Support - DRAGONFORCE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Her Infernal Majesty
- -#Charlotte

Re: Support - DRAGONFORCE
buhahaha ! koń by się uśmiał .. i do tego ten najtłisz ... spokojnie ! zrobimy przerwe na browarka 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Dzięki uprzejmości Marqa, przeczytałem tekst trafnie charakteryzujący twórczość Dragonforce (wzięte z oficjalnej):
A tu fotka, która spokojnie mogła by byś w innym dziale w innym temacie:
http://metal-reviews.de/baseportal/Foto ... 6&Id==2642
i znowuż zacytuję Marqa: 'Naturalne ułożenie ust, dużo tłumaczy'
Przyznam się szczerze, że ja w ich muzyce twórczości death, prog, classic się nie dopatrzyłem... no cóż, niestety, taki juz niezauważalski jestemBy combining all their favourite aspects of different rock and metal styles they like, ranging from – classic/power/thrash/speed/death/progressive metal/hard rock and video games music, played with a high octane energy, DragonForce's sound maybe best described as ‘Extreme Power Metal'
A tu fotka, która spokojnie mogła by byś w innym dziale w innym temacie:
http://metal-reviews.de/baseportal/Foto ... 6&Id==2642
i znowuż zacytuję Marqa: 'Naturalne ułożenie ust, dużo tłumaczy'
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- likipiki
- -#Lord of the flies

Zaczynam się zastanawiac, czy jechać na ten festiwal... Jeśli tam też mają ludzie mieczami na publice wymachiwać....
dragon killersi jacys
nie no, na bank ich nie wpuszcza z czyms takim
:beer
hahaha
skoro fani DF biorą na koncert miecz, to co powinien wziąć fan Maiden? Żelazną Dziewicę?
skoro fani DF biorą na koncert miecz, to co powinien wziąć fan Maiden? Żelazną Dziewicę?
Ale jakby na to nie patrzeć, to jak np. ktoś nie będzie się bawił prz DF to urosnie mu smaczek na Dziewicę i tym samym będzie się lepiej bawił przy Maidenach 
ja tam wolę przed koncertem RiR obejrzeć - wtedy mi "smaczek" na Maiden urośnie 500x bardziej niż przy DragonForce
Ciekawe kiedy Mystic się pochwali wkońcu ta wielka gwiazdą jaką jest DF hehe 
ja mysle , ze z mieczami to byli antyfani 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Pewnie przy okazji podania jakichś większych supportów.Miras pisze:Ciekawe kiedy Mystic się pochwali wkońcu ta wielka gwiazdą jaką jest DF hehe
ehhh no sciagnalem sobie te mp3..... i wywalilem
heh niech sobie graja, ale mnie to nie kreci
miejscami ciary lekkie mi przeszly po plerach 
Powolutku zaczynam słuchać dyskografii Dragonforce - nie będę narzekał na coś tylko dlatego, że nie znam. Za niedługo bede mógł ponarzekać.
Właściwie już moge
Większość utworów jest nie dość, że nie za bardzo do strawienia, to jeszcze 'na jedno kopyto'. Na pierwszym albumie wyróżniłbym jak na razie 2 utworki, które się na coś jeszcze nadają (powiedziałbym, że całkiem niezłe, nawet bardzo niezłe):
o1 >Starfire - świetny balladkowy klimat, wreszcie normalny rytm. Co trzeba dodać - ja często zwracam uwagę głównie na wokal, a tutaj prezentuje sie całkiem, całkiem (nie jest zagłuszany przez napierdzielającą perke);
o2 >Hearth of a Dragon - szybko, ale nie aż tak chaotycznie by popsuć ten utwór, całkiem fajnie brzmi, ponownie nieźle słyszalny wokal no i zgrabne solóweczki.
---
Jak na razie to tyle, może nie być aż tak tragicznie. Uważam, że w coś nowego zawsze trzeba się dobrze wsłuchać by obiektywnie to ocenić. Tak więc, choć nadal pałam niechęcią do DF, bede słuchał i wygrzebywał te kąski które można strawić.
o1 >Starfire - świetny balladkowy klimat, wreszcie normalny rytm. Co trzeba dodać - ja często zwracam uwagę głównie na wokal, a tutaj prezentuje sie całkiem, całkiem (nie jest zagłuszany przez napierdzielającą perke);
o2 >Hearth of a Dragon - szybko, ale nie aż tak chaotycznie by popsuć ten utwór, całkiem fajnie brzmi, ponownie nieźle słyszalny wokal no i zgrabne solóweczki.
---
Jak na razie to tyle, może nie być aż tak tragicznie. Uważam, że w coś nowego zawsze trzeba się dobrze wsłuchać by obiektywnie to ocenić. Tak więc, choć nadal pałam niechęcią do DF, bede słuchał i wygrzebywał te kąski które można strawić.
KMFDM
Dragonforce... Ostatnio zdobyłem ich dyskografię. I co? Typowy power... Mają kilka ciekawych piosenek, zarówno ballad jak i szybkich. Ale więcej mają przeciętnych, by nie powiedzieć - nudnych
Instrumentaliści dobrzy, ale niezbyt pomysłowi
Wokalista moim zdaniem kiepski
A całokształt? Na koncert bym nie poszedł specjalnie dla nich [no, jakby był darmowy...], ale na support mogą być. Żeby tylko mniej zrzynali z Hammerfalla, Manowaru itp.
Instrumentaliści dobrzy, ale niezbyt pomysłowi
Wokalista moim zdaniem kiepski
A całokształt? Na koncert bym nie poszedł specjalnie dla nich [no, jakby był darmowy...], ale na support mogą być. Żeby tylko mniej zrzynali z Hammerfalla, Manowaru itp.
No generalnie to mnie zawsze smieszy jak ktos gra typowy metal na 6 strunówce.. Równie dobrze mozna i 8-mke wziąć i kostkować.... kiła.. 
Dobrze ze beda grac tylko 20 min bo zbyt rewelacyjni to oni nie sa
:P
No, ja też bym chciał wiedzieć...
a to jest jakieś pewne info?Guardian pisze:Dobrze ze beda grac tylko 20 min bo zbyt rewelacyjni to oni nie sa:P
Soulfly - Soulfly III
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie - takie 'gdybanie'. 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Może i gdybanie, ale raczej logiczne wnioskowanie. DragonForce to gwiazda rangi 20 minut i więcej z pewnością nie dostaną. To pewne