Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: Brave New World
Najlepszy album Dziewicy - najlepsze brzmienie i najwięcej porywających numerów.
- likipiki
- -#Lord of the flies

śmiem się nie zgodzić
. natomiast rację musze przyznać, tym, co twierdzą że to najbardziej przebojowy album dziewicy... melodie wpadające w ucho, przebojowe killery ze świetnymi refrenami. No i bez wątpienia to jeden z najbardziej koncertowych albumów IM.. 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Co do BNW to chyba nie ma slabych stron, album jest fajny z lekka nutka dekadecji, zdawkowy, finezyjny, rzutki i co najwazniejsze nie jest miałki
Osobiscie podoba mi sie bardzo kilmat tego albumu, pokusze sie nawet o stwierdzenie ze na zadnym albumie nie ma takiego klimatu jak na BNW
Dla mnie Somewhere in time ma lepszy klimat, ale to moje zdanie.
Na BNW nie podobają mi sie tylko 2 rzeczy. Przydługi refren w The Mercenary, oraz cały Nomad bo nie cierpię rytmów arabskich
Na BNW nie podobają mi sie tylko 2 rzeczy. Przydługi refren w The Mercenary, oraz cały Nomad bo nie cierpię rytmów arabskich
Mnie w odróżnieniu od większości Brave New World nie zachwyca.
Jest kilka dobrych utworów: Wicker Man, Brave New World, Ghost Of The Navigator i Dream Of Mirrors, ale reszta jest bardzo średnia. A "The Nomad" działa na mnie wręcz agresogennie. Orientalne wstawki mogą tworzyć dodatkowy klimat, jak np. w utworze DT "Home". Tam po prostu są genialne i m.in. dzięki nim jest to jeden z moich ulubionych utworów, jednak w Nomadzie absolutnie niszczą cały utwór.
Jest kilka dobrych utworów: Wicker Man, Brave New World, Ghost Of The Navigator i Dream Of Mirrors, ale reszta jest bardzo średnia. A "The Nomad" działa na mnie wręcz agresogennie. Orientalne wstawki mogą tworzyć dodatkowy klimat, jak np. w utworze DT "Home". Tam po prostu są genialne i m.in. dzięki nim jest to jeden z moich ulubionych utworów, jednak w Nomadzie absolutnie niszczą cały utwór.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Dla mnie BNW to kapitalna płyta; super opener a potem cały czas czas mocno do przodu ale najlepsze danie na koniec cienka linia miedzy miłościa a nienawiścią.... ktoś kiedys w radio mówił, że każda wielka płyta musi kończyć sie wilekim kawałkiem ....
A swoją droga popatrzcie na IM prawie każda ich płyta ma na końcu wielką perełkę...
A swoją droga popatrzcie na IM prawie każda ich płyta ma na końcu wielką perełkę...
BNW-moja ulubiona płyta Dziewicy(cóż stąd też wzieła się ksywa
) a zarazem druga oryginalna. Super opener, kolejne piosenki też niczego sobie ale ten The Nomad
Nie lubię go i tyle
To jest moje zdanie wielu się z nim nie zgadza ale co mnie to
Blood Brothers wymiata 
ja nie kumam czemu wszystkim się nie podoba Nomad, bo IMO jest super, jedynie niepotrzebnie na końcu wchodzi znowu wokal, bo to tylko na siłę przedłuża utwór
ale każdy ma prawo do swojego zdania
Soulfly - Living Sacrifice
Soulfly - Living Sacrifice
dobre jest, że wszysyc mówią że kawałek ma arabski klimat, a ciekawe ilu z nich słuchał arabskiej muzyki...
ale utwór bardzo fajny, gittarzyści świetnie kombinują, a z tym wokalem to muszę jeszcze raz przesłuchać uważnie i się wypowiem...
ale utwór bardzo fajny, gittarzyści świetnie kombinują, a z tym wokalem to muszę jeszcze raz przesłuchać uważnie i się wypowiem...
-
IvonMaiden
- -#Invader

dla mnie Nomad to wrecz arcydzielo ato ze jest taki dlugi tylko dodaje mu
uroku a przede wszystkim klimatu
no ale to tylko moje zdanie:)
ogolnie dla mnie BNW jest plyta rewelacyjna
wspoamniana wczesniej przez Paulka"cienka linia miedzy miłościa a nienawiścią" za kazdym razem mnie w tym utwierdza
nie wspominajac juz nawet o Out Of The Silent Planet czy The Ghost Of The Navigator
uroku a przede wszystkim klimatu
ogolnie dla mnie BNW jest plyta rewelacyjna
wspoamniana wczesniej przez Paulka"cienka linia miedzy miłościa a nienawiścią" za kazdym razem mnie w tym utwierdza
nie wspominajac juz nawet o Out Of The Silent Planet czy The Ghost Of The Navigator
-
paulek
- -#Lord of the flies

