Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
IMO paradoksalnie to właśnie Legacy byłoby najlepszym podsumowaniem 5 dekad Maiden, bo świętowanie takiej rocznicy bez Nicko i z repertuarem zawężonym do pierwszych 9 płyt brzmi jednak mniej epicko. No i tam odkopy były dobre, sensowne i dość zaskakujące zwłaszcza Greater Good. Ofc mowa o 2018/19, ta w 2022 to była według mnie najgorsza setlista, jaką dotychczas zapodali xD
Ostatnio zmieniony pn sty 13, 2025 6:13 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak - mimo dramatu pod sceną, to jednak Legacy w 18 zapamiętam jako takie Ultimate IM Experience 
No ja skłaniam się do tej koncepcji... od początku ogłoszenia tej trasy. Spodziewam się tych hitów i najbardziej popularnych numerów. To będzie prawdziwa uczta
Oby ten "Bring..." i coś jeszcze wjechało z "FOTD".
Ostatnio zmieniony pn sty 13, 2025 6:33 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Sprzedam bilet 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja widzę tą setlistę jako megakotleciarnie po takich wypowiedziach. Przestaję liczyć na Be Quick, a to dla mnie byłby największy magnes chyba.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja jakoś od początku takie kotletowe nastawienie mam. IM na ostatnich trasach sporo pozytywnie kombinowało z tymi setami, więc "czas najwyższy" pocisnąć samą klasyką
www.MetalSide.pl
Od początku stawiam na Tailgunner jako otwieracz i się tego trzymam. Pewnie nie jest jakoś bardzo prawdopodobny, ale pasuje mi z kilku względów. Po pierwsze: bardzo pasuje na otwarcie koncertu z tym intro. Po drugie: odhaczony rarytas. Po trzecie: w końcu coś z najbardziej zapomnianej przez zespół płyty.
Nie no, otwieracz musi być hitem, nie jakimś randomowym dla wielu numerem.
Słowa Bronka odbieram jako zapowiedź festiwalu hitów, i tyle, plus śladowe nieoczywiste wybory.
Słowa Bronka odbieram jako zapowiedź festiwalu hitów, i tyle, plus śladowe nieoczywiste wybory.
W sumie to cokolwiek by nie zagrali z no prayer, to będzie to rarytasem.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Tak samo z "FOTD" oprócz tytułowego, który jest oczywistością.
www.MetalSide.pl
Why not? Ostatnio grany w 2013. Ale wolałbym "From Here" i "BQ".
www.MetalSide.pl
Ja bym wolał Childhood's albo Judas, ale to już chyba fantasy set.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
To dopiero odklejka, ale popłakałbym się ze śmiechu przy Weekend Warrior - jeden z moich ulubionych numerów z Fear, a powszechnie znienawidzony 
No ale halo... tu Ziemia 
Nie zapominajcie, że szykuje się kotletset
Nie zapominajcie, że szykuje się kotletset
www.MetalSide.pl
właśnie, bo był w miarę "niedawno"