Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Turbo - Polska 2025
Tak samo jak powinni wydać DD 40 Live z Lublina z poprzedniej trasy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Metalophil
- -#Moonchild

Już to wyjaśniłem w stosownym temacie: wokale mają zostać w oryginale, tylko instrumenty na nowo nagrali.
Kto będzie dziś w wawie?
Mam bilet last minute do odstąpienia. Edit sprzedane
Mam bilet last minute do odstąpienia. Edit sprzedane
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

No przed koncertem przynajmniej przezacna muzyka leci! barsiarz, gdzie ty? Czekam na randewu!
Edit. barsiarz się znalazł!
Edit. barsiarz się znalazł!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
- Jan Kusiciel
- -#Prodigal son

4 godziny z zegarkiem na ręku. Nie licząc przerwy!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Samego grania było ok. 3.5h, licząc przerwę i... liczne przerwy. Niemalże Turbo Altimejt Ekspiriens, ale mogliby tę godzinę wcześniej zacząć.
Dokładnie tak! Cieszę się, że dołączasz do mej beznadziejnej krucjaty na rzecz rozpoczynania i kończenia koncertów o przyzwoitych godzinach.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Ależ zdecydowanie! Właśnie wbiłem do domu, zaliczając wycieczkę krajoznawczą i warto pamiętać na przyszłość, ale... Wolałbym nie.
PROGRESJA ....
Sam nie wierzyłem, że to się uda. Obawiałem się, że po epizodzie "potokowym" (XI 2022) przyjdzie mi odpuszczać warszawskie koncerty Turbo, organizowane po taniości w spelunach godnych garażowych kapelek, gdzie tych 80 - 100 osób będzie się tłoczyć w totalnie niekomfortowych warunkach.
Tymczasem zespół poszedł odważnie, zarezerwował Progresję i klub był bardzo przyzwoicie wypełniony. Mogę wręcz założyć się, że więcej biletów sprzedano na Warszawę niż na Poznań, gdzie lista darmowych wejściówek była bardzo długa.
Cóż można rzec ... MAKE TURBO GREAT AGAIN
Sam nie wierzyłem, że to się uda. Obawiałem się, że po epizodzie "potokowym" (XI 2022) przyjdzie mi odpuszczać warszawskie koncerty Turbo, organizowane po taniości w spelunach godnych garażowych kapelek, gdzie tych 80 - 100 osób będzie się tłoczyć w totalnie niekomfortowych warunkach.
Tymczasem zespół poszedł odważnie, zarezerwował Progresję i klub był bardzo przyzwoicie wypełniony. Mogę wręcz założyć się, że więcej biletów sprzedano na Warszawę niż na Poznań, gdzie lista darmowych wejściówek była bardzo długa.
Cóż można rzec ... MAKE TURBO GREAT AGAIN
- Metalophil
- -#Moonchild

Zawsze marzyłem żeby mieli taką produkcję i w końcu się spełniło. Chociaż czekałem na to od czasów Awatara. Wczoraj się wszystko, dosłownie wszystko zgadzało!
W końcu Warszawa to większe miasto niż Poznań. Moze ktos, kto ma dobry kontakt z menago bedzie w stanie ustalić ile biletów poszło na Poznań.....tam był sold-out a ile na Warszawę?
Czekam na szczegołową reckę z koncertu.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- blackcocker
- -#Moderator

Fantastyczny event, gdyby nie cała Cipka, gdzie parę mielizn się znalazło... Turbo z taką produkcją zobaczyć - WOW
Blizny na żywo żrą jak szalone. No i poruszająca przemowa Tomka przed Zwyczajnie Nie uderzająca w kretynów, którzy nie potrafią nie zaszufladkować w momencie ludzi, którzy uważają, że nie należy napiętnować kogoś ze względu na odmienność. Widać było, że dla Tomka dużo to znaczyło, a odbiór Zwyczajnie jako singla dosyć mocno go dotknął, bo mógł się naczytać że jest wychowany przez dwóch ojców, albo że wspiera jakieś sodomickie idee, o chuj chodzi? Dobrze, że ukrócił jakiekolwiek dywagacje dotyczące interpretacji tego tekstu.
Koncert wyśmienity, każdy gość dał radę, szczególnie zaimponował mi Krzysiek Sokołowski, który rozjebał totalnie This War Machine. Jedynie Mirek Muzykant trochę mnie rozczarował, mam wrażenie że chciał za dużo tego wpakować tam gdzie grał.
Night to remember zdecydowanie.
Dzięki za walentynkowe spotkanie wszystkim napotkanym sanatorianom. Ave Turbo!
Koncert wyśmienity, każdy gość dał radę, szczególnie zaimponował mi Krzysiek Sokołowski, który rozjebał totalnie This War Machine. Jedynie Mirek Muzykant trochę mnie rozczarował, mam wrażenie że chciