05-07/07/2024 - Metallica - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: 05-07/07/2024 - Metallica - Warszawa

Post autor: nugz »

Dokładnie, solówki fajnie siedziały w miksie. Gitarze Jamesa brakowało mi trochę czytelności i pazura, tym bardziej, ze na rytmach jest głośniej od KH.
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

spooki pisze: sob lip 06, 2024 8:32 am Akcja z żółtymi foliami okazała się porażką, jak było do przewidzenia przy kompletnym braku informacji organizacyjnej „co z tym robić”. Poza garstką osób nikt nie miał pojęcia po co ta folia leży. Zostało tylko mnóstwo plastikowych śmieci za 30 tys.

O własnie. Tez sie zdziwilem, ze nie zostaly te folie podniesione na jakims konkretnym utworze, ze nie bylo tutaj jakies instrukcji czy planu. Po prostu dali je ludziom i tyle. Przed samym gigiem jak lataly fale meksykanskie po stadionie to ludzie ich uzyli i nawet spoko to wygladalo z perspektywy płyty, ale chyba nie taki byl zamysl tworców tej akcji, lol.
https://www.last.fm/user/kamooo
nugz
SMERF MARUDA

boo_radley pisze: sob lip 06, 2024 9:07 am Fajna relacja: https://www.rp.pl/muzyka-popularna/art4 ... -narodowym
Trochę miejscami redaktora poniosło ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Tragiczne bezmózgi wokół mnie (pierwsze rzędy!), wyk zawodu, gdy Fade to Black nie okazało się Nothing i trzeba telefon schować …
Te przygryzanie piłek byle wziąć jedną do domu. Zero emocji na hitach typu Fuel czy Creeping.
Narodowy spoko, dźwięk spoko, zespół jak zazwyczaj w wyśmienitej formie.
Jednak koncert bez magii i to pod sceną / co więc musiało być na trybunach ? Wiem. Bo koleżanka stała i mówiła że szkoda kasy jej na to ;) znała tylko jedną piosenkę tak jak ludzie wokół ;)
Jednak Maiden na Narodowym to był inny poziom pod wieloma względami. Myślę, że tradycyjna scena też jest de facto bardziej sprawdzonym rozstawieniem.
Meta 2019 również wg mnie była lepszym koncertem. Czekamy na niedzielę i lepszy odbiór (mam nadzieję).
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Informacja co robić z tą folią wyświetlała się na tych ekranach pod ufem. Widocznie nie wystarczyło, słaba promocja.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

kam pisze: sob lip 06, 2024 9:37 am
spooki pisze: sob lip 06, 2024 8:32 am Akcja z żółtymi foliami okazała się porażką, jak było do przewidzenia przy kompletnym braku informacji organizacyjnej „co z tym robić”. Poza garstką osób nikt nie miał pojęcia po co ta folia leży. Zostało tylko mnóstwo plastikowych śmieci za 30 tys.

O własnie. Tez sie zdziwilem, ze nie zostaly te folie podniesione na jakims konkretnym utworze, ze nie bylo tutaj jakies instrukcji czy planu. Po prostu dali je ludziom i tyle. Przed samym gigiem jak lataly fale meksykanskie po stadionie to ludzie ich uzyli i nawet spoko to wygladalo z perspektywy płyty, ale chyba nie taki byl zamysl tworców tej akcji, lol.
Naucz 80% stadionu do jutra czegos oprócz NEM :lol:
To nie mogło się udać w innym scenariuszu.

Randomy są wszędzie, nie ma znaczenia czy pod dachem pierwszy rząd, czy na rurach.
Ostatnio zmieniony sob lip 06, 2024 10:11 am przez nugz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Haha, wężowa jama z wężami bez węża w kieszeni ;) Relacja mocno przegięta, coś czego bym się spodziewał po pryszczatym licealiście zaliczającym swój pierwszy koncert w ogóle, a nie na stronie poważnej (chyba) gazety jaką jest Rzepa. Sporo błędów merytorycznych, z wielokrotnym Urlichem (sic!) na czele. Ale co tam, ważne że pozytywnie.

Nugz, kupiłeś froty na merchu?
Przed koncertem na zewnątrz rzuciłem okiem i nic szczególnego, ale już po, wychodząc przez trybuny zatrzymałem się chwilę przy stoisku i... oj, dlaczego grafika z wilkami nie była na warszawskiej koszulce?! Zdecydowanie najlepsza z tych trzech, a w ofercie plakat za 210 zł. Przez chwilę się poważnie zastanawiałem, a koszulkę kupiłbym na pewno. Wielka szkoda, to już wolałbym tego nie widzieć.

