Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Deep Purple

Post autor: johnny_o »

To że od lat Gillan nie wyciąga CIT więc go nie grają na koncertach, i aż takiego wrzasku na nowszych płytach nie ma nie znaczy że brakuje ekspresyjności. Po co tak klasyfikować? W ramach jednego podgatunku można grać na mnóstwo różnych sposobów i DP z tego korzystają.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Chciałbym w pracy na codzień w radiu taki "pop" jak Cascades, Somebody Stole My Guitar, Almost Human albo Wrong Man
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Piterus »

DeJMIeN Wielki pisze: wt sie 13, 2024 3:27 pm Chciałbym w pracy na codzień w radiu taki "pop" jak Cascades, Somebody Stole My Guitar, Almost Human albo Wrong Man
A ja chciałbym usłyszeć Highway
Star , Space Truckin , Lazy
Awatar użytkownika
johnny_o

Ale to nie znaczy że tamte to pop rock. Ja się nasłuchałem tych i innych klasycznych numerów również na koncertach i bardzo rzadko wracam do czegokolwiek z lat 70. i 80. poza Fireball, z kolei do wszystkich płyt ze SM regularnie - są wystarczająco świeże i różnorodne.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

:D Sam pisałeś ,iż gusta gustami i nie ma o co piany bić , dla mnie Deep Purple to tylko lata 70 i nikt mnie nie przekona że jest inaczej , nie mam problemu z tym , iż ktoś lubi póżniejszą twórczość . oczekiwał bym tylko ,by forum to zaakceptowało
Awatar użytkownika
johnny_o

Jasne, dziwię się tylko i pojechałeś z tym pop rockiem i niewydawaniem płyt od trzydziestu lat ale spoko - ogórki i ogrodnika (rolnika, hehe!) córki.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Doskonale Cię rozumie . na tym forum kiedyś gostek porównał Black Sabbath z Martinem na wokalu do Bon Jovi i jakoś specjalnie krytyki nie było pod jego adresem . a myślę iż gość bardziej popłynął
Awatar użytkownika
johnny_o

Nieee, też gówno prawda ale przynajmniej śmiesznie. Na pewno umknęło niechcący, tu często nie tyle się krytykuje co obrzuca gównem za byle co więc wypada się w sumie cieszyć z tak zmarnowanej okazji.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

johnny_o pisze: śr sie 14, 2024 12:59 am Nieee, też gówno prawda ale przynajmniej śmiesznie. Na pewno umknęło niechcący, tu często nie tyle się krytykuje co obrzuca gównem za byle co więc wypada się w sumie cieszyć z tak zmarnowanej okazji.
Mistrzowska riposta i za to Was lubię :D fajnie tak bez spiny pogadać o muzie, która przecież nas łączy
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Zgadza się. Byle pamiętać, aby za bardzo nie krytykować Maiden, i jakoś to się będzie kręciło :)
Awatar użytkownika
johnny_o

Za to jechać po Mecie za wiadomo co, wtedy jest się podwójnie prawilnym ;)
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ijan dżilan rządzi
Awatar użytkownika
johnny_o

O kurwa, co to za popierdoleniec? Wyłączyłem w 1.17 bo mi uszy zaczęły krwawić. Dżilan zawsze mnie wkurwiało jak mało co, może tak wymówić tylko ktoś kto nie zna angielskiego i nigdy nie słyszał żadnego wywiadu albo koncertu, nie słyszał niczego. I nie, ta płyta nie ma podjazdu do najlepszych rzeczy ze SM, choć jest bardzo dobra.
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dokładnie :lol: podziwiam takich gości ,iż mają odwagę robić z siebie beke śmiechu . a przecież mówimy o zespole który inspirował całe pokolenia adeptów hard rocka . nigdy bym nie pomyślał , iż ten zacny zespół znajdzie się w kręgu zainteresowań gościa z pod kiosku
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Jacek12 »

Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Ja mam jeszcze takie wrażenie że jest to też powrót w sposobie realizacji (Hammondy i syntezator w lewym kanale a gitara w prawym).
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

https://pablosreviews.blogspot.com/2024 ... -2024.html
Dla mnie wrzask Gillana lepszy od Dickonsona
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

johnny_o pisze: śr sie 14, 2024 2:41 pm O kurwa, co to za popierdoleniec? Wyłączyłem w 1.17 bo mi uszy zaczęły krwawić. Dżilan zawsze mnie wkurwiało jak mało co, może tak wymówić tylko ktoś kto nie zna angielskiego i nigdy nie słyszał żadnego wywiadu albo koncertu, nie słyszał niczego. I nie, ta płyta nie ma podjazdu do najlepszych rzeczy ze SM, choć jest bardzo dobra.
No już bez przesady, jakiś chłopak siedzi sobie i gada o muzyce, gdzie tu powód żeby kogoś obrażać?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Sardi pisze: sob sie 17, 2024 2:03 am
johnny_o pisze: śr sie 14, 2024 2:41 pm O kurwa, co to za popierdoleniec? Wyłączyłem w 1.17 bo mi uszy zaczęły krwawić. Dżilan zawsze mnie wkurwiało jak mało co, może tak wymówić tylko ktoś kto nie zna angielskiego i nigdy nie słyszał żadnego wywiadu albo koncertu, nie słyszał niczego. I nie, ta płyta nie ma podjazdu do najlepszych rzeczy ze SM, choć jest bardzo dobra.
No już bez przesady, jakiś chłopak siedzi sobie i gada o muzyce, gdzie tu powód żeby kogoś obrażać?
Panie moderator. Już to pisałem. I za to Moderacja wypieprzyła mój wywód do Offtopowni. Brawo. Jak nie polityka, to offtopownia, kiedy tylko człowiek napisze coś poważnego i pozytywnego.
ODPOWIEDZ