The Future Past Tour 2024 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: The Future Past Tour 2024 - trasa

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze: wt wrz 03, 2024 5:07 pm Chwilę mnie nie było, ale widzę że naczelny maruda obecny. Trasa się wczoraj zaczęła, więc to idealny moment, żeby zrzędzić na temat tego, że jest źle, a będzie jeszcze gorzej. Fakty są następujące - chłopy są w takim wieku, że mogą w każdej chwili umrzeć na kiblu. Chcę im się jeszcze tłuc samolotem po całym świecie i grać, więc fajnie. Po co się zadręczać i krzyżować wizjami czarnej przyszłości jak nie wiadomo czy każdy z nich wstanie jutro rano. Daj spokój Ralf, odpuść
Ja kilka tygodni temu to pisalem Ralfowi... nie dociera.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Tutaj dość regularnie ktoś losowy przypomina Ralfowi, że muzyczny świat nie kończy się na Maiden :) Czemu mają służyć te wszystkie analizy i pesymistyczne wizje - nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Piotr Lange pisze: wt wrz 03, 2024 5:18 pm
brezdi pisze: wt wrz 03, 2024 5:07 pm Chwilę mnie nie było, ale widzę że naczelny maruda obecny. Trasa się wczoraj zaczęła, więc to idealny moment, żeby zrzędzić na temat tego, że jest źle, a będzie jeszcze gorzej. Fakty są następujące - chłopy są w takim wieku, że mogą w każdej chwili umrzeć na kiblu. Chcę im się jeszcze tłuc samolotem po całym świecie i grać, więc fajnie. Po co się zadręczać i krzyżować wizjami czarnej przyszłości jak nie wiadomo czy każdy z nich wstanie jutro rano. Daj spokój Ralf, odpuść
No nie, aż tak wyniszczeni nie są, to nie Ozzy.
Całe szczęście, że John Lawton, Joey Jordison, Paul Chapman i Ken Hensley też trzymają się lepiej od Ozza, oby jeszcze długo nam koncertowali... A nie, czekaj xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: wt wrz 03, 2024 6:12 pm Tutaj dość regularnie ktoś losowy przypomina Ralfowi, że muzyczny świat nie kończy się na Maiden :) Czemu mają służyć te wszystkie analizy i pesymistyczne wizje - nie wiem :roll:
To jest odwieczna zagadka tego forum :lol:
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Ty to już w ogóle najczęściej robisz interwencje, powinieneś mieć z tego tytułu jeszcze dodatkową rangę - Męczennik Ralfa :D
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

johnny_o pisze: wt wrz 03, 2024 3:01 pm Ralf brzmi jak najlepszy kumpel Lazarusa ;)

Haha! Ciekaw jestem swoją drogą czy chłopaki sobie na próbach sadzą takie teksty ;)
Jakich próbach? :mryellow:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: wt wrz 03, 2024 7:26 pm Ty to już w ogóle najczęściej robisz interwencje, powinieneś mieć z tego tytułu jeszcze dodatkową rangę - Męczennik Ralfa :D
:lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

barsiarz pisze: wt wrz 03, 2024 7:41 pm
johnny_o pisze: wt wrz 03, 2024 3:01 pm Ralf brzmi jak najlepszy kumpel Lazarusa ;)

Haha! Ciekaw jestem swoją drogą czy chłopaki sobie na próbach sadzą takie teksty ;)
Jakich próbach? :mryellow:
O to to ;)

Ale poważnie to coś tam przed trasą ogrywają zawsze ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Piotr Lange pisze: wt wrz 03, 2024 12:35 pm
Dzosef pisze: wt wrz 03, 2024 11:30 am Imo nie będzie 50th anni.

Maiden nigdy nie celebrowali specjalnie rocznic
To co będą ogrywali za rok? Prawda, nie celebrowali rocznic, niemniej teraz nic innego nie mają na tapecie. Zatem jak byłaby tematyka trasy?
Mało kto spodziewal się Sit/S, więc nie ma co zgadywac.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

nugz pisze: wt wrz 03, 2024 6:12 pm Tutaj dość regularnie ktoś losowy przypomina Ralfowi, że muzyczny świat nie kończy się na Maiden :) Czemu mają służyć te wszystkie analizy i pesymistyczne wizje - nie wiem :roll:
No tak, na Maiden się nie kończy ale już na Metallice - owszem. :wink: Powiem więcej, na niczym się świat nie kończy, bo i tak wszystko przeminie wraz z nami. Ale póki żyjemy, świat kończy się na tym wszystkim, na czym nam zależy. Jeśli narzekam na Maiden to dlatego, że ich los nie jest mi obojętny. Nie ma w tym żadnej złośliwości. A czy Tobie i innym forumowiczom NA PRAWDĘ na nich zależy?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Dzosef pisze: wt wrz 03, 2024 8:05 pm
Piotr Lange pisze: wt wrz 03, 2024 12:35 pm
Dzosef pisze: wt wrz 03, 2024 11:30 am Imo nie będzie 50th anni.

