Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Wywiady i newsy

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: czw lis 07, 2024 10:34 pm Siedzi tam jakis niedojeb za 3k miesięcznie nawala killadziesist clickbaitowych gownonewsow pod seo, na bazie tego co nawalaja jego odpowiednicy z portali zagranicznych
"Dominika Pawłowska, Wydawczyni serwisu internetowego / Muzyka i popkultura"

I bio do kompletu ;)

"Od maja 2022 roku współtworzę internetowy świat Eski ROCK, pisząc newsy, artykuły, felietony, recenzje i relacje - bo to właśnie ciężkie brzmienie odkąd pamiętam jest mi najbliższe. Nie zamykam się przy tym jednak ani na gatunki, ani tym bardziej na młodych, dopiero co zaczynających swoją przygodę z rockiem czy metalem wykonawców i wykonawczynie. Staram się gdzieś w tym wszystkim przemycać czytelnikom Eski ROCK wiadomości ze świata, popkultury i nauki, działam także Facebooku ER, a sociale i temat AI to coś, co dziś szczególnie zajmuje moją uwagę. Muzyka to absolutny top moich zainteresowań, jednak kocham też czytać kryminały (oglądać oczywiście też) i autobiografie, jestem fanką sitcomów, uwielbiam spacerować i słuchać w tym czasie podcastów o polityce, psychologii, zaskakujących historiach i true crime (wiadomo!). Trochę czasu spędzam na koncertach, a gdzieś w wolnej chwili opiekuję się kotami - Stefanem i Oliwerem".
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Miła kobieta, dobrze jej z oczu patrzy, niech robi swoje : )

Wersja alternatywna, inspired by dzosef - Niedojebana pizda, chuj jej na imieniny.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Hehe... Śmiechłem!
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

No a kto normalny w 2024 wali clickbaitowy artykul na bazie wypowiedzi z 2022? A do samej wypowiedzi trzeba się przekopać przez kilka akapitow lania wody byle uzytkownik zobaczyl kilka dodatkowych reklam z adsense?
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

Dzięki ci losie za sanatorium.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: pt lis 08, 2024 1:32 am No a kto normalny w 2024 wali clickbaitowy artykul na bazie wypowiedzi z 2022? A do samej wypowiedzi trzeba się przekopać przez kilka akapitow lania wody byle uzytkownik zobaczyl kilka dodatkowych reklam z adsense?
No dokładnie. Art z dupy, a wiadomo ludzie klikną, bo tytuł. I hajsy wpadają.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

Zasadniczo się zgadzam, choć mnie to aż tak nie oburza bom się przyzwyczaił już dawno, a całą sytuację wykorzystałem w kąciku poezji ;)
nugz
SMERF MARUDA

Jasne, ale można to zrobić bez poniżania kogoś, sugerując jeszcze, że pracuje za niewielkie pieniądze itd.
Teksty na miarę kogoś bardzo niskiego moralnie, max 150cm, i to w końskiej masce na głowie, która dodaje kilka centymetrów :)

A że portale kradną newsy z innych zagranicznych - wow, nowość, nie znałem.
Awatar użytkownika
johnny_o

Zgoda, poniżanie kogoś w ten sposób oburza mnie o wiele bardziej niż rzeczony clickbait. Centymetry ważna rzecz dla faceta, każdy radzi sobie jak może ;)
Kradną, źle tłumaczą i w złej wierze - zupełnie się tym nie przejmuję, choć cały czas zwracam uwagę w ramach przeczulenia i zboczenia zawodowego.
nugz
SMERF MARUDA

Pociesza mnie, że nie tyłko mnie to kurwa mierzi.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Można pracowac za niewielkie pieniadze robiac coś pozytecznego.

Centymetry ważna rzecz, u mnie to wrecz w nadmiarze (jakbym był nizszy to byłoby wygodniej w samolocie, a i wlosy mam za długie, do skrócenia. Zarost też za długi)
Awatar użytkownika
johnny_o

To akurat prawda.
Aż dziwne że swego czasu nie zmieniłeś nicka na LongDzosef, ale wszystko jeszcze przed Tobą ;)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Piotr Lange pisze: czw lis 07, 2024 9:42 pm
pinio pisze: czw lis 07, 2024 9:22 pm Jeśli było - wywalcie. Ale raczej nie było: https://www.eskarock.pl/radar/bruce-dic ... -DTSF.html
To jakaś zapowiedź/oswajanie fanów przez Bronka co do jego końca w Maiden?
Raczej nie, Dickinson nawiązuje do okresu po operacji gardła, kiedy przyszłość głosu stała pod znakiem zapytania. Sądzę, że nie ma takiej opcji aby Maiden kontynuowali karierę bez Bruce'a. Tu nie tylko o wokal chodzi - Bruce to kapitalny frontman i osobowość, można powiedzieć "twarz zespołu". To tak jakby AC/DC mieli grać bez Angusa, czy Stonesi bez Jaggera - no way!
Albo Sabbath bez Ozza, Helloween bez Kiske, Priest bez Halforda...a nie, czekaj...
Awatar użytkownika
johnny_o

