Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Deep Purple

Post autor: Piotr Lange »

Taki poprawny numer - wstydu nie ma.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Dokładnie jak wyżej, choć numer trochę zyskał po kolejnych odsłuchach. Najbardziej podoba mi się outro - miód!
Pieron
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pieron »

Naprawdę dobry numer według mnie. Jakiś taki inny? Ciekawy?
Awatar użytkownika
johnny_o

Dla mnie właśnie brzmi znajomo i bezpiecznie, ale nie jest to zarzut, natomiast klimat robi tu outro.
Awatar użytkownika
Sun Quench
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Sun Quench »

Pictures of You bardziej mi się podoba niż pierwszy singiel. Jest bardzo melodyjny i ma udany refren. Tekst niby prosty ale pewnie do czegoś się odnosi, A brak solówki wynagradza outro, mam pewne obawy że to może być najfajniejszy moment z nowej płyty, obym się mylił.
Awatar użytkownika
johnny_o

U mnie z każdym odsłuchem zyskuje, naprawdę fajny numer, choć Portable Door wszedł mi bardziej i szybciej. Jak zobaczyłem tytuł i usłyszałem refren to od razu przypomniał mi się ten utwór z czasów licealnych:
https://m.youtube.com/watch?v=f7QWZBiNTMc
Jestem pewien że na płycie będzie sporo przynajmniej równie dobrego, nie mogę się doczekać.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Posłuchałem tego Pictures of You. No nic ciekawego. Gdyby w radio grało (gdybym słuchał) lub w knajpie jako tło do obiadu, piwa, dyskusji ze znajomymi, to spoko. Natomiast nie widzę potrzeby puszczać sobie tego w domu. Ot, poprawny numer. Nic więcej. Teraz Portable Door. Chyba trochę lepsze, ale klawisze takie nijakie. Irytujący ten moment, gdy są na pierwszym planie. Ta gitara zaraz po nich trochę lepsza, ale też bez szału. Znowu wchodzą klawisze. Typowe dla obecnego Purple. Nic ciekawego. Ogólnie numer lepszy, ale też nie widzę powodu, żeby puszczać go w domu. Część instrumentalna słaba.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Tytuł płyty miesiąca w Teraz Rocku i pięć gwiazdek od Wiesia Weissa - jakże niespodziewanie wzrosły moje oczekiwania co do tego albumu ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Wreszcie kupiłem ten duży dodatek z Teraz Rocka. Ściemniali mi w punktach prasowych, że już wyprzedany, a znalazłem na stoisku Poczty Polskiej w urzędzie. Zabieram się za czytanie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

johnny_o pisze: śr cze 26, 2024 10:12 am Tytuł płyty miesiąca w Teraz Rocku i pięć gwiazdek od Wiesia Weissa - jakże niespodziewanie wzrosły moje oczekiwania co do tego albumu ;)
:lol: :lol: :lol: oni naprawdę już wstydu nie mają

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Trzeci singiel - Lazy Sod.
https://m.youtube.com/watch?v=bbkNm739U ... eSBzb2Q%3D
Fajnie buja, ani nie zawyża ani nie zaniża purplowej średniej z ostatnich płyt - tyle po pierwszym odsłuchu.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Post autor: KingCrimson95 »

johnny_o pisze: śr cze 26, 2024 10:12 am Tytuł płyty miesiąca w Teraz Rocku i pięć gwiazdek od Wiesia Weissa - jakże niespodziewanie wzrosły moje oczekiwania co do tego albumu ;)
Wiesiu to dał kiedykolwiek coś niżej niż 4?
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Awatar użytkownika
johnny_o

Jeśli chodzi o klasyczne zespoły to nie przypominam sobie, ten typ tak ma.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Piterus »

Ten zespół nie powinien mieścić się w kręgach heavy metalu już ze dwadzieścia lat
Awatar użytkownika
johnny_o

A kiedykolwiek się mieścił? Poza tym co to ma do rzeczy?
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Piterus »

johnny_o pisze: śr lip 03, 2024 11:30 pm A kiedykolwiek się mieścił? Poza tym co to ma do rzeczy?
mieścił się mieścił . W Latach 70 tych postrzeganie heavy było nieco inne
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

johnny_o pisze: śr lip 03, 2024 5:49 pm Jeśli chodzi o klasyczne zespoły to nie przypominam sobie, ten typ tak ma.
Dlatego nie śledzę TR jako gazety opiniotwórczej, bo to nie ma sensu po prostu. Największe gówno, ale znanej kapeli dostanie minimum 3 gwiazdki, bo przecież nie można skrzywdzić.
Koncertowo 2025:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Mam w piwnicy kilka archiwalnych TYLKO ROCKÓW, zapewne nastoletnich - i tak wole wspominać te wydawnictwo.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

nugz pisze: czw lip 04, 2024 10:04 am Mam w piwnicy kilka archiwalnych TYLKO ROCKÓW, zapewne nastoletnich - i tak wole wspominać te wydawnictwo.
Ja kupuję z przyzwyczajenia bardziej, bo zauważyłem, że czytam bardzo wyrywkowo, a recenzje omijam szerokim łukiem. To jak ten portal zmienił się w ciągu ostatnich 10 lat jest aż przykre. Od odejścia Kirmucia tam jest zdaje się kółko wzajemnej adoracji.

Zresztą wydaje mi się, że pan Królikowski również nie do końca z własnej woli opuścił pokład i chyba nawet ma żal do pana WW.
Koncertowo 2025:
Awatar użytkownika
johnny_o

Tylko Rocki niestety od dawna nie są nastoletnie, to czas tak szybko zapierdala... Teraz Rock zaczął wychodzić w 2003, a wcześniej była przerwa. Ówczesny numer z Dark Side na okładce i wkładką o LZ to pierwsze czasopismo muzyczne jakie kupiłem więc sentyment olbrzymi i pozostanie mi na zawsze. Od roku mam prenumeratę elektro i z przyzwyczajenia czytam wybiórczo, wcześniej kupowałem prawie każdy numer z jedną dłuższą przerwą i czytałem o wiele dokładniej, trochę więc się tego nazbierało. A że od wielu lat beka w chuj i coraz trudniej to pismo traktować poważnie...
Portal zszedł na psy już dawno i szkoda, też miałem wrażenie że odejście drugiego z Wiesławów nie było takie znowu aksamitne.
ODPOWIEDZ