AC/DC - Europa 2024

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: AC/DC - Europa 2024

Post autor: Deleted User 4876 »

16:30
metallic66
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: metallic66 »

O której startuje support?
Prodigal Son
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Prodigal Son »

O 19.
AC/DC zaczyna 20:30.
metallic66
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dzięki za info:)
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Najlepszy koncert na trasie jak do tej pory - Angus wrócił do formy, duckwalkuje jak 10 lat temu :)
Jutro powtórka
metallic66
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Koncert świetny no i słychać co śpiewa Brian nie jak w 2015 na Narodowym.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Fajnie słyszeć że chłopaki się rozkrecają :)

Myślicie że jest szansa na Polskę za rok ? Czy raczej to jest Europejski Farewell ?
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Kevin18 pisze: wt cze 25, 2024 10:28 am Fajnie słyszeć że chłopaki się rozkrecają :)

Myślicie że jest szansa na Polskę za rok ? Czy raczej to jest Europejski Farewell ?
Pytanie, czy ktoś w PL odważy się wyłożyć taką kasę - IMO, nie.
Celowałbym w podwójny olimpijski w Berlinie, jeżeli bęzie drugi leg to na 100% tam będą
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

zgo pisze: wt cze 25, 2024 10:29 am
Kevin18 pisze: wt cze 25, 2024 10:28 am Fajnie słyszeć że chłopaki się rozkrecają :)

Celowałbym w podwójny olimpijski w Berlinie, jeżeli bęzie drugi leg to na 100% tam będą
A to aż taka kasa za to AC/DC ? Myślałem że Evil Nation mogloby zorganizować, rzucić ceny w przedziale 499-799 i jakoś by się to spięło :P
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Niedzielny koncert w Wiedniu to była absolutna petarda. Pierwszy raz widziałem AC/DC na żywo (w końcu!) i po prostu zmiażdżyli, co tu dużo mówić. To była potężna dwugodzinna rockowa impreza, która rozbujała wszystkich na stadionie. Zespół przeszedł moje oczekiwania. To co Angus wyprawia to głowa mała, miałem obawy czy on na tej scenie nie skona, chyba sami bogowie rocka zsyłają mu energię. Świetne wrażenie zrobił też Brian, widać było wielką radochę na jego twarzy i w ruchach. Tak wymiatać w wieku 86 lat to czapki z głów, on nawet nie schodził ze sceny w przerwach tylko cały czas się tam bujał pod kolumnami. Do tego zespół brzmi fenomenalnie i jest niesamowicie zgrany jak na swoje lata. Chciałem z ciekawości ich odhaczyć, a tymczasem niedzielny wieczór był dla mnie tak wielce emocjonalny, że teraz cholernie żałuję że miałem bilety tylko na jeden koncert! Mam przeogromną nadzieję, że chłopaki jeszcze odłożą emeryturę i zrobią drugi etap trasy, choć zdaję sobie sprawę, że równie dobrze ta trasa to może być ostatnia możliwość ich zobaczenia.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Lepiej późno niż wcale i miło czytać, ale chciałbym żeby za 10 lat Brian spokojnie dożywał swoich dni w kapciach przed kominkiem ;) Inna sprawa że naprawdę fenomenalnie wygląda na swój wiek, np. Gillan w tym samym o wiele gorzej.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Fajnie się czyta te relacje, ja również mam nadzieję na jeszcze jeden leg, bo w tym roku nie zdecydowałem się jechać na jakiś ich koncert. Co do zaporowych stawek, mam taką małą teorię, że dali takie, bo sami nie wiedzą, czy to będzie ostatni europejski leg czy nie i trzeba było "na zapas" zarobić jak najwięcej :B. Jak Angus i Brian będą w formie, to zrobią kolejny leg i najwyżej lekko obniżą stawkę bo wciąż będą na dużym plusie, a trochę rynków jeszcze jest do zaliczenia, szczególnie brak Skandynawii w tym roku dziwi.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

johnny_o pisze: wt cze 25, 2024 10:36 am Lepiej późno niż wcale i miło czytać, ale chciałbym żeby za 10 lat Brian spokojnie dożywał swoich dni w kapciach przed kominkiem ;) Inna sprawa że naprawdę fenomenalnie wygląda na swój wiek, np. Gillan w tym samym o wiele gorzej.
A to swoją drogą. Nikt tak jak Gillan nie skiepścił się na starość. Ktoś powinien go przytulić i powiedzieć że już starczy. Płacić za koncert Deep Purple w obecnej formie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Brian - 77 lat w październiku skończy.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Mam teorie ze to Scorpions na narodowym to poklosie tego, że LN PL odpuscilo ACDC na ostatniej prostej
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Kevin18 pisze: A to swoją drogą. Nikt tak jak Gillan nie skiepścił się na starość. Ktoś powinien go przytulić i powiedzieć że już starczy. Płacić za koncert Deep Purple w obecnej formie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Cold pisze: wt cze 25, 2024 11:50 am Brian - 77 lat w październiku skończy.
Mimo wszystko zupełnie się nie zgadzam - Gillan i reszta są w ostatnich latach w naprawdę dobrej formie koncertowej, w przeszłości bywało o wiele słabiej. Może dołączenie Simona tak na nich podziałało? Ja idę na każdy kolejny ich koncert licząc się z tym że będzie ostatni i z wdzięcznością że dane mi jest jeszcze dziadków zobaczyć.

Zgadza się - Kevin postarzał go o dychę i stąd moja uwaga o kapciach i kominku za 10 lat.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Dzosef pisze: wt cze 25, 2024 12:54 pm Mam teorie ze to Scorpions na narodowym to poklosie tego, że LN PL odpuscilo ACDC na ostatniej prostej
Bardzo słuszna i ciekawa uwaga. Też mi się wydaje że w normalnych okolicznościach nikt nie porywałby się na Scorpions na Narodowym z kosztami wynajmu itp gdzie na luzie wystarczyłaby jakaś Atlas Arena albo inny Tauron.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Kevin18 pisze: wt cze 25, 2024 10:30 am
zgo pisze: wt cze 25, 2024 10:29 am

A to aż taka kasa za to AC/DC ? Myślałem że Evil Nation mogloby zorganizować, rzucić ceny w przedziale 499-799 i jakoś by się to spięło :P
Tak, przy cenach w przedziale 499-799 mogliby nie wyjść dobrze na plus.
Ceny biletów są 150-300 euro teraz.
Awatar użytkownika
JoxerTeaman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: JoxerTeaman »

Czy ktoś z Was jest w stanie powiedzieć z własnego doświadczenia ile czekał na dostarczenie biletu ze Słowacji do Polski (AC/DC w Bratysławie)?

Zamówiłem 27.06, dostałem informację, że wysłano go dzisiaj i że zostanie dostarczony w ciągu 1-15 dni roboczych. Do Bratysławy wyjeżdżam już 17 lipca i mam lekki stresik, że może nie zdąży dojść do mnie przed wyjazdem :B
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

jeśli go wysłano - to max 5 dni.
ODPOWIEDZ