No właśnie, porównanie cokolwiek nietrafne bo Angusem w Maiden jest Steve.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

johnny_o pisze: sob lis 09, 2024 2:16 pm No właśnie, porównanie cokolwiek nietrafne bo Angusem w Maiden jest Steve.
Dla publiczki o wiele bardziej odczuwalny byłby brak Dickinson niż Harrisa, wystarczy wspomnieć jak bardzo spadło zainteresowanie grupą po odejściu Bruce'a. Mówiąc o tym, iż taka zmiana nie miałaby sensu - myślałem o odzewie publiczności a raczej o jego braku.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Piotr Lange pisze: sob lis 09, 2024 2:35 pm
johnny_o pisze: sob lis 09, 2024 2:16 pm No właśnie, porównanie cokolwiek nietrafne bo Angusem w Maiden jest Steve.
Dla publiczki o wiele bardziej odczuwalny byłby brak Dickinsona niż Harrisa, wystarczy wspomnieć jak bardzo spadło zainteresowanie grupą po odejściu Bruce'a. Mówiąc o tym, iż taka zmiana nie miałaby sensu - myślałem o odzewie publiczności a raczej o jego braku. Harris w wywiadzie dal Classic Rock w 2015 wspominał, iż gdyby Bruce nie wrócił do śpiewania najprawdopodobniej rozwiązałby zespół. W przypadku niektórych grup podmiana wokalisty może zadziałać, niemniej na pewno nie w IM. Teoretycznie mogliby zatrudnić kogoś, kto technicznie byłby lepszy od Dickinsona, niemniej to nigdy nie byłby Bruce. Rippera Owensa zatrudniono na miejsce Halforda, w zasadzie następca był swoistą imitacją Roba, niemniej to nie Halford! Zawsze można próbować kogoś zastąpić, niemniej nie zawsze publiczność ten fakt zaaprobuje. W przypadku IM to by nie zadziałało.
Ostatnio zmieniony ndz lis 10, 2024 10:18 am przez Piotr Lange, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

I tak zrobią, co będą chcieli :)
Ostatnio zmieniony ndz lis 10, 2024 10:19 am przez Piotr Lange, łącznie zmieniany 1 raz.
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

4 „niemniej” w 4 zdaniach.
Wnioski pozostawiam do wysnucia kazdemu.
UP THE IRONS !!!
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Piotr Lange pisze: sob lis 09, 2024 2:42 pm
Dla publiczki o wiele bardziej odczuwalny byłby brak Dickinsona niż Harrisa, wystarczy wspomnieć jak bardzo spadło zainteresowanie grupą po odejściu Bruce'a. Mówiąc o tym, iż taka zmiana nie miałaby sensu - myślałem o odzewie publiczności a raczej o jego braku. Harris w wywiadzie dal Classic Rock w 2015 wspominał, iż gdyby Bruce nie wrócił do śpiewania najprawdopodobniej rozwiązałby zespół. W przypadku niektórych grup podmiana wokalisty może zadziałać, niemniej na pewno nie w IM. Teoretycznie mogliby zatrudnić kogoś, kto technicznie byłby lepszy od Dickinsona, niemniej to nigdy nie byłby Bruce. Rippera Owensa zatrudniono na miejsce Halforda, w zasadzie następca był swoistą imitacją Roba, niemniej to nie Halford! Zawsze można próbować kogoś zastąpić, niemniej nie zawsze publiczność ten fakt zaaprobuje. W przypadku IM to by nie zadziałało.
Awatar użytkownika
johnny_o

Chuj mnie obchodzi co byłoby bardziej odczuwalne dla publiki i w ogóle nie o to w tym wszystkim chodzi. Ja np. zmianę wokalisty usłyszałbym od razu, a basisty wcale i co z tego? Harris to Maiden, czy to się komuś podoba czy nie, nawet jeśli Bruce jest mega wyrazistym frontmanem. Zresztą ten medal ma dwie strony - z całym szacunkiem i sympatią, ale jakie jest zainteresowanie solową twórczością BD, płytową i koncertową? W porównaniu bardzo niewielkie, bo Maiden to coś o wiele więcej niż suma składników i osoby poszczególnych członków, ale tylko jednego z nich można utożsamiać w pełni z zespołem. Trochę dziwne równanie, ale tak to wygląda z perspektywy tych prawie pięćdziesięciu lat na scenie.
ODPOWIEDZ