Odgrzebałem wpis pana WK w tym temacie, który myślę dużo obrazuje: https://wieslawkrolikowski.blogspot.com ... rocka.htmljohnny_o pisze: ↑czw lip 04, 2024 11:22 am Tylko Rocki niestety od dawna nie są nastoletnie, to czas tak szybko zapierdala... Teraz Rock zaczął wychodzić w 2003, a wcześniej była przerwa. Ówczesny numer z Dark Side na okładce i wkładką o LZ to pierwsze czasopismo muzyczne jakie kupiłem więc sentyment olbrzymi i pozostanie mi na zawsze. Od roku mam prenumeratę elektro i z przyzwyczajenia czytam wybiórczo, wcześniej kupowałem prawie każdy numer z jedną dłuższą przerwą i czytałem o wiele dokładniej, trochę więc się tego nazbierało. A że od wielu lat beka w chuj i coraz trudniej to pismo traktować poważnie...
Portal zszedł na psy już dawno i szkoda, też miałem wrażenie że odejście drugiego z Wiesławów nie było takie znowu aksamitne.
Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- KingCrimson95
- -#Invader

Re: Deep Purple
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dzięki za wrzutkę, nie znałem. Bardzo ciekawe, choć przykre i jakże typowe dla wszelkiego rodzaju ojców założycieli.
Jeden koleżka stopniowo odsuwa od "projektu" drugiego, a potem przypisuje sobie całe zasługi - nowe, nie znałem 
- KingCrimson95
- -#Invader

W przypadku bohaterów tego wątku chyba też tak było.
Koncertowo 2025:
- johnny_o
Lazy Sod wchodzi coraz mocniej i wysuwa się u mnie na pierwsze miejsce wśród tych trzech singli.
No to Weiss jest januszem nie tylko pod kątem muzyki xD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
To będzie przełomowa płyta DP , powiem więcej , wrócili do ekstraklasy
Zbyt boomerskie żeby słuchać
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Saimon1995
- -#Moderator

Polski "Metal Hammer" też dał 5/5
Recenzja opublikowana została na facebookowym profilu MH.
- johnny_o
No to jak nic płyta 10/10 
- blackcocker
- -#Moderator

MH od dawna to ten sam żenujący poziom co TR
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja już po kilku przesłuchaniach "=1". Nie jest to, oczywiście, album na 5/5 czy 10/10, ale jestem pozytywnie zaskoczony poziomem tego materiału. Moim zdaniem: to jeden z najlepszych studyjnych krążków Purpli w XXI wieku. Słychać, że nowy gitarzysta, Simon McBride, zaraził energią pozostałych muzyków DP.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dobry album, to oczywiście zasługa nowego muzyka. Jeszcze jeden dowód na to, że nawet weteranom potrzebne są zmiany. Ech, gdyby tak Maiden to zrozumieli, niestety marne szanse.Saimon1995 pisze: ↑pt lip 19, 2024 9:44 am Ja już po kilku przesłuchaniach "=1". Nie jest to, oczywiście, album na 5/5 czy 10/10, ale jestem pozytywnie zaskoczony poziomem tego materiału. Moim zdaniem: to jeden z najlepszych studyjnych krążków Purpli w XXI wieku. Słychać, że nowy gitarzysta, Simon McBride, zaraził energią pozostałych muzyków DP.
Też jestem po jednym przesłuchaniu, podoba mi się. Kupię na CD i będę leciał dalej. Myślę, że najlepsza to rzecz od Infinite a może i What Now? Gra Simona podoba mi się chyba mniej niż Morsea, ale z drugiej strony, dzięki temu, że Simon gra prościej, więcej tu czuć klasycznego Purple.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Album najlepszy od Infinite, gwiazdą płyty jest Simon, pięknie Gillian przekonwertował swe ograniczenia na atuty, brzmienia albumu świetne. Szacuneczek dla seniorów.
- Saimon1995
- -#Moderator

Jakby ktoś chciał poczytać, to napisałem recenzję "=1": https://www.eskarock.pl/radar/energii-m ... -qsXt.html.
Rzeczywiście słucha się całkiem przyjemnie. Planuję zakup. Tyle, że ja uważam płyty po Purpendicular za słabe lub bardzo słabe. Najlepszy krążek w XXI wieku to oczywistość, ale z tą ekstraklasowością to chyba bym nie wyrywał się
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ekstraklasa to był Perfect Strangers czy inny Fireball. Nie, aż tak świetnie nie jest.
Now What i Infinite były dobre
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dokładnie takPiotr Lange pisze: ↑pt lip 19, 2024 11:52 pmEkstraklasa to był Perfect Strangers czy inny Fireball. Nie, aż tak świetnie nie jest.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...