Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Re: Deep Purple
Taki poprawny numer - wstydu nie ma.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dokładnie jak wyżej, choć numer trochę zyskał po kolejnych odsłuchach. Najbardziej podoba mi się outro - miód!
Naprawdę dobry numer według mnie. Jakiś taki inny? Ciekawy?
- johnny_o
Dla mnie właśnie brzmi znajomo i bezpiecznie, ale nie jest to zarzut, natomiast klimat robi tu outro.
- Sun Quench
- -#Trooper

Pictures of You bardziej mi się podoba niż pierwszy singiel. Jest bardzo melodyjny i ma udany refren. Tekst niby prosty ale pewnie do czegoś się odnosi, A brak solówki wynagradza outro, mam pewne obawy że to może być najfajniejszy moment z nowej płyty, obym się mylił.
- johnny_o
U mnie z każdym odsłuchem zyskuje, naprawdę fajny numer, choć Portable Door wszedł mi bardziej i szybciej. Jak zobaczyłem tytuł i usłyszałem refren to od razu przypomniał mi się ten utwór z czasów licealnych:
https://m.youtube.com/watch?v=f7QWZBiNTMc
Jestem pewien że na płycie będzie sporo przynajmniej równie dobrego, nie mogę się doczekać.
https://m.youtube.com/watch?v=f7QWZBiNTMc
Jestem pewien że na płycie będzie sporo przynajmniej równie dobrego, nie mogę się doczekać.
Posłuchałem tego Pictures of You. No nic ciekawego. Gdyby w radio grało (gdybym słuchał) lub w knajpie jako tło do obiadu, piwa, dyskusji ze znajomymi, to spoko. Natomiast nie widzę potrzeby puszczać sobie tego w domu. Ot, poprawny numer. Nic więcej. Teraz Portable Door. Chyba trochę lepsze, ale klawisze takie nijakie. Irytujący ten moment, gdy są na pierwszym planie. Ta gitara zaraz po nich trochę lepsza, ale też bez szału. Znowu wchodzą klawisze. Typowe dla obecnego Purple. Nic ciekawego. Ogólnie numer lepszy, ale też nie widzę powodu, żeby puszczać go w domu. Część instrumentalna słaba.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
Tytuł płyty miesiąca w Teraz Rocku i pięć gwiazdek od Wiesia Weissa - jakże niespodziewanie wzrosły moje oczekiwania co do tego albumu 
-
Deleted User 5490
Wreszcie kupiłem ten duży dodatek z Teraz Rocka. Ściemniali mi w punktach prasowych, że już wyprzedany, a znalazłem na stoisku Poczty Polskiej w urzędzie. Zabieram się za czytanie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Trzeci singiel - Lazy Sod.
https://m.youtube.com/watch?v=bbkNm739U ... eSBzb2Q%3D
Fajnie buja, ani nie zawyża ani nie zaniża purplowej średniej z ostatnich płyt - tyle po pierwszym odsłuchu.
https://m.youtube.com/watch?v=bbkNm739U ... eSBzb2Q%3D
Fajnie buja, ani nie zawyża ani nie zaniża purplowej średniej z ostatnich płyt - tyle po pierwszym odsłuchu.
- KingCrimson95
- -#Invader

Wiesiu to dał kiedykolwiek coś niżej niż 4?
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
- johnny_o
Jeśli chodzi o klasyczne zespoły to nie przypominam sobie, ten typ tak ma.
Ten zespół nie powinien mieścić się w kręgach heavy metalu już ze dwadzieścia lat
- johnny_o
A kiedykolwiek się mieścił? Poza tym co to ma do rzeczy?
- KingCrimson95
- -#Invader

Dlatego nie śledzę TR jako gazety opiniotwórczej, bo to nie ma sensu po prostu. Największe gówno, ale znanej kapeli dostanie minimum 3 gwiazdki, bo przecież nie można skrzywdzić.
Koncertowo 2025:
Mam w piwnicy kilka archiwalnych TYLKO ROCKÓW, zapewne nastoletnich - i tak wole wspominać te wydawnictwo.
- KingCrimson95
- -#Invader

Ja kupuję z przyzwyczajenia bardziej, bo zauważyłem, że czytam bardzo wyrywkowo, a recenzje omijam szerokim łukiem. To jak ten portal zmienił się w ciągu ostatnich 10 lat jest aż przykre. Od odejścia Kirmucia tam jest zdaje się kółko wzajemnej adoracji.
Zresztą wydaje mi się, że pan Królikowski również nie do końca z własnej woli opuścił pokład i chyba nawet ma żal do pana WW.
Koncertowo 2025:
- johnny_o
Tylko Rocki niestety od dawna nie są nastoletnie, to czas tak szybko zapierdala... Teraz Rock zaczął wychodzić w 2003, a wcześniej była przerwa. Ówczesny numer z Dark Side na okładce i wkładką o LZ to pierwsze czasopismo muzyczne jakie kupiłem więc sentyment olbrzymi i pozostanie mi na zawsze. Od roku mam prenumeratę elektro i z przyzwyczajenia czytam wybiórczo, wcześniej kupowałem prawie każdy numer z jedną dłuższą przerwą i czytałem o wiele dokładniej, trochę więc się tego nazbierało. A że od wielu lat beka w chuj i coraz trudniej to pismo traktować poważnie...
Portal zszedł na psy już dawno i szkoda, też miałem wrażenie że odejście drugiego z Wiesławów nie było takie znowu aksamitne.
Portal zszedł na psy już dawno i szkoda, też miałem wrażenie że odejście drugiego z Wiesławów nie było takie znowu aksamitne.