17/10/2024 - Deep Purple - Katowice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8263
Re: 17/10/2024 - Deep Purple - Katowice
To dużo mówi o tym jak niekompetentny jest (był?) Metal mind.
To ostatnie to akurat w wielu dziedzinach.Dzosef pisze: To dużo mówi o tym jak niekompetentny jest (był?) Metal mind.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Sold out na miesiąc przed gigiem zupełnie mnie nie dziwi, całe szczęście kupiłem płytę już dawno temu. Koncerty DP zawsze się u nas sprzedawały świetnie, ostatni Tauron był anomalią. Pewnie będzie można dorwać z drugiej ręki i na ostatnią chwilę, tak więc kto będzie chciał to się pojawi.
ja olewam, liczę że jeszcze będzie szansa, widziałem ich dawno w Poznaniu, a teraz set do mnie za bardzo nie przemawia, do tego data też jak dla mnie słaba. Ale bawcie sie dobrze!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- johnny_o
To kto w końcu dzisiaj wbija? Ledwo zdążyłem na Flixa, dawno tak nie biegłem ale już zmierzam.
Jeszcze w poniedziałek o tym pomyślałem, ale życie miało inny plan...
Auto się zesrało, że wjechał Flix?
Auto się zesrało, że wjechał Flix?
- johnny_o
Z ciekawości się rozejrzę czy jakieś bilety latają na miejscu, na Alebilet ze sporym przebiciem a na OLX brak.
Nie - Flix jest moim go to, prawa jazdy niet, a biegłem bo przejechałem przystanek tymczasowy.
Nie - Flix jest moim go to, prawa jazdy niet, a biegłem bo przejechałem przystanek tymczasowy.
- johnny_o
Pod wejściem każdy chciał kupić, nikt nie sprzedawał. Autentyczny sold out nie dziwi - zapomniałem jaki Spodek jest malutki.
Ja już na płycie w czwartym-piątym rzędzie na środku. Na merchu nic ciekawego, przynajmniej nic czego bym jeszcze nie miał. Stwierdzam niezłą inflację w stosunku do 2022 - naciąg z grafami całego zespołu, już z Simonem, dorwałem wówczas za 270 zł, teraz 350 zł. Podpisane pałeczki i kostki też wyraźnie droższe niż dwa lata temu. Cóź, sam koncert plus wszystkie wydania nowej płyty wystarczą mi tym razem w zupełności.
Ja już na płycie w czwartym-piątym rzędzie na środku. Na merchu nic ciekawego, przynajmniej nic czego bym jeszcze nie miał. Stwierdzam niezłą inflację w stosunku do 2022 - naciąg z grafami całego zespołu, już z Simonem, dorwałem wówczas za 270 zł, teraz 350 zł. Podpisane pałeczki i kostki też wyraźnie droższe niż dwa lata temu. Cóź, sam koncert plus wszystkie wydania nowej płyty wystarczą mi tym razem w zupełności.
No śmieszny kazus w tym roku, skoro faktycznie miał paść sold out.
Tauron w 2023 sprzedał z 30% trybun i na styk połowę płyty. A grało jeszcze do tego trochę zespołów. No i sami Purple już średniawo wtedy. Aż dziwne że po czymś takim na 2024 było takie wzięcie.
Teraz nawet z tixem za 100zł, podwieziony jeszcze limuzyną z Krk do Kato i z powrotem bym nie jechał. Glenn Hughes pokazał zresztą w tym roku jak DP powinno brzmieć
Tauron w 2023 sprzedał z 30% trybun i na styk połowę płyty. A grało jeszcze do tego trochę zespołów. No i sami Purple już średniawo wtedy. Aż dziwne że po czymś takim na 2024 było takie wzięcie.
Teraz nawet z tixem za 100zł, podwieziony jeszcze limuzyną z Krk do Kato i z powrotem bym nie jechał. Glenn Hughes pokazał zresztą w tym roku jak DP powinno brzmieć
Dokładnie. Byłem ostatnio w Łodzi (zresztą razem z johnnym) i dla mnie to był koniec. Co z tego, że nowa gitara dała "życie" zespołowi, jak Ian nie jest w stanie śpiewać w sposób satysfakcjonujący. Może, gdyby to była trasa z numerami z ostatnich 3-4 albumów, to bym się wybrał, ale publika byłaby rozczarowana bez Smoke i Highway Star 
A Hughes klasa. On cały czas ma głos. Fantastyczny koncert dał ostatnio. Czekam na obiecany powrót - nieważne czy znowu z Burn czy z BCC (wolałbym to drugie, bo też fajne płyty powydawali).
