Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: nugz »

Gilmour - Nietykalna Istota.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

nugz pisze: pt paź 18, 2024 5:15 am Gilmour - Nietykalna Istota.
Amen
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wybraliśmy się wczoraj z kolegą cockerem do krakowskiego Hype Parku na Dool. Niby było niedaleko (od cockera), a i tak ledwo zdążyliśmy, bo kibice zmierzający na mecz skutecznie zablokowali ulice. Weszliśmy do klubu i praktycznie od razu zgasły światła, a z głośników poleciało intro. Koncert odbywał się w małej sali (wg cockera, ja tam byłem pierwszy raz). Było pełno, ale luźno. Bez problemu podeszliśmy do drugiego rzędu na środku, a ja stanąłem sobie z boku przy barierce. Koncert bardzo dobry. Zagrali to co na trasie, czyli praktycznie cały nowy album + 4 numery. Dźwięk bardzo dobry, nawet bezpośrednio pod głośnikiem nie mogłem narzekać. Dobre przyjęcie przez publiczność. Była jedna śmieszna sytuacja. Między numerami ktoś z publiki krzyknął Wolf Moon i Raven stwierdziło, że nie grają requstow, ale Wolf Moon może być. Zupełnym przypadkiem wg seta miał być właśnie zagrany :) Może krzykacz był podstawiony :lol:

Jedyna wada to czas koncertu. 12 numerów i godzina piętnaście to zdecydowanie za krótko na główny koncert wieczoru i to w przypadku zespołu, który ma 3 płyty w dorobku. Signing session po koncercie była dłuższą niż sam koncert.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Ktoś ma doświadczenia z trybun na Atlas Arenie i mógłby polecić fajne miejsca pod względem dźwięku i widoku? Uznałem, że biorąc pod uwagę vipy, early entrance, poczute koczujące gotki, dwa chujowe supporty i chujowe miasto wpadnę na koncert Sharon parę minut przed i biorąc pod uwagę ich nową scenę wybrałbym trybuny. Jakieś rady?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Sekor S był bdb na Slayerze w 2018

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8263

Dzieki.

Przy okazji byliśmy z Bartek_ na koncercie Eivor + Sylvaine. Wbijaliśmy głównie na support i jeśli o mnie chodzi to jednak trochę rozczarowanie, krótki set to coś zrozumiałego, ale dobór numerów (nie podoba mi się nowa epka), a przede wszystkim aranże... akustycznie i na miękko brzmiało to po prostu bez wyrazu i nie miało wiele wspólnego z tą Sylvaine, która oczarowała mnie jak pierwszy raz usłyszałem jej Live Session Paris. Zwłaszcza, że i tak miała ścieżki z tasmy, więc spokojnie by to sama pociągnęła. Mam wielką nadzieję zobaczyć kiedyś Sylvaine w optymalnym zestawieniu.

Jeśli chodzi o Eivor, to nie znałem prawie nic przed koncertem, ale bawiłem się dobrze. Nie mam pojęcia jak sklasyfikowac jej muzykę gatunkowo, na minus też teksty (chyba) po farersku, ale sztukę dała bardzo dobrą. Jak na rodzaj muzyki to świetnie łapała kontakt z publiką, perkman to cichy bohater gigu bo facet miał i jebnięcie i dobry groove, pomijając ze trzy zamulające numery bawiłem się dobrze. Nie wybiorę się drugi raz, ale nie żałuję zobaczenia pani Eivor.

Na koniec gigu fota z Sylvaine i do domu.

Nic nie złapaliśmy bo nic nie rzucały.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Perkusista robił robotę. Naprawdę bardzo fajnie grał i dobrze się tego słuchało.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Tak, Eivor śpiewa po farersku, ale prezentowała też kawałki z płyt po angielsku, bo takie też ma, nie ukrywam, że wolę te farerskie, minusem jest to, że nie da się śpiewać :D Perkman koks, ale czego się spodziewać po bliźniaku użytkownika @Żelazny :lol: a Eivor magiczny wokal
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

blackcocker pisze: pn paź 21, 2024 1:13 pm Perkman koks, ale czego się spodziewać po bliźniaku użytkownika @Żelazny :lol: a Eivor magiczny wokal
Kolejny?
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Żelazny pisze: pn paź 21, 2024 2:25 pm
blackcocker pisze: pn paź 21, 2024 1:13 pm Perkman koks, ale czego się spodziewać po bliźniaku użytkownika @Żelazny :lol: a Eivor magiczny wokal
Kolejny?
Zdecydowanie :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Deleted User 8263

Nie no bliźniak to moze nie, gość wyglądał jakby w Warhammera 40000 grał o wiele dłużej niż kolega Żelazny.
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Przecież tam na perkusji grał Bedoes
pz
-#Administrator
-#Administrator

Sporo ogłoszeń dzisiaj wpadło. Fajnie. I fajnie, że żadne mnie nie interesuje. Nie trzeba kupować kolejnych biletów i planować wyjazdów.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Najgorzej jak kupujesz bilet na koncert i kasa znika z konta.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Skorpiony z Judaszami w tym Hanoverze to taki jednorazowy event czy na trasę całą się spikną? Wie kto?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nikt tego na ten moment nie wie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Z opisu wynika, że jednorazowy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jednorazowy jest tak duży koncert, bo tam poza JP będą jeszcze jakieś inne zespoły. Ale już sama trasa Scorpions + tylko JP to co innego.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ale masz jakieś przecieki o wspólnej trasie czy tylko sobie gdybasz?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie mam żadnych i przecież nawet pisałem na forum o tym, że taka trasa to jakaś tam ewentualność, a nie pewnik. Wiem jedynie tyle, że Priest pierwszy kwartał 2025 mają wolny.

ODPOWIEDZ