04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 04-07/06/2025 - Mystic Festival - Gdańsk
Też podoba mi się takie ogłaszanie, trochę urozmaicone względem klasycznego ogłaszania
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

No i fajnie, wolałbym Norwegię, ale powiem Wam, że wolę Tiamat i Dark Tranquillity niż każde amerykańskie ogłoszenie
No, Pentagram może być wyżej, wracam regularnie od lat do ich pierwszych nagrań.
A propos tematu headów, przy całej mojej sympatii dla Kinga, jest on zdaje się headlinerem (?) pokazującym trochę dziaderskie - nasze
- oblicze tego festu. Wiecie, ja się cieszę bardzo, ale czy on naprawdę ściągnie tłumy pod scenę na ten dzień jako headliner?
Gówniane BMTH ma 15 milionów na Spotyfy i zrobiło frekwencję ostatniego dnia minionego roku, a King ma połowę... no nie, nie połowę BHMT. King ma połowę tego, co ma ogłoszone dzisiaj Dark Tranquillity. Wśród artystów ogłoszonych już na Mystic będzie pewnie daleko na liście patrząc na popularność na streamie. Nawet Jerry Cantrell wiele więcej, o SxTx nie mówiąc.
Wiem, że streamy to nie główny wyznacznik, ale patrząc na młodych, to poważny wyznacznik.
A propos tematu headów, przy całej mojej sympatii dla Kinga, jest on zdaje się headlinerem (?) pokazującym trochę dziaderskie - nasze
Gówniane BMTH ma 15 milionów na Spotyfy i zrobiło frekwencję ostatniego dnia minionego roku, a King ma połowę... no nie, nie połowę BHMT. King ma połowę tego, co ma ogłoszone dzisiaj Dark Tranquillity. Wśród artystów ogłoszonych już na Mystic będzie pewnie daleko na liście patrząc na popularność na streamie. Nawet Jerry Cantrell wiele więcej, o SxTx nie mówiąc.
Wiem, że streamy to nie główny wyznacznik, ale patrząc na młodych, to poważny wyznacznik.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Ja wolę ogłaszanie składu w stylu największych festów. Od razu wszystko naraz.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ja też - krótka piłka i od razu wiadomo czy sobie głowę zawracać czy nie, a nie całoroczne rozkminy i trzymanie w niepewności odnośnie sezonowych planów.
Headliner MF nie ma na celu ściągnąć 10k ludzi. To się zdarzało, ale mowa o incydentalnych przypadkach, nie regule. Większość tych kapel to są marketingowe średniaki. King zagwarantuje ze 3k fanów pod sceną i to jest dla orgów okej. No i ta marka podbija status eventu, bo KD nie koncertuje dużo, więc fajnie mieć go w rozpisce.Recit The Thornographer pisze: ↑wt lis 19, 2024 2:00 pm No i fajnie, wolałbym Norwegię, ale powiem Wam, że wolę Tiamat i Dark Tranquillity niż każde amerykańskie ogłoszenieNo, Pentagram może być wyżej, wracam regularnie od lat do ich pierwszych nagrań.
A propos tematu headów, przy całej mojej sympatii dla Kinga, jest on zdaje się headlinerem (?) pokazującym trochę dziaderskie - nasze- oblicze tego festu. Wiecie, ja się cieszę bardzo, ale czy on naprawdę ściągnie tłumy pod scenę na ten dzień jako headliner?
Zresztą ma w niej go wiele festiwali europejskich (teraz doszło np. Copenhell), więc to nie jest tak, że Polska jakoś odstaje.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Saimon1995
- -#Moderator

Doszedł Opeth.
Zacny sklad sie zaczyna montowac.Czekam na karnety 3-dniowe i w czerwcu do Gdanska 
- blackcocker
- -#Moderator

No i legancko, oby wypadli lepiej niż w 22 i będzie pięknie. Mogę już podać seta jakby ktoś chciał
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 8263
Demonblackcocker pisze: ↑śr lis 20, 2024 12:10 pm No i legancko, oby wypadli lepiej niż w 22 i będzie pięknie. Mogę już podać seta jakby ktoś chciał
Demon of the Fall
- blackcocker
- -#Moderator

DemonDzosef pisze: ↑śr lis 20, 2024 12:10 pmDemonblackcocker pisze: ↑śr lis 20, 2024 12:10 pm No i legancko, oby wypadli lepiej niż w 22 i będzie pięknie. Mogę już podać seta jakby ktoś chciał
Demon of the Fall
Demon of the FAAAAAAAAALL
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To niestety "zło konieczne" w czasach social mediów. Każdy osobne ogłoszenie to osobny post w socialach, a przy różnych zasięgach na aktualnie najpopularniejszych platformach, za każdym razem jest szansa na dotarcie do nowych odbiorców, podczas gdy pojedynczy news o całym line-upie mógłby szybko umknąć. Mystic to niestety nie takie Wacken, które wyprzedaje całą pulę biletów niezależnie od line-upu, więc może sobie ogłosić cały skład na raz i olać kwestię marketingu
Co do Opeth - bardzo miłe ogłoszenie, nie spodziewałem się za bardzo. Nie ma napisane, żeby mieli status heada, więc ciekawe jaki slot dostaną - drugie miejsce na Main Stage czy pierwsze na Park.
Nuuuuda
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jeżeli nie są headem - a chyba nie są - to mamy pierwszy przypadek "degradacji" zespołu z headlinera na niższy slot.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Ich headostwo też było na wyrost bo edycja poszerzyla się do 3 dni
Tak kojarzę, że tam jakiś upgrade poszedł.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
+ Sepultura
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Niech ten kto rozwalił post z kapelami ustawianymi alfabetycznie w pierwszym poście żeby było ładnie i estetycznie się szybko przyzna i to naprawi bo będzie niemiło
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Oho, a w poniedziałek pewnie będzie +Falling in Reverse