Piotr Lange pisze: ↑pn wrz 02, 2024 5:20 pm
Na dłuższą metę to nie wróży zbyt dobrze, w końcu publiczność będzie miała tego dość i zainteresowanie zespołem spadnie znacząco.
Na dłuższą metę to nie wróży zbyt dobrze, w końcu publiczność będzie miała tego dość i zainteresowanie zespołem spadnie znacząco.
XD
większość ludzi nie slyszy takich rzeczy
Niemniej wolałbym, żeby ktoś już go zastąpił
Nie tyle nie słyszy co wręcz nie słucha. Moim zdaniem mało kto w ogóle zwraca uwagę na perkusję. Byle nie było jakiś dramatycznych rozjazdów, to mało kto zauważy, że było mniej przejść, albo bardziej ubogie. Podobnie z solówkami. Przecież zwykły uczestnik koncertów nie rozkminia czy Adrian zaimprowizował czy coś zjebał próbując odegrać solo dokładnie. Ralf lubi swoje podejście przenosić na przeciętnego uczestnika koncertu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
XD
większość ludzi nie slyszy takich rzeczy
Niemniej wolałbym, żeby ktoś już go zastąpił
Dokładnie, może przecież zagrać np na bisach, jako gość, niemniej jeśli Maideni chcą jeszcze trochę pograć, ta zmiana jest nieunikniona. W innym przypadku zainteresowanie koncertami grupy znacząco spadnie. Z resztą już tak się dzieje w USA, to nie przypadek.
Nie znam słupków z US, mam to gdzieś. Są w ogóle jakieś legitne dane na ten temat, czy to powtarzanie rewelacji z neta?
I co, to ma być powód?
Ludzie odpuszczają koncerty w schyłku kariery legendy, bo operator pałek z przyczyn naturalnych nie wróci już do grania jak kiedyś? Jeśli tak, to chyba tylko Amerykanie mogą być tsk durni
Tak czy inaczej, nie trzeba być ekspertem żeby zauważyć takie wpadki. No i na koniec trasy McBrain nagrywa ten żałosny filmik, w którym przeprasza za niedyspozycję i opowiada o udarze. Ciekawe, czy od teraz po każdym legu będzie się tłumaczył? Taka nowa tradycja. To jest żałosne, ponad 70-letni facet, który i tak jest przed samym końcem kariery, nie potrafi odejść z godnością. Chyba tylko w Maiden może być taki cyrk. To normalne, że nie będzie grał do ostatnich chwil, nic nie trwa wiecznie. Ale nie - lepiej pogrzebać reputację zespołu, aby przez idiotyczny upór chorego muzyka kapela straciła fanów. Oczywiście wina za ten stan rzeczy leży również po stronie muzyków, że o managemencie nie wspomnę. Ciekawe, co taki Smallwood by powiedział na konkretną klapę trasy. Pewnie nic, bo już i tak mu nie zależy. To się nie skończy dobrze, ja już widzę przyszłoroczną trasę - a... raczej jej nie widzę jako ewentualny sukces
Nic by nie powiedział, bo nie będzie żadnej klapy. Póki będą grali, ludzie będą chodzili. Tak samo jak chodzą na wyjących Gillana czy Meine.
Żałosne to jest to ciągłe narzekanie, a nie Nicko.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Piotr Lange pisze: ↑pn wrz 02, 2024 8:31 pm
To się nie skończy dobrze, ja już widzę przyszłoroczną trasę - a... raczej jej nie widzę jako ewentualny sukces
Stadiony się sprzedadzą dobrze/bardzo dobrze, ewentualne hale zejdą w całości a na formę Nicko będzie narzekać odsetek fanów na granicy błędu statystycznego
nugz pisze: ↑pn wrz 02, 2024 8:40 pm
Można te dane z US? Trzeci raz pytam, serio, jestem ciekaw. Póki co widzę nabitą pod korek Australię
Póki co danych oficjalnych nie ma, prześledź mapki z dostępnymi biletami, jest miesiąc do pierwszego koncertu. Ameryka Łacińska będzie sukcesem, Japonia także.
