Bruce Springsteen

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Bruce Springsteen

Post autor: Sardi »

szukałem, szukałem i nie znalazłem, a przecież ten pan ma co najmniej kilku fanów na tym forum :)

25 października premiera dokumentu o trasie 2023/2024(/2025) - najbardziej dochodowej w historii Springsteena i E Street Band - na Hulu i Disney+.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Bruce Springsteen

Post autor: Emilio »

Chętnie rzucę okiem :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Wczoraj obejrzałem. Bardzo fajny dokument pokazujący bardziej powrót do grania po covidzie aniżeli dokumentowanie trasy. Trochę wstawek z prób, ciekawostki setlistowe (wytłumaczenie dlaczego było mniej rotacji niż kiedyś oraz dlaczego taka a nie inna kolejność), wypowiedzi wszystkich muzyków (takze archiwalne CC i Dana) oraz Landau, trochę też sentymentalnej i melancholinej gadki dziadka Bruce'a o przemijaniu. Warto obejrzeć, niekoniecznie trzeba być fanem BS&TESB.
setlist.fm/user/matt01
mariostar
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: mariostar »

Ja obejrzałem dopiero teraz i nie wiem, czemu tak późno. Jeśli ktoś jeszcze nie widział - polecam
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

A widział już ktoś film fabularny (wyszedł już w ogóle?)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Emilio pisze: pn paź 20, 2025 9:09 pm A widział już ktoś film fabularny (wyszedł już w ogóle?)
Za 3 dni wychodzi
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Byłem w kinie na tym nowym filmie fabularnym i wyszedłem lekko rozczarowany. Bardzo ostrożny i spokojny "typowy biopic". Z jednej strony plus, że nie próbuje opowiedzieć kilkudziesięciu lat w 2 godziny, tylko skupia się na jednym wycinku z życia - w tym wypadku procesie nagrywania Nebraski i Born in the USA - ale z drugiej strony, ma się wrażenie oglądania jedynie małego fragmentu z bogatej kariery Bossa, który imho nie jest do końca reprezentatywny dla jego postaci. Taki format pasowałby bardziej na rozbudowany serial, tj. jeden film albo kilka odcinków na daną płytę/okres. W zaprezentowanej formie ma się poczucie niedosytu. Całkiem spoko wypadł grający Bruce'a Allen, bardzo fajnie też na drugim planie Jeremy Strong. Muzyka i klimat lat '80 robią robotę, ale ogólnie był potencjał na lepszy film. Z ostatnich biopiców już bardziej podobał mi się ten o Dylanie (choć też parę zarzutów miałem) i przede wszystkim o Robbiem Williamsie - ten to był naprawdę świetnie zrobiony.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

A ja się pochwale, że dostałem na urodziny takiego oto podwójnego winyla:

Obrazek

Bossa słucham jakies 25 lat i uzbierałem przez ten czas prawie wszystko, ale w większości na CD.
ODPOWIEDZ