Maiden nigdy nie celebrowali specjalnie rocznic
To co będą ogrywali za rok? Prawda, nie celebrowali rocznic, niemniej teraz nic innego nie mają na tapecie. Zatem jak byłaby tematyka trasy?
Mało kto spodziewal się Sit/S, więc nie ma co zgadywac.
Dzosef, Ty przynajmniej na prawdę interesujesz się zespołem. Powiem Ci, w tym momencie masz dużo racji. Jest jeszcze jedna rzecz, być może kilka miesięcy temu plany odnośnie 2025 były inne, to do nich mógł nawiązywać Bruce w wywiadach dotyczących solowego albumu. Natomiast sytuacja w zespole mogła doprowadzić do zmiany początkowych planów. Może dlatego Harris twierdził ostatnio, iż na razie nie jest pewny co zrobią dalej. Może zostali zmuszeni do porzucenia planów trasy w przyszłym roku, ze względu na sytuację z Nicko. Zespół może potrzebować roku aby dopiąć kwestie personalne i zdecydować co dalej. Wrócą po czasie, kiedy będą gotowi na kontynuację kariery. Równie dobrze obchody 50 lecia mogą zacząć od 2026, kiedy to minie 50 lat od pierwszego koncertu, nawet składanka Best of the Beast ukazała się w 1996, jak wtedy mówili - na 20 lecie kariery estradowej. Jeśli IM ma działać następnych 4-5 lat, będą musieli zdecydować się na zmiany, przemyślenie wielu rzeczy. To oczywiście tylko domysły, niemniej - jak powiedział Dzosef, nie można być niczego pewnym.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wniosek jest jasny - albo spędzasz pół dna na dywagowaniu o rzeczach, o których masz niewielkie pojęcie i są ponad twoim wpływem, albo nie zależy ci na zespole. Banalnie proste.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Ale że co, że niby Metallica to dla mnie koniec muzy? Tak, niewątpliwie to jeden z ważniejszych zespołów życia, podobnie jak Maiden, Priest, Sabbath czy DP, ale w ogóle cięższa muza jest u mnie w mniejszości, wiec kompletnie nie trafiłeś :) Nigdy o Metallice nie pisałem w Twoim dramatyzującym stylu, a przecież byłoby o czym... :roll:

Pewnie że zależy, ale nie mam żadnej mocy sprawczej, nie widzę powodów do dramatyzowania, wręcz przeciwnie - uciecha, ze nadał są na chodzie. Ale sorry, nie pozwolę sobie przeżywać codzienności kolesiami, którzy nigdy nie dowiedzą się o moim istnieniu, nie, dzięki. Jeśli Cię to jara, rób to tez za mnie.
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid pisze: wt wrz 03, 2024 8:31 pm Wniosek jest jasny - albo spędzasz pół dna na dywagowaniu o rzeczach, o których masz niewielkie pojęcie i są ponad twoim wpływem, albo nie zależy ci na zespole. Banalnie proste.
No właśnie, bo jak ktoś juz nie ma na punkcie Maiden OCD, to jest fanem niższych kategorii :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: wt wrz 03, 2024 8:31 pm Wniosek jest jasny - albo spędzasz pół dna na dywagowaniu o rzeczach, o których masz niewielkie pojęcie i są ponad twoim wpływem, albo nie zależy ci na zespole. Banalnie proste.
NIE MA INNEJ DROGI! :evil:
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

nugz pisze: wt wrz 03, 2024 8:35 pm Ale że co, że niby Metallica to dla mnie koniec muzy? Tak, niewątpliwie to jeden z ważniejszych zespołów życia, podobnie jak Maiden, Priest, Sabbath czy DP, ale w ogóle cięższa muza jest u mnie w mniejszości, wiec kompletnie nie trafiłeś :) Nigdy o Metallice nie pisałem w Twoim dramatyzującym stylu, a przecież byłoby o czym... :roll:

Pewnie że zależy, ale nie mam żadnej mocy sprawczej, nie widzę powodów do dramatyzowania, wręcz przeciwnie - uciecha, ze nadał są na chodzie. Ale sorry, nie pozwolę sobie przeżywać codzienności kolesiami, którzy nigdy nie dowiedzą się o moim istnieniu, nie, dzięki. Jeśli Cię to jara, rób to tez za mnie.
+1000.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

dlatego Harris twierdził ostatnio, iż na razie nie jest pewny co zrobią dalej. Może zostali zmuszeni do porzucenia planów trasy w przyszłym rok
Nie ma żadnych podstaw do takich dywagacji. Harris odpowiadał na pytanie o płytę, mówiąc o przerwie. I to się wszystko spina. Koniec trasy w grudniu, przerwa od Maiden, trasa Bruca w USA, Steve'a po UK, może Adrian z Kotzenem coś stworza, poza tym trochę poodpoczywaja i robi się z tego 5-miedieczna przerwa, po której zaczną proby do trasy stadiony+festy w EU.

To tak jak Steve na pytanie z teza czy już mają plany na trase z okazji 50th nie odpowiedzial przeczaco i nagle sporo osób odbiera to jako potwierdzenie, że bedzie 50th.

Moim zdaniem nadinterpretujesz

Sorry za chaotyczny styl ale ledwo na oczy patrze
nugz
SMERF MARUDA

Nie pozdrawiam tym wczesnym popołudniem Wylęgarni Pozerów z Sanktuarium, która w ogóle nie interesuje się Maiden :P
nugz
SMERF MARUDA

Super, że KSE znów przed IM. Uwielbiam typów :jee:
ODPOWIEDZ