Dzięki, wszystko jasne - nie mam FB i nie słucham KozłaSchizoid pisze: ↑czw paź 17, 2024 3:14 pm A ogólnie widziałem na FB już kilka przypadków totalnych normików, którzy nie mają z taką muzyką nic wspólnego, przed ogłoszeniem nawet nie słuchali żadnej płyty Archgoat, ale jest pucowanie do dzisiejszego newsaRazi mnie to, bo ta muzyka i społeczność z nią związana żyje od dekad dzięki faktycznemu zainteresowaniu tym rodzajem sztuki, a tu jakiś zupełny random będzie pozował na wielkiego miłośnika Arcykoziołka. Zresztą to jest raczej ogólne zjawisko, bo widzę to od pewnego czasu - wbijanie się na jakiś hype, żeby zaskarbić sobie uwagę, czy poważanie osób, które siedzą w temacie. Wychodzi krążek, o którym jest głośno? No to trzeba się spuścić, może nawet przed przesłuchaniem. Sęk w tym, że pozerzy nie rozumieją, iż to środowisko nie lubi osób ich pokroju, a fałsz da się wyczuć na kilometr.
04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk
A jutro dla równowagi ogłoszą Lordi
Raczej ta Apocalyptica będzie oficjalnie już
Forum internetowe to poważna sprawa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Szwedzi jednak na ogół robią dobrą muzykę 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jeśli tak, to mam wspaniałą wiadomość: Sabaton ogłoszony na Sweden Rock Festival w terminie Mystika
Ciekawe, że bardzo prawdopodobna jest w takim razie powtórka z 2019 i trójka headlinerów: King Diamond, Slipknot i Sabaton...
Ten Sabaton to IMO prawie pewny na heada, ostatnio w 2023 byli, wyprzedana Atlas Arena - a pewnie stawka nie aż taka wielka
No i pasuje. Kinga może po krakenie zdzierżę, Slipknot chętnie zobaczę, a Sabaton... no nie ma przecież obowiązku siedzieć na main stage
A zawsze można pokrzyczeć "baptajz in faja, forti tu łan"
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

No to robi się ciekawie, bo poza Sabatonem na Sweden Rock ogłoszono więcej nazw, m.in.: Slipknot (w takim razie zaczynam wątpić, czy będą na Mystiku, skoro grają też w ten sam weekend na Rock am Ring i Rock im Park), Dream Theater, King Diamond, Scorpions, Pretty Maids, Opeth, Meshuggah, Black Country Communion(!), Turbonegro, Korn, Kreator, Soen, Skillet i... Running Wild. Czyżby miał się spełnić mokry sen polskich metali? 
Turbonegro chcę, choć festiwalowicze nie rozumieją i nie lubią rocka.
Jeśli King byłby pierwszym ogłoszonym headem, to nie zdziwiłby mnie news w dacie 31 października
Jeśli King byłby pierwszym ogłoszonym headem, to nie zdziwiłby mnie news w dacie 31 października
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Odpierdolta się od Sabatonu, życzę nam wszystkim żeby ich nie było na Mysticu
I tak, ostatnio nie grali 40:1 ani zbyt wielu "polskich" kawałków, w Łodzi dostaliśmy taką samą setlistę jak wszędzie indziej.
Sabaton will not come. The Sweden Rock Festival is their only european concert next summer.
- johnny_o
What?! Dys ys, dys ys... E dysgrejs end wery surprajsing!
Ciekawe co się Sabatonowi w takim razie stało, że postanowili na jakiś czas odpuścić sobie koncerty w Europie. Jak skończyli w czerwcu zeszłego roku trasę, tak w tym roku jedynie koncerty w Stanach, a w przyszłym na razie Ameryka Południowa + rodzynek w postaci rzeczonego Sweden Rock. Nie żebym narzekał na to oczywiście.