Hi pamiętam jak na tym forum w czasach kiedy BNW wyszło ktos zarzucał, OOTSP że refren jest taki pedalski...
Mnie się od początku ten kawałek podobał a jak przeczytałem ten zarzut to nieźle się uśmiałem i machnąłem ręką na czytanie opinii na forum na parę miechów
Mnie się od początku ten kawałek podobał a jak przeczytałem ten zarzut to nieźle się uśmiałem i machnąłem ręką na czytanie opinii na forum na parę miechów
Wiesz, kazdy ma swoje zdanie. Jednemu sie podoba ten utwor innemu tamten. Tego niezmienimy
Ja bardzo lubie Out Of The Silent Planet i The Nomad. Nie uwazam tych utworow za slabe, wrecz przeciwnie mysle ze sa mocnymi punktami plyty Brave New World. Jedyna piosenka do ktorej mam "zastrzezenia" to The Mercenary. Cos nie moge sie do niej przekonac
Jak dla mnie to "najslabsze ogniwo"
tej bardzo dobrej plyty,
Ja bardzo lubie Out Of The Silent Planet i The Nomad. Nie uwazam tych utworow za slabe, wrecz przeciwnie mysle ze sa mocnymi punktami plyty Brave New World. Jedyna piosenka do ktorej mam "zastrzezenia" to The Mercenary. Cos nie moge sie do niej przekonac
-
IvonMaiden
- -#Invader

paulek pisze:Hi pamiętam jak na tym forum w czasach kiedy BNW wyszło ktos zarzucał, OOTSP że refren jest taki pedalski...
nie wiem czy kiedykolwiek bym wpadla na taki pomysl, "pedalski" nietuzinkowy pomyslunek
Brave New World to IMHO najlepsza płyta Maiden. Od początku do końca jest świetna. The Nomad bardzo mi się podoba, podobnie zresztą jak TTLBL&H. BNW jest wspaniałe 
Jest to jeden z nielicznych albumów wobec którego mogę się w sposób prosty i zdecydowany wypowiedzieć co jest dobre, a co jest fe
Nieważne w tym momencie są gusta i inne takie tam
albowiem po prostu trzeba docenić kunszt i techniczną magię Nomada i The Thin Line...
nie podoba sie - ok, ale niech nikt nie mówi, że są to złe utwory wogóle.
Nieważne w tym momencie są gusta i inne takie tam
nie podoba sie - ok, ale niech nikt nie mówi, że są to złe utwory wogóle.
KMFDM
Nie wiem dlaczego wszyscy się Nomada czepiaja. Wg mnie jeden z lepszych na tej płycie.
jak dla mnie tam nie ma slabych utworow, bo sa rozne jesli chodzi o kompozycje... taki moj gust i tyle.... bede bronil kazdej sekundy tej plyty
:beer
Powiedziałem. Według mnie Nomad nie jest fajną piosenką bo ma inne brzmienie niż poprzednie piosenki i to "Nłomaaaad" jest straszne. Oprócz tego (chociaż najrosze to to nie jest, da sie posłuchać) płyta bardzo potężna i równa. Moja ulubiona ale akurat Nomad mi nie podchodzi.Granulion pisze:Nie wiem dlaczego wszyscy się Nomada czepiaja. Wg mnie jeden z lepszych na tej płycie.
no to i ja sie moze wypowiem.. jak dla mnie album jest swietny.. utwory takie ze slucham od pierwszego do ostatniego i nie przelacze.. troche czasem denerwuje mnie za wiele razy powtarzany refren w mercenary.. otwieracz miazdzy, potem jest rownie dobrze.. nomad i the thin line.. to dla mnie najmocniejsze pozycje na plycie.. sa rewelacyjne.. troche brzmienie tej plyty nie do konca mi pasuje.. brakuje tego co jest na dod.. nie umiem tego nazwac bo sie a tym nie znam ale czegos mi brakuje..
Wg mnie wszystkie kompozycje na tej płycie są bardzo dobre a juz szczegolnie wybijają się: Brave New World, Blood Brothers,Dream Of Mirrors, Nomad(mi sie tam podoba
), The Thin Line Between Love&Hate