Run for Your Lives tour 2025

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Run for your Lives tour 2025

Post autor: nugz »

Jedyna specjalna inicjatywa na stadionie WHU jest ewentualnie po stronie fanów. Każdy dostanie to samo, Ralf, zapraszany na Ziemię :D
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Budapeszt i Bratysława halówki - bajka
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

pz pisze: pt wrz 20, 2024 12:26 pm A ja myślę, że oprawa na każdym koncercie będzie taka sama. W końcu to z czego są znani, to dostarczanie dokładnie takiego samego widowiska wszystkim fanom, niezależnie, gdzie pójdą na koncert (może z wyjątkiem jakichś festiwalowych ograniczeń).
Na stadionach mogą znaleźć się dodatkowe elementy, jak na Twittenham w 2008, na pewno estrada i nagłośnienie będą dużo większe niż w hali, może być też więcej pirotechniki i innych dodatków. Choć i tak najważniejszy jest repertuar.
Moje typy:
Intro: Ides of March
Tailgunner
2 Minutes to Midnight
The Trooper
To Tame a Land
Killers
The Clairvoyant
Bring Your Daughter
Phantom of the Opera
Rime of the Ancient Mariner
Fear of the Dark
The Number of the Beast
Iron Maiden
Wasted Years
Run to the Hills
Running Free

Bieżący czas około 105 minut
nugz
SMERF MARUDA

Czy LOTB różniła się produkcyjnie na stadionie vs hala?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: pt wrz 20, 2024 2:57 pm Czy LOTB różniła się produkcyjnie na stadionie vs hala?
Większa scena, nagłośnienie, dodatkowe światła na wieżach i ekranach, potężniejsza pirotechnika. Nawet w Warszawie to było widać w porównaniu z Tauronem w 2018.
nugz
SMERF MARUDA

Aż sobie kiedyś porównam, nie byłem w 22.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: pt wrz 20, 2024 12:35 pm Jedyna specjalna inicjatywa na stadionie WHU jest ewentualnie po stronie fanów. Każdy dostanie to samo, Ralf, zapraszany na Ziemię :D
Jak zwykle nakręcanie się na nie wiadomo jakie cuda-wianki i tworzenie abstrakcyjnych historii... klasyka ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Piotr Lange pisze: pt wrz 20, 2024 3:04 pm
nugz pisze: pt wrz 20, 2024 2:57 pm Czy LOTB różniła się produkcyjnie na stadionie vs hala?
Większa scena, nagłośnienie, dodatkowe światła na wieżach i ekranach, potężniejsza pirotechnika. Nawet w Warszawie to było widać w porównaniu z Tauronem w 2018.
Na pewno mają dodatkowe światła nad telebimami i pod nimi przez co wydaje się, że scena jest dłuższa i telebimy są jej częścią. Nie wydaje mi się zaś, że konfiguracja jest rozciągnięta - obstawiam, że taka sama. Piro mocniejsze na pewno.
BTW w Australii mam wrażenie (po filmikach) było na wejście mniejsze „bum” niż w 2023.
nugz
SMERF MARUDA

remi, Tobie wierzę bardziej, Ralf pewnie znów popłynął ;)

Nie widzę też problemu z obecną sceną w wymiarze stadionowym, to nadał spora produkcja.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Ogarnie ktoś koszulkę na Wawe? Bo chyba się wypaliłem :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Bo znów Wawa ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

nugz pisze: pt wrz 20, 2024 8:43 pm remi, Tobie wierzę bardziej, Ralf pewnie znów popłynął ;)

Nie widzę też problemu z obecną sceną w wymiarze stadionowym, to nadał spora produkcja.
Spora jest, ale nie na np. Arenę La Defense. Scena Nikła nawet z najbliższych trybun w 2022.
Ta konfiguracja, która używają niezwykle jest niekorzystna na halostadionach. Czyli właśnie czymś jak La Defense - stadion ze szczelnym dachem (a’la przerośnięta hala). Gdy masz normalny stadion jak Narodowy czy Wanda Madrid (otwarte, piłkarskie), to te koncerty mają jakiś urok i nie przeszkadza ta dysproporcja rozmiarów.
Jako przykład przypomina mi się też Friends Arena Stockholm 2013. Chyba największy koncert stadionowy na tamten moment (ze szczelnym dachem) - zobaczcie jak to wyglądało xD
https://youtu.be/-PRd08df33Q?si=lRKe-63PymQyEGxk
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Może jestem niepoprawnym optymistą, niemniej poczekam i ocenię, tym razem zabookowali chyba najwięcej koncertów stadionowych (otwarte i zamknięte obiekty) oraz outdoor w ramach pojedynczej trasy. Smallwood i Bruce mówią, iż przeniosą widowisko na nowy poziom, owszem - Rod w press release jus kilkakrotnie zachwalał trasę, niemniej tym razem te deklaracje wybrzmiewają dość mocno. Jeśli chcą zrobić trasę, która tak bardzo poruszy fanów, to muszą przeskoczyć wszystko co prezentowali do tej pory, nawet LOTB, który wydawał się szczytem ich możliwości. Nie wiem, może przykładowo scenografia będzie zawierać jakieś elementy multimedialne, lasery, dodatkowe platformy. Tak na prawdę wcale nie muszą jakoś zdecydowanie zmieniać to, co mają, wystarczy zmodernizować, unowocześnić. Jak będą chcieli, to zrobią coś fajnego. Oczywiście, wciąż będzie to old-school, ale właśnie za to fani kochają Maiden, prawda? Nie będę się źle nastawiał, negatywnie myślał, pożyjemy - zobaczymy. Ja ich słucham od 1984, mam dla tego zespołu ogromny szacunek i bardzo cieszę się, że teraz obchodzić będą Złoty Jubileusz wciąż grając na stadionach. Nie ma zbyt wielu zespołów, które przetrwały 5 dekad wciąż będąc na szczycie w swoim gatunku. Bardzo mnie ten jubileusz cieszy i szczerze mówiąc, czekam na inne atrakcje, nie tylko koncerty. Polecam więcej optymizmu i wsparcia dla kapeli, która dała nam tyle radości.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Piotr Lange pisze: pt wrz 20, 2024 10:18 pm Polecam więcej optymizmu i wsparcia dla kapeli, która dała nam tyle radości.
To chyba sam do siebie piszesz :lol: :lol:
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No właśnie, Smeagol do Golluma ;)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Żelazny pisze: pt wrz 20, 2024 10:19 pm
Piotr Lange pisze: pt wrz 20, 2024 10:18 pm Polecam więcej optymizmu i wsparcia dla kapeli, która dała nam tyle radości.
To chyba sam do siebie piszesz :lol: :lol:
To ja ich nie wspieram? Nie może być.
nugz
SMERF MARUDA

Ralf, powinieneś się cieszyć, że po 5 dekadach nadal grają, reszta to detale, szczególnie z Twoim przebiegiem z IM. Nie wiem, po.co Tobie te wszystkie analizy, serio.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

johnny_o pisze: pt wrz 20, 2024 10:20 pm No właśnie, Smeagol do Golluma ;)
O toto, idealne porównanie
Forum internetowe to poważna sprawa.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Hello me, it's me again
You can subdue, but never tame me
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jakby te posty jeden po drugim przeczytał jakiś random, to nie miał by bladego pojęcia, o co dokładnie chodzi. W sumie ja do końca też tego nie wiem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