17 pm Ok, tylko dwie inne alternatywy w tej sytuacji:
1. Olać barierki i zrezygnować z interakcji z artystą ( nie, kuwa, nie chodzi o kostki..czasem fajnie jest mieć tych kilka sekund face to face) I stać daleko, a cena biletu taka sama.
2. Pierdolic gigi i oglądać w komforcie bez numerków na 55-75 calach, często z lepszym dźwiękiem.

Nie ja ten system wymyśliłem. Mam czas to mogę obey the rules. Jak napisałem wcześniej , można kolekowac pod areną, można pod i hotelem licząc na grafa, a można też przyjść o 18:40 i też sobie wpisać Bossa do koncertowego cv.
No spoko jest stać pod sceną, ale już bez przesady, że oglądanie koncertu z kilkundziesięciu metrów to jest czynność wymagająca użycia lornetki. To równie dobrze można by założyć, że np. 6 rząd też jest be, bo będąc w takowym na interakcje z muzykami nie ma co liczyć.

Koncerty to ma być miły sposób na spędzenie czasu z muzyką, a nie durne gierki numerujących ludzi Piotrusiów Panów, którzy pobiją się o możliwość patrzenia w oczka pana wokalisty. Jak Sard zauważył, cały ten wynalazek stoi w sprzeczności z tym, o co chodzi w muzyce.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Sardi pisze: czw maja 23, 2024 9:23 pm A można po prostu się spotkać pod lotniskiem/stadionem w dzień gigu i otworzyć roll call powiedzmy nawet 10h od doors time a nie kurwa 6 dni przed. Wiadomo że też chciałbym być blisko na koncercie Bossa, ale nie każdy może sobie pozwolić na to żeby sobie przyjechać kilka dni przed gigiem i odmeldowywać się trzy razy dziennie. To chore i zabija cały duch zabawy.
Ja bym widział nie 10h tylko 10 dni wcześniej. A co - kto pierwszy ten lepszy :D
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

To dość przerażające. Trzeba być totalnym no-lifem, żeby odwalać takie akcje.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: czw maja 23, 2024 9:42 pm Koncerty to ma być miły sposób na spędzenie czasu z muzyką, a nie durne gierki numerujących ludzi Piotrusiów Panów, którzy pobiją się o możliwość patrzenia w oczka pana wokalisty. Jak Sard zauważył, cały ten wynalazek stoi w sprzeczności z tym, o co chodzi w muzyce.
Dokładnie. W punkt.

Ale... ale jak stoisz w 4 rzędzie to.kostki nie złapiesz :roll: ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

I kartki nie pokażesz ;)

Awatar użytkownika
johnny_o

I nie wzbudzisz litości horom curkom ;)
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

A co by się stało, gdyby wjechała ekipa i wbiła sie przed "numerkujacych"? Przeciez ochrona ma w dupie takie ustalenia
ODPOWIEDZ