A Hughes klasa. On cały czas ma głos. Fantastyczny koncert dał ostatnio. Czekam na obiecany powrót - nieważne czy znowu z Burn czy z BCC (wolałbym to drugie, bo też fajne płyty powydawali).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Glenn może nawet grać same solowe kawałki. Ma na tyle werwy nadal, że jego koncerty się po prostu naprawdę bardzo dobrze ogląda w każdym stadium. Ale no bądź co bądź Sail Away i Mistreated to są tak potężne rzeczy, że zawsze je z otwartymi ramionami przyjmę w jego secie.
No i nie oszukujmy się. W nieco bardziej zmyślnym timelinie on by zastąpił Gillana. Ale jeśli wierzyć wywiadom z nim, że Gillan jego i Coverdale'a traktuje jak powietrze i reszta przyjęła ten typ interakcji z wspomnianą dwójką również, no to nie mamy o czym mówić.
No i nie oszukujmy się. W nieco bardziej zmyślnym timelinie on by zastąpił Gillana. Ale jeśli wierzyć wywiadom z nim, że Gillan jego i Coverdale'a traktuje jak powietrze i reszta przyjęła ten typ interakcji z wspomnianą dwójką również, no to nie mamy o czym mówić.
- johnny_o
Niczego nie złapałem, choć kilka razy było blisko. Cała, mniej istotna reszta relacji jutro.
- Sun Quench
- -#Trooper

wg setlist.fm na bis dodali kawałek z nowej płyty, i to w dodatku mój ulubiony, kolejna miła niespodzianka z ich strony, oby się utrzymał do koncertu w Londynie
- johnny_o
Zgadza się.
Dwa dodali, aż 6 numerów z ostatniego albumu grają, ładna promocja
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Saimon1995
- -#Moderator

Naprawdę udany koncert. Fajnie było patrzeć na wypchany Spodek. Ode mnie relacja jest już dostępna: https://www.eskarock.pl/radar/moda-na-t ... -ncEy.html.
Mój chyba 11 raz Purplami.
Ogólnie gig cienki. .
Tzn. lepiej jak rok temu w Krakowie ale dalej bez szału.
Simon na żywo też taki sobie. Sola raczej jałowe, klasyki grane kwadratowo, duży Ian w miarę jako tako - mogło być gorzej.
Jako turbo fan DP (aż policzyłem - mam 71 ich wydawnictw
) powinni zawijać do portu już. Serio.
No ale do póki sale w których grają będą naprute jak Spodek wczoraj to nie skończą aż ktoś z tam nie padnie. Nawet w jakimś wywiadzie IG miał powiedzieć że "Long Goodbye Tour" było wymysłem promotorów, On się dowiedział po roku grania jak się trasa nazywa, a ogólnie to są zabukowani do końca 2025.
M&G też bez Ian`a G.
Ogólnie gig cienki. .
Tzn. lepiej jak rok temu w Krakowie ale dalej bez szału.
Simon na żywo też taki sobie. Sola raczej jałowe, klasyki grane kwadratowo, duży Ian w miarę jako tako - mogło być gorzej.
Jako turbo fan DP (aż policzyłem - mam 71 ich wydawnictw
No ale do póki sale w których grają będą naprute jak Spodek wczoraj to nie skończą aż ktoś z tam nie padnie. Nawet w jakimś wywiadzie IG miał powiedzieć że "Long Goodbye Tour" było wymysłem promotorów, On się dowiedział po roku grania jak się trasa nazywa, a ogólnie to są zabukowani do końca 2025.
M&G też bez Ian`a G.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ciekawe dlaczego tak jest? Co się takiego wydarzyło? Co jest źródłem tej niechęci i takiego traktowania?manichean pisze: ↑czw paź 17, 2024 8:56 pm No i nie oszukujmy się. W nieco bardziej zmyślnym timelinie on by zastąpił Gillana. Ale jeśli wierzyć wywiadom z nim, że Gillan jego i Coverdale'a traktuje jak powietrze i reszta przyjęła ten typ interakcji z wspomnianą dwójką również, no to nie mamy o czym mówić.
Najpewniej ego i chęć utrwalenia przekonania wśród gawiedzi, że Deep Purple = Mk. II/Mk. Jakikolwiek numer ma obecny skład i nic innego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller