a na powaznie wielka wartosc maja dla mnie Floydzi, Doors,Slayer... i jeszcze ,masa innych kapel ciezko wybrac taka 'the best'
The Best Band Of World...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Best Band Of World...
maiden ,bo to wszystko przez nich
a na powaznie wielka wartosc maja dla mnie Floydzi, Doors,Slayer... i jeszcze ,masa innych kapel ciezko wybrac taka 'the best'
Jazz is not dead, it just smells funny.
Queen-dlaczego nie Maiden ? Bo chcę być oryginalny to raz. Bo zrobili więcej dla muzyki. Bo Freddie jest królem. Bo wiem że nikt więcej na nich nie zagłosuje
Bo zrobili świetny soundtrack do Nieśmiertelnego (właściwie do Górala ale to już nie temat na takie spekulacje). Bo May reaktywował Queen. Bo Maiden jest pierwsze w moich zespołach, ale ma za dużo głosów
. Bo Queen grało dłużej i wydało więcej płyt. Bo grali większe kloncerty. Bo stali się legendą a Maiden też jest ale mniejszą
. Bo Freddie by się cieszył
Bo lubię Bohemian Rhapsody 
w sumie na to miano zasluguje pink floyd ... a najbardziej w sumie lubie maiden .... jednak w sumie oddaje glos na black sabbath 
temat jeszcze ujdzie w tloku,ale z ta ankieta to przesadziles jka dla mnie nie ma najlepszego zespolu,na moim podium jest spory tlok na kazdym miejscu
Koniec świata nadejdzie jutro.
Ja znam wszystkie te zespoły które wymieniłes bardzo dobrze. Oczywiście są to legendy, należą do czołówki najleprzych. A to że ktos wybrał MAiden nie ujmuje im wielkości.świnka666 pisze:Ech... ja rozumiem, że to forum fanów Dziewicy.. ale nie sądziłem, że jest tu tyle osób aż tak zapatrzonych w ten zespół
Co jest takiego w maidenach, że stawiacie ich powyżej Floydów, Queen, Sabbathów, Purpli itd?
Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził. Ja wybrałam Maiden bo czuje wewnetrznie że jest to muzyka mi najbliższa, najbardziej na mnie działająca i niepowtarzalna (i to śa moje kryteria). Ktoś moze wybrać inny zespół bo jest dobry technicznie itd. Gdyby bardziej sprecyzowane były kryteria, to wbory moze nie byłyby tak rozbieżne. Bynajmniej nie jestem zapatrzona w Maiden (to brzmi jak bym była psychiczna i miała obsesje a tak przeciez nie jest)
Wybrałem Black Sabbath, za świewtne utwory, genialnego Iommi'ego, ale również trochę za odwagę. W końcu w 1970 ciągle nagrywali The Beatles, a Sabbs wydało TAKĄ płytę
- likipiki
- -#Lord of the flies

Pytanie jest o najlepszą kapelę świata, a nie o ulubiony zespół.Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Owszem tylko co ma charakteryzować najlepszą kapelę świata? Wkład w rozwój muzyki? Ilość fanów? Ilość sprzedanych płyt? Genialność twórczości? Żadne z tych kryteriów nie będzie obiektywne. W tym przypadku jest taka sama sytuacja jak w wyborze setki najlepszych gitarzystów wszechczasów. Nie ma i nigdy nie będzie tego jedynego. Owszem można ich porównywać pod pewnymi względami, np.szybkość, ale nigdy nie ocenisz ich całokształtu. I tak samo jest z tymi zespołami. Nie ma tego najlepszego. Bo nie można porównać Black Sabbath, Pink Floyd i Elvisa Presleya, a oni wszyscy są wielcy i żaden z nich nie gorszy od drugiego. Rynek stworzył ankietę, by nas trochę rozerwać i sprawdzić jakie zespoły cieszą się naszymi względami, ale niestety jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Zawsze komuś coś musi niepasować. Śwince, że ktoś głosuje na Maiden, Jurasowi, że nie ma Doorsów i Beatelsów, a jeśli zaś oni pojawiliby się w ankiecie trzeba by coś usunąć. Z listy znika np. AC/DC. I znowu blah... blah... blah... nie ma AC/DC.świnka666 pisze:Pytanie jest o najlepszą kapelę świata, a nie o ulubiony zespół.Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

Żaden zespół z ankiety... Trudno by mi było wybrać, ale jeżeli chodzi o wykonawców rockowych, to bym się wahał między King Crimson, a Dream Theater...
Ale nie chce decydować... Decyzja jest zresztą dla mnie niemożliwa do podjęcia ...
Pozdro
Ale nie chce decydować... Decyzja jest zresztą dla mnie niemożliwa do podjęcia ...
Pozdro
Guns N'Roses. Za Slash'a :solo
A skąd ja mam wiedzieć co świat uważa za najlepsze? Moge wiedziec tylko co ja uwazam za najlepsze.świnka666 pisze:Pytanie jest o najlepszą kapelę świata, a nie o ulubiony zespół.Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
a ja:jaki jest najglupszy temat na swiecie?Andzia pisze: To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
Koniec świata nadejdzie jutro.
Akurat na to można odpowiedzieć. Najładniejszym kolorem na świecie jest róż wpadający w błękit z odcieniem melanżu z dodatkiem mieszanki czarno białej, lecz nie szarej.Andzia pisze:A skąd ja mam wiedzieć co świat uważa za najlepsze? Moge wiedziec tylko co ja uwazam za najlepsze.świnka666 pisze:Pytanie jest o najlepszą kapelę świata, a nie o ulubiony zespół.Andzia pisze:Poprostu tak sformuowane pytanie o najleprzy zespoł swiata nie ma kryteriów. Każdy subiektywnie bedzie do niego podchodził.
To ja was pytam: jaki jest najładniejszy kolor na świecie?
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
troche mi tera szkoda ze zamieściłem tu ironów... zamieszczając ich raczej z góry wynik jest ustalony... ale jestem dobrej myśli i osobiście obstawiam Pink Floyd
...
-
CzlowiekBezXywy
- -#Charlotte

Co do mojego ulubionego zespołu to w tej chwili wachałbym się pomiędzy Iced Earth i Blaze...
A z listy Black Sabbath
A z listy Black Sabbath
ja wiem, ze sa rozne gusta, ale bez przesadyCzlowiekBezXywy pisze: Swoją drogą, nie mam pojęcia skąd ta glofyfikacja Deep Purple... Chyba jedyną przyczyną jest ich sukces komercyjny.
Zaglosowalem na Deep Purple...to moj drugi po maiden ulubiony zespół...a Ironów nie powinno być w ankiecie
Iron Maiden. Bo to dla mnie najbardziej koncertowy zespół na Świecie. A zespoły są po to aby grać koncerty. 
UpTheIrons
- likipiki
- -#Lord of the flies

A że sie tak zapytam: byłeś kiedykolwiek na koncercie Purpli?Eol_Eddie pisze:Iron Maiden. Bo to dla mnie najbardziej koncertowy zespół na Świecie. A zespoły są po to aby grać koncerty.
Bo dla mnie to jest bez porównania. Brusio skacez po scenie jak dzika małpka, a gitarmeni biegają z jednej strony sceny na drugą. Na kocercie Purpli zaś jest magia i energia, które sprawiają, że ich koncerty są znacznie lepsze od IM.
Oczywiście nie chcę negować, że IM to świetny zespół koncertowy. Ale nazywanie ich najlepszymi moim zdaniem jest ... dziwne:P
And it's a dirty job but someone's gotta do it...