Gojira jest tak charakterystyczna, ze trudno pomylić ich z innym zespołem.blackmailer pisze: ↑czw maja 13, 2021 3:44 pmA ja bym tak w życiu nie powiedział. Może momentami jest grane w nieco inny, odświeżony sposób, ale po wysłuchaniu całości czuć i słychać, że to Gojira.
No tragiczne podejście, niestety.
Gojira
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Gojira
erosinho pisze: ↑czw maja 13, 2021 4:34 pmGojira jest tak charakterystyczna, ze trudno pomylić ich z innym zespołem.blackmailer pisze: ↑czw maja 13, 2021 3:44 pmA ja bym tak w życiu nie powiedział. Może momentami jest grane w nieco inny, odświeżony sposób, ale po wysłuchaniu całości czuć i słychać, że to Gojira.
Oczywiście są tu numery, co do których pochodzenia niemiałbym żadnych wątpliwości, ale sporo tu także elementów, które nie skojarzyłyby mi się z tym zespołem. Zresztą sam Blackmailer pamiętasz, że moją pierwszą reakcją na otwieracz było "O, Slipknot". Nie wiem, czy The Chant znalazłoby się na którymkolwiek wcześniejszym krążku Gojiry. Generalnie sporo tu chwytliwych momentów do nucenia i śpiewania, zestawcie sobie to z Terra Incognita. Nie jest to zupełnie inna bajka, ale odległa już owszem. Niektóre kapele nawet nie zbliżają się do takiego przeskoku artystycznego.
Z tą oryginalnością Gojiry to też bym jakoś nie przesadzał, bo trochę sobie wzięli od Meszugów, trochę od Pantery, gdzieś tam daleeeeko pobrzmiewa Meta, także podejrzewam, że nietrudno znaleźć inny zespół inspirujący się tymi kapelami, który brzmi podobnie do Gojiry.
Z tą oryginalnością Gojiry to też bym jakoś nie przesadzał, bo trochę sobie wzięli od Meszugów, trochę od Pantery, gdzieś tam daleeeeko pobrzmiewa Meta, także podejrzewam, że nietrudno znaleźć inny zespół inspirujący się tymi kapelami, który brzmi podobnie do Gojiry.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Tak tak, nie mówię o pojedynczych wałkach, bo niektóre są dość dziwne jak na Goji, ale o wrażeniu po całym albumie 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Szkoda, że rzucili mnóstwo śmieci. Jak zwykle na koncercie eko-Gojiry musi być produkcja śmieci w dużej ilości. No, ale ładnie to czerwone wyglądało, jakby krew spływała do rzeki 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

Co grali?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Toxic Garbage Sekwana 
Ten występ był taki, że muza nie miała dla mnie znaczenia, wizualia wszystko zgarnęły. Generalnie fajnie, że ciężkie granie dostało swój spot na takiej imprezie.
Super było. Chociaż ja bym się zesrał jakbym miał stać na takim wysokim i małym balkoniku XD Bez względu na zabezpieczenia.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- Saimon1995
- -#Moderator

Super pomysł, super wykonanie. Fajnie, że metal zaznaczył swoją obecność na IO.
P.S. Tak sobie pomyślałem: ciekawe, czy jakby Polska zorganizowała Igrzyska Olimpijskie, to zostałby zaproszony, dla przykładu, Behemoth, czyli najpopularniejszy rodzimy zespół metalowy na świecie? Pewnie nierealne, ale tak mnie wczoraj naszło po obejrzeniu ceremonii nad Sekwaną.
P.S. Tak sobie pomyślałem: ciekawe, czy jakby Polska zorganizowała Igrzyska Olimpijskie, to zostałby zaproszony, dla przykładu, Behemoth, czyli najpopularniejszy rodzimy zespół metalowy na świecie? Pewnie nierealne, ale tak mnie wczoraj naszło po obejrzeniu ceremonii nad Sekwaną.
- Saimon1995
- -#Moderator

Lepsze to niż Zenek i Maryla 
Ja bym chciał Sentino i Tatuażyk
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No ale taki Vader to byłby sztos. Oczywiście u nas SF
bo Marylka musi być.
www.MetalSide.pl
Jeszcze Zenek będzie Ambasadorem.
Maryla odpada bo w lecie jest zahibernowana. Dopiero na sylwka ją wybudzają. U nas Cezik by zrobił w pojedynkę jakieś miksy na całą ceremonię.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Gdyby za ceremonię odpowiadał ktoś z prawicy, to zapomnij. Ale jeżeli konwencją byłby podobny eklektyzm jak w Paryżu, to taki Vader na mooje spokojnie ma szansę, obok oczywiście Podsiadło, Sany, Zenka, jakiegoś rapera... Behemoth? W sumie... To pokazał zresztą Paryż - nie chodzi o zawłaszczenie, chodzi o wielość. Społeczeństwo XXI wieku jest wielobarwne i jeżeli ktoś ma z tym problem, to i tak nic nie zrobi. W Polsce są ludzie słuchający zarówno disco polo, rapu, jak i metalu, a także tacy, którzy nie znoszą disco polo, rapu i metalu. Musimy się zgodzić, a olimpiada jest dla każdego.
Tak ogólnie patrząc, to Vader mógłby być pewnie bardziej doceniony u nas, ale nie jest źle. Acid Drinkers dostąpili jakichś honorów w Poznaniu. Behemoth w Gdańsku nie, ale Dulkiewicz już teraz nie ma lekko z fanatykami (co się dzieje wokół Mystic chociażby) i najzwyczajniej w świecie odpuszcza zapewne.
Tak ogólnie patrząc, to Vader mógłby być pewnie bardziej doceniony u nas, ale nie jest źle. Acid Drinkers dostąpili jakichś honorów w Poznaniu. Behemoth w Gdańsku nie, ale Dulkiewicz już teraz nie ma lekko z fanatykami (co się dzieje wokół Mystic chociażby) i najzwyczajniej w świecie odpuszcza zapewne.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
-
Deleted User 8263
A co było poza zboczencami i Gojira na tej ceremonii?Paryż - nie chodzi o zawłaszczenie, chodzi o wielość