Ralf, a gdyby tak dać decyzję fanom, do miesiąca przed rozpoczęciem trasy na 50 lat, to jak sądzisz, jaki byłby odzew? Serio wierzysz, że po FPT ludzie by usunęli Nicko?
nugz pisze: ↑pn wrz 02, 2024 9:05 pm
Ralf, a gdyby tak dać decyzję fanom, do miesiąca przed rozpoczęciem trasy na 50 lat, to jak sądzisz, jaki byłby odzew? Serio wierzysz, że po FPT ludzie by usunęli Nicko?
Raczej nie - zbyt silna więź. Niczego liczyć nie trzeba ogólna orientacja wystarczy. Pamiętam, że w 2019 na miesiąc przed startem trasy, też Stany nie wyglądały za dobrze.
Amerykańska publiczność ma w dupie to czy perkusista gra przejścia czy nie. Bardziej doszukiwałbym się problemu w mało hiciarskim secie, ale nie wiem jak wygląda sprzedaż, być może rzeczywiście slabo.
Nicko gra słabo, to fakt, mi to przeszkadza (bo sam gram, wiec zboczenie zawodowe), ale jego forma nie zmieniła się za wiele od zeszłego roku. Przestań ciągle o tym pisać, bo to juz jest serio irytujące, wszyscy to wiedzą, nie spowoduje to żadnej klapy finansowej etc etc. Nie rozumiem po co cały czas o tym spamujesz. Już wiemy, że Cię to wkurza. Od jakiegoś roku.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Można te dane z US? Trzeci raz pytam, serio, jestem ciekaw. Póki co widzę nabitą pod korek Australię
Póki co danych oficjalnych nie ma, prześledź mapki z dostępnymi biletami, jest miesiąc do pierwszego koncertu. Ameryka Łacińska będzie sukcesem, Japonia także.
To chociaz napisz w jakich miejscach faktycznie sa te problemy ze sprzedaza i - skoro twierdzisz, ze cale US fatalnie ida - to licze, ze wymieniesz przynajmniej z 10 tych miejsc.
Ja ostatnio robilem krotki research bo chce sie karnac na koncert i krotki urlop i to co sprawdzalem ma plyte wyprzedana, kilka mialo juz doslownie pojedyncze miejsca dostepne na trybunach.
nagrywa ten żałosny filmik, w którym przeprasza za niedyspozycję i opowiada o udarze
Wez otworz okno i sie przewietrz troche. Żałosny filmik, że chłop opowiada po trasie o udarze, który prawie wysłał go na emeryturę??
OK, w tym roku znów zaczął opowiadać o swoich ograniczeniach w grze, jeśli gość wie o tym i słyszy, że choroba odcisnęła znaczące piętno na zaniku umiejętności muzycznych, to najrozsądniejszą decyzją byłoby opuszczenie zespołu. Lepiej nie będzie a prawdopodobnie stanie się jeszcze gorzej. To tak jakby Harris mógł grać na basie jednym palcem i mimo wszystko kontynuował profesjonalną działalność, tego nie da się pogodzić. Może Nicko dokończy trasę 2024 i sam podejmie decyzję, co dalej?
To chociaz napisz w jakich miejscach faktycznie sa te problemy ze sprzedaza i - skoro twierdzisz, ze cale US fatalnie ida - to licze, ze wymieniesz przynajmniej z 10 tych miejsc.
Ja ostatnio robilem krotki research bo chce sie karnac na koncert i krotki urlop i to co sprawdzalem ma plyte wyprzedana, kilka mialo juz doslownie pojedyncze miejsca dostepne na trybunach.
10 miejsc nie znajdę, sprawdzałem stan jakieś 20 dni temu, przyznaję że teraz jest już nieco lepiej. Spodziewam się że sporo biletów rozejdzie się właśnie w ostatnich tygodniach. Inna rzecz, jak zauważył jeden z userów - zestaw utworów trasy TFP nie za bardzo pasuje na trasę po USA, już na festiwal Power Trip słabo się nadawał.