The Best Band Of World...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

The Best Band Of World Is...

Led Zeppelin
6
4%
Pink Floyd
16
11%
Deep Purple
5
4%
Guns'N'Roses
3
2%
Black Sabbath
9
6%
Van Halen
0
Brak głosów
U2
2
1%
Iron Maiden
73
51%
Judas Priest
7
5%
Slayer
7
5%
Queen
3
2%
AC/DC
3
2%
Blind Guardian
6
4%
Scorpions
0
Brak głosów
Jimmy Hendrix
2
1%

Liczba głosów: 142

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Best Band Of World...

Post autor: slayer »

maiden ,bo to wszystko przez nich :lol: :wink:

a na powaznie wielka wartosc maja dla mnie Floydzi, Doors,Slayer... i jeszcze ,masa innych kapel ciezko wybrac taka 'the best'
Jazz is not dead, it just smells funny.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Queen-dlaczego nie Maiden ? Bo chcę być oryginalny to raz. Bo zrobili więcej dla muzyki. Bo Freddie jest królem. Bo wiem że nikt więcej na nich nie zagłosuje :P Bo zrobili świetny soundtrack do Nieśmiertelnego (właściwie do Górala ale to już nie temat na takie spekulacje). Bo May reaktywował Queen. Bo Maiden jest pierwsze w moich zespołach, ale ma za dużo głosów :P. Bo Queen grało dłużej i wydało więcej płyt. Bo grali większe kloncerty. Bo stali się legendą a Maiden też jest ale mniejszą :P. Bo Freddie by się cieszył :P Bo lubię Bohemian Rhapsody :P
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

w sumie na to miano zasluguje pink floyd ... a najbardziej w sumie lubie maiden .... jednak w sumie oddaje glos na black sabbath :twisted:
Awatar użytkownika
helmik
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: helmik »

Obrazek temat jeszcze ujdzie w tloku,ale z ta ankieta to przesadziles
jka dla mnie nie ma najlepszego zespolu,na moim podium jest spory tlok na kazdym miejscu :wink:
Koniec świata nadejdzie jutro.
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

świnka666 pisze:Ech... ja rozumiem, że to forum fanów Dziewicy.. ale nie sądziłem, że jest tu tyle osób aż tak zapatrzonych w ten zespół ;)

Co jest takiego w maidenach, że stawiacie ich powyżej Floydów, Queen, Sabbathów, Purpli itd?
Ja znam wszystkie te zespoły które wymieniłes bardzo dobrze. Oczywiście są to legendy, należą do czołówki najleprzych. A to że ktos wybrał MAiden nie ujmuje im wielkości.
Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził. Ja wybrałam Maiden bo czuje wewnetrznie że jest to muzyka mi najbliższa, najbardziej na mnie działająca i niepowtarzalna (i to śa moje kryteria). Ktoś moze wybrać inny zespół bo jest dobry technicznie itd. Gdyby bardziej sprecyzowane były kryteria, to wbory moze nie byłyby tak rozbieżne. Bynajmniej nie jestem zapatrzona w Maiden (to brzmi jak bym była psychiczna i miała obsesje a tak przeciez nie jest)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wybrałem Black Sabbath, za świewtne utwory, genialnego Iommi'ego, ale również trochę za odwagę. W końcu w 1970 ciągle nagrywali The Beatles, a Sabbs wydało TAKĄ płytę
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
Pytanie jest o najlepszą kapelę świata, a nie o ulubiony zespół.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

świnka666 pisze:
Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
Owszem tylko co ma charakteryzować najlepszą kapelę świata? Wkład w rozwój muzyki? Ilość fanów? Ilość sprzedanych płyt? Genialność twórczości? Żadne z tych kryteriów nie będzie obiektywne. W tym przypadku jest taka sama sytuacja jak w wyborze setki najlepszych gitarzystów wszechczasów. Nie ma i nigdy nie będzie tego jedynego. Owszem można ich porównywać pod pewnymi względami, np.szybkość, ale nigdy nie ocenisz ich całokształtu. I tak samo jest z tymi zespołami. Nie ma tego najlepszego. Bo nie można porównać Black Sabbath, Pink Floyd i Elvisa Presleya, a oni wszyscy są wielcy i żaden z nich nie gorszy od drugiego. Rynek stworzył ankietę, by nas trochę rozerwać i sprawdzić jakie zespoły cieszą się naszymi względami, ale niestety jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Zawsze komuś coś musi niepasować. Śwince, że ktoś głosuje na Maiden, Jurasowi, że nie ma Doorsów i Beatelsów, a jeśli zaś oni pojawiliby się w ankiecie trzeba by coś usunąć. Z listy znika np. AC/DC. I znowu blah... blah... blah... nie ma AC/DC.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

Żaden zespół z ankiety... Trudno by mi było wybrać, ale jeżeli chodzi o wykonawców rockowych, to bym się wahał między King Crimson, a Dream Theater...
Ale nie chce decydować... Decyzja jest zresztą dla mnie niemożliwa do podjęcia ... :P

Pozdro
Rusek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Rusek »

Guns N'Roses. Za Slash'a :solo
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

świnka666 pisze:
A skąd ja mam wiedzieć co świat uważa za najlepsze? Moge wiedziec tylko co ja uwazam za najlepsze.

To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
Awatar użytkownika
helmik
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: helmik »

Andzia pisze: To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
a ja:jaki jest najglupszy temat na swiecie?
Koniec świata nadejdzie jutro.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Andzia pisze:
świnka666 pisze:
A skąd ja mam wiedzieć co świat uważa za najlepsze? Moge wiedziec tylko co ja uwazam za najlepsze.

To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
Akurat na to można odpowiedzieć. Najładniejszym kolorem na świecie jest róż wpadający w błękit z odcieniem melanżu z dodatkiem mieszanki czarno białej, lecz nie szarej.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
rynek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: rynek »

troche mi tera szkoda ze zamieściłem tu ironów... zamieszczając ich raczej z góry wynik jest ustalony... ale jestem dobrej myśli i osobiście obstawiam Pink Floyd :wink: ...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Kapela Staśka Wielanka.....
CzlowiekBezXywy
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: CzlowiekBezXywy »

Co do mojego ulubionego zespołu to w tej chwili wachałbym się pomiędzy Iced Earth i Blaze...

A z listy Black Sabbath
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

CzlowiekBezXywy pisze: Swoją drogą, nie mam pojęcia skąd ta glofyfikacja Deep Purple... Chyba jedyną przyczyną jest ich sukces komercyjny.
ja wiem, ze sa rozne gusta, ale bez przesady :) :beer
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: SiódmySyn »

Zaglosowalem na Deep Purple...to moj drugi po maiden ulubiony zespół...a Ironów nie powinno być w ankiecie
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Iron Maiden. Bo to dla mnie najbardziej koncertowy zespół na Świecie. A zespoły są po to aby grać koncerty. :lol:
UpTheIrons
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Eol_Eddie pisze:Iron Maiden. Bo to dla mnie najbardziej koncertowy zespół na Świecie. A zespoły są po to aby grać koncerty. :lol:
A że sie tak zapytam: byłeś kiedykolwiek na koncercie Purpli?
Bo dla mnie to jest bez porównania. Brusio skacez po scenie jak dzika małpka, a gitarmeni biegają z jednej strony sceny na drugą. Na kocercie Purpli zaś jest magia i energia, które sprawiają, że ich koncerty są znacznie lepsze od IM.

Oczywiście nie chcę negować, że IM to świetny zespół koncertowy. Ale nazywanie ich najlepszymi moim zdaniem jest ... dziwne:P
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ODPOWIEDZ