Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Turbo - Polska 2024 / 2025

Post autor: cezi »

pz pisze: wt sty 28, 2025 7:13 pm
Ja liczę na promocję 2.01 w wykonaniu Krusejdera :lol:
W tym temacie Krusejder na bank nie zawiedzie:)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

OK, no to trzeba będzie w niedzielę, wróciwszy do domu, powrzucać clipy na YT
;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Już źli ludzie usunęli łotra, ale raz przesłuchać zdążyłem. Nie spodobał mi sie po pierwszym odsłuchu, może jeszcze się przekonam. Zobaczymy w weekend.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Hahhahahhaha, jebnę XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

blackcocker pisze: śr sty 29, 2025 9:28 am Hahhahahhaha, jebnę XD
To jeszcze promocja, czy antypromocja?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nadpromocja, szachy 5D!
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

cezi pisze: śr sty 29, 2025 10:32 am
Mi się już odechciało nawet do tej Wawy jechać, więc odpowiedz sobie sam :lol: śmiech na sali. "Wzywanie policji" na setlist.fm, ukrywanie tracklisty, teraz usuwanie utworu, który jest w przestrzeni internetowej, a którego sami nie chcą wrzucić XD co tu się kurwa dzieje
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Powinni sprzedawać nową płytę jedynie w wersji z telewizorkiem, za 350 plnów.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Pytałem o cenę, ale nie chcieli powiedzieć xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Emilio pisze: śr sty 29, 2025 10:50 am Pytałem o cenę, ale nie chcieli powiedzieć xD
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Może pod klubem będzie stał za rogiem taki szemrany typ w prochowcu i ciemnych okularach, który patrząc w stronę ludzi będzie nagabywał: "Psst, dzieciaku. Chcesz kupić nową płytę Turbo?"
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

blackcocker pisze: śr sty 29, 2025 10:39 am
Mi się już odechciało nawet do tej Wawy jechać, więc odpowiedz sobie sam :lol: śmiech na sali. "Wzywanie policji" na setlist.fm, ukrywanie tracklisty, teraz usuwanie utworu, który jest w przestrzeni internetowej, a którego sami nie chcą wrzucić XD co tu się kurwa dzieje
Zaraz, zaraz.....jakie wzywanie policji na setlist.fm. Mogłbyś wyjaśnić dokładniej o co "come on" w tej sytuacji? Bo to jakąś aberracją pachnie.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

cezi pisze: śr sty 29, 2025 11:06 am
blackcocker pisze: śr sty 29, 2025 10:39 am
Zaraz, zaraz.....jakie wzywanie policji na setlist.fm. Mogłbyś wyjaśnić dokładniej o co "come on" w tej sytuacji? Bo to jakąś aberracją pachnie.
Chodzi o problemy ze strony managementu, że wrzucane są setlisty z ich koncertów na amerykański portal :lol: tzn. nic poważnego, po prostu delikatna spina, z tą policją to poleciałem analogią do starego jak świat "policja, proszę przyjechać na fejsbuka" ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To ja coś napiszę.....z innej beczki. O kontrowersyjnej tutaj Arii. Dubinin,l po kazdym koncercie Arii,literalnie po kazdym, przesyła mi whatsappem setlistę. Zebym nie zapomniał wpisac na amerykanski portal. I jeszcze zawsze jest ns koniec " Thank you very much"
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Co im te sety przeszkadzają? XD
A
B
C
D
E
Adk88
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Adk88 »

Emilio pisze: śr sty 29, 2025 10:50 am Pytałem o cenę, ale nie chcieli powiedzieć xD
Niby 70 zł. Tak przynajmniej słyszałem w Jarocinie w sklepiku
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Podsumujmy więc:

Turbo wycięło Łotra z Youtube - Nie wiadomo tak naprawdę, czy to Turbo MMP, czy Turbo Wojtka to zrobiło, bo na Youtube tez są dwa profile, ale efekt jest taki, że oficjalnie wyszedł jeden singiel. Za kilka dni jest koncert i mają zagrać nową płytę w całości. No to się pytam, do kogo i dla kogo? Przecież, żeby była jakaś sensowna interakcja, ludzie muszą (przynajmniej ja) kilka razy ją przesłuchać, a tutaj zakładając, że będa ja grali w całości po kolei, to przez jakieś 55 minut koncertu będzie cisza i spokój na sali, bo ludzie nie znają ani tekstów ani muzyki. A potem będzie komentarz, że największy szał był na Dorosłych Dzieciach i numerach z Kawalerii/Smaku. Pewnie tak będzie ale na własne życzenie. Może ktoś chociaż ogarnie w secie, żeby przeplatać numery nowe ze starymi, wtedy nie będzie takiego zastoju wśród publiczności.

Kwestia druga - setlisty. To dla mnie jeszcze bardziej niezrozumiała kwestia. Nie wiem @blackcocker, czy było jakieś uzasadnienie ze strony managementu, żeby tego nie upubliczniać. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to fakt, że Zaiks upomina się od składki od wykonanych utworów, a prawa do nich ma Metal Mind. ( Tak było w przypadku Scream Maker jak grali memoriały DIO - Zaiks sie dopierdolił). No ale tutaj Turbo gra utwory Turbo, więc to jest jakoś mega pokręcone. Setlist.fm to naprawdę kopalnia wiedzy i historii i nie spotkałem się nigdy ze strony kapeli o niechęć do umieszczania setlisty. Zwłaszcza, że jak ktoś nie ma ochoty znać jej wcześniej, to nie czyta. Dlatego nie wiem, jakie jest drugie dno tej historii.
@Blackcocker - jeśli telepiesz sie do Poznania kilkaset kilomoterów to mam nadzieję przegadamy tą kwestię.

Najsmutniejsze jest to, że każdy kto udziela się w tym wątku, życzy Wojtkowi i spółce sukcesu....osobistego i komercyjnego, nawet jeśli szanse na to są niewielkie. Wojtek sam w wywiadzie z Sokołowskim wspomniał, że musi grać do końca zycia, bo nie zabezpieczył się emerytalnie na jesień życia (co też świadczy o jego krótkowzroczności).I w pewnym sensie tłumaczy udział w wielu projektach, bo z samego Turbo to by nie wyżył. Tym bardzie mnie smucą decyzje podejmowane chaotycznie, które w żaden sposób nie przekładają sie na promocje płyty. Powinny być co najmniej ze trzy single na YT, jesli nie ma własnego profilu streamingowego. Mogę zrozumieć niechęć, do wypuszczenia całej płyty, przed premierą fizycznego nośnika, bo pewnie spadłaby im sprzedaż CD. Ale całej reszty decyzji po prostu nie rozumiem. A że mocno kibicuje kapeli, tym bardziej jest mi smutno.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Max323 pisze: śr sty 29, 2025 11:39 am Co im te sety przeszkadzają? XD
Tantiemy

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jakby grali covery to tak

Musieliby mieć fatalne umowy z ZAiKS jako twórcy by płacić tym ch**om haracz za granie własnej muzyki. Chociaż kto wie, to jest Turbo ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Potencjalnie Grzegorz, MetalMind (musiałbym przejrzeć czy Dziubiński widnieje jako współautor na ich płytach, ale to była jego stała praktyka - któryś zespół się na to skarżył).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