Folie na meksykańskiej spoko, jak wjechało Creeping to zupełnie nie zwróciłem uwagi, ale o tym już w relacji za czas jakiś.
nugz
SMERF MARUDA

Z trzech?
Na koszulki idzie chyba tyłko zbiorczy plakat, z dwiema datami, te pojedyńcze to bardziej takie e-plakaty ;)
Merch może ogarnę jutro.
Hajlajtami dla mnie Leper i Fire.
Czuję jutro w slocie Fire Damage ;) (pewnie będzie Battery/Blackened).
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Neon jeszcze baluje na backstage'u?
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

nugz pisze: sob lip 06, 2024 10:09 am
kam pisze: sob lip 06, 2024 9:37 am

Naucz 80% stadionu do jutra czegos oprócz NEM :lol:
To nie mogło się udać w innym scenariuszu.

Randomy są wszędzie, nie ma znaczenia czy pod dachem pierwszy rząd, czy na rurach.

Nie o to mi chodzi. Organizatorzy akcji mogli skoordynowac jakos informacje, ze podnosimy te folie na 2 czy 5 utworze koncertu, niezaleznie od tego co bedzie grane. A ze dali je po po prostu ludziom bez wiekszego planu to co tu komentowac dalej.

I co chodzi z tym Neonem? To jakis leszcz jak Kusy z ktorego tu krecicie bekę? Sorry za ignorancję, ale nie jestem w temacie :P
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Neon raz na jakiś czas napiszę posta dłuższego niż dwa zdania i sanatorium świętuje.
A
B
C
D
E
Deleted User 8479

Post autor: Deleted User 8479 »

Neon to taki typ, który pisze od kilku lat na forum właściwie w kilku tematach (co jesz, co pijesz, co słuchasz) nabił już sporo postów, zachowuje się jak bot, nikt go chyba nie widział na żywo, nie wiadomo czy on istnieje. Lubi kanapki z pasztetem i jogurt wyśmienity, pisał, że będzie na pierwszym koncercie Mety w Wawie. Wszyscy czekają na relacje, czy coś więcej napisze niż jedno/dwa słowa :)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Neon nic nie napisze tutaj, bo by mu się styki przegrzały. Pasztet i jogurty dają energię na max. trzy zdania.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Właśnie słucha 72 seasons i tworzy relkę, która przyćmi tę od blackcockera z Mystic. #potwierdzoneinfo
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

remi pisze: sob lip 06, 2024 9:58 am
Jednak Maiden na Narodowym to był inny poziom pod wieloma względami. Myślę, że tradycyjna scena też jest de facto bardziej sprawdzonym rozstawieniem.
Byłem w SnakePit ktory kupiłem znacznie poniżej ceny nominalnej. I uważam, że zakup wart byłby tejże ceny nominalnej.

Wprawdzie na początku wątpliwość: "ale to jest duże". Tymczasem okazało się, że po prostu było luźno. I bez bydła ze strony publiki, bo pewnie 1/2 to obcokrajowcy. Wszedłem zaledwie na godzinę przed startem (czyli 19:30), a były długie minuty, że miałem muzyków na 2m od siebie.

Ile godzin musiałbym być przed początkiem występu headlinera w warunkach normalnej sceny, by mieć podobne szanse na świetną miejscówkę? I cały czas walczyłbym o życie (a przynajmniej całe ziobra) z nacierającym tłumem.

Pod każdym względem koncertem znacznie powyżej oczekiwań.

Ale mialem bilet na jeden gig i wystarczy, bo te wrażenia trudno byłoby pobić.

Zaś Maiden ... Cóż ... muzycznie wolę, ale produkcyjnie nie udawajmy, że zbliża się poziomem do show Amerykanów.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Ogólnie koncert był udany.
Na Mammoth WVH nie udało nam się dotrzeć.
Architects dali dobry koncert.
Najlepiej bawiłem się na show Metalliki.
Setlista Metalliki:
t's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll)
(AC/DC song)
Play Video
The Ecstasy of Gold
(Ennio Morricone song)
Play Video
Creeping Death
Play Video
Harvester of Sorrow
Play Video
Leper Messiah
Play Video
King Nothing
Play Video
72 Seasons
Play Video
If Darkness Had a Son
(followed by "Back in Warsaw" Kirk & Rob doodle)
Play Video
Fade to Black
Play Video
Shadows Follow
Play Video
Orion
Play Video
Nothing Else Matters
Play Video
Sad but True
Play Video
Fight Fire With Fire
Play Video
Fuel
Play Video
Seek & Destroy
Play Video
Master of Puppets
Szkoda, że nie zagrali nic na bis.
Nagłośnienie na występie Metalliki było bardzo dobre.
Supporty były gorzej nagłośnione.
Ostatnio zmieniony sob lip 06, 2024 11:11 am przez Neon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

:O zrobiłem screena dla potomnych.

Play Video najlepszy kawałek Metalliki.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior