I biało-fioletowo-błękitne
Nicko kończy przygodę z koncertami Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nicko kończy przygodę z koncertami Maiden
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Byle z oficjalnego merchu WHU 
Tak naprawdę znów prawie nikogo z publiki to na żywo nie będzie za bardzo interesowało, dopóki Dawson naprawdę nie wykolei się i przestaną grać 
Wiesz co, najbardziej przeszkadzało mi diametralne zmniejszenie mocy przez smyranie po garach i częste nietrzymanie tempa. Ograniczenie przejść to druga kwestia. Ale tempo dało się załatwić jedną prostą rzeczą. Zamontowaniem metronomów na uszy. No, ale to było moje zboczenie zawodowe i domyślałem się, że 99% ludzi tego nie słyszy. Nicko po prostu przyzwyczaił mnie do pewnego poziomu, poniżej którego live nigdy nie schodził.
Co do tego zboczenia - przysięgam, jeszcze raz zobaczę komentarz, że Dawson to słaby wybór bo ma mały zestaw to krusejder zacznie pisać o mnie jak o Walusiu.
Wy wiecie że na 4 bębnowym zestawie da się zagrać na luzie całą dyskografię Maiden i prawie wszyscy z Was nie zauważyliby ŻADNEJ różnicy?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ale to prawda, to nie są trudne technicznie utwory. Je robił głównie feeling i luz Nicko. Oczywiście technicznie to też był świetny perkusista, ale na gigach i płytach Maiden niekoniecznie to pokazywał.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Otóż to - centrala, 2 tomy, floor, 2 crashe, ride i opierdolisz pewnie wszystko 
Opcjonalnie - 3 power tomy, bez studni
Opcjonalnie - 3 power tomy, bez studni
Sardi, jak cos, to tutaj masz totalnie nerdowski materiał o gratach Nicko od początku w Maiden, w dwóch częściach: https://youtu.be/mC-nl5vPZFc?feature=shared
Skorzystam z okazji i dopiszę się do tego 1%. Owego "smyrania" raczej nie zajarzyłem (nagłośnienie mogło to przykryć), ale pływające tempo fatalnie mnie ruszało, in minus oczywiście.Sardi pisze: ↑ndz gru 08, 2024 1:09 pm Wiesz co, najbardziej przeszkadzało mi diametralne zmniejszenie mocy przez smyranie po garach i częste nietrzymanie tempa. Ograniczenie przejść to druga kwestia. Ale tempo dało się załatwić jedną prostą rzeczą. Zamontowaniem metronomów na uszy. No, ale to było moje zboczenie zawodowe i domyślałem się, że 99% ludzi tego nie słyszy.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Ja wielkim znawcą nie jestem i wielu rzeczy na żywo nie słyszę
ale brak "kartofelków" w "The Trooper" bardzo mi dźwięczał.
Rozmiaru zestawu nie komentuję, bo to już absurdalny absurd
nawet dla takiego laika jakim jestem w temacie grania 
Rozmiaru zestawu nie komentuję, bo to już absurdalny absurd
www.MetalSide.pl
Tempo najważniejsze, wiadomo, ale nie były to raczej dyskwalifikujące fakapypinio pisze: ↑ndz gru 08, 2024 1:37 pmSkorzystam z okazji i dopiszę się do tego 1%. Owego "smyrania" raczej nie zajarzyłem (nagłośnienie mogło to przykryć), ale pływające tempo fatalnie mnie ruszało, in minus oczywiście.Sardi pisze: ↑ndz gru 08, 2024 1:09 pm Wiesz co, najbardziej przeszkadzało mi diametralne zmniejszenie mocy przez smyranie po garach i częste nietrzymanie tempa. Ograniczenie przejść to druga kwestia. Ale tempo dało się załatwić jedną prostą rzeczą. Zamontowaniem metronomów na uszy. No, ale to było moje zboczenie zawodowe i domyślałem się, że 99% ludzi tego nie słyszy.
Nicko też doskonałe wie, że ten wielki kit jest dla show. Gdyby ktoś mi na zamówienie robił, co tylko chce, też bym się zabudował, bo czemu nie?
Ralf nie przestaje zadziwiać
Wystarczy spojrzeć na zestaw młodego Dirkschneidera. Przecież on połowy tego nawet nie tyka. Ma wyglądać.nugz pisze: ↑ndz gru 08, 2024 2:02 pmTempo najważniejsze, wiadomo, ale nie były to raczej dyskwalifikujące fakapypinio pisze: ↑ndz gru 08, 2024 1:37 pmSkorzystam z okazji i dopiszę się do tego 1%. Owego "smyrania" raczej nie zajarzyłem (nagłośnienie mogło to przykryć), ale pływające tempo fatalnie mnie ruszało, in minus oczywiście.Sardi pisze: ↑ndz gru 08, 2024 1:09 pm Wiesz co, najbardziej przeszkadzało mi diametralne zmniejszenie mocy przez smyranie po garach i częste nietrzymanie tempa. Ograniczenie przejść to druga kwestia. Ale tempo dało się załatwić jedną prostą rzeczą. Zamontowaniem metronomów na uszy. No, ale to było moje zboczenie zawodowe i domyślałem się, że 99% ludzi tego nie słyszy.
Nicko też doskonałe wie, że ten wielki kit jest dla show. Gdyby ktoś mi na zamówienie robił, co tylko chce, też bym się zabudował, bo czemu nie?
Ralf nie przestaje zadziwiać![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Wiadomo - różne są sposoby na przedłużanie sobie siusiaka, może być też wielki, budzący respekt zestaw perkusyjny 
Jak rozumiem Steve Lazarus to tatuś tego Joe?? Nie znam się na perkusji, ale stary robi synkowi siarę takimi wpisami. Niech jeszcze napisze klasyka z OLXa "zniszczyłeś dziecku święta!" xDSchizoid pisze: ↑ndz gru 08, 2024 12:28 pm No i mamy rodzinną dramę. Steve Lazarus jest niezadowolony z wyboru nowego pałkera
Z publicznego FB Lazarusa:Iron Maiden have made a few wrong decisions over the years. But this is the worst. Everyone knows who should e taking over from the wonderful Nicko and it ain’t Simon Dawson!!!!!!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Czyli czekajcie - oni go wzięli tylko na rok póki co? Czy po 2025 wszyscy zawijają żagle? Wiem, że Dave już grać nie chce, więc pewnie wątek rozważany.Iron Maiden are delighted to announce that stepping in behind the kit for 2025 is a name familiar to many of our fans – Simon Dawson
Steve Laz przez długie lata prowadził IM FanClub. Jest mężem siostry Stefana, ojcem Joe.
M.
M.
Perkusja dla bombelka?Emilio pisze:
Jak rozumiem Steve Lazarus to tatuś tego Joe?? Nie znam się na perkusji, ale stary robi synkowi siarę takimi wpisami. Niech jeszcze napisze klasyka z OLXa "zniszczyłeś dziecku święta!" xD
Nieeeee. Jakby co, to zamiast Dave’a wezmą Davida, też z Liona. Imię pasuje, a poza tym młodszy, szczuplejszy.
Na plus dla Simona to, że lubi i zna muzykę Maiden. Nie będzie zatem musiał odtwarzać jej bez przekonania. Cieszę się już na ten Budapeszt, nieważne jaka będzie setlista, przynajmniej nowe wrażenia będą.
M.
-
Deleted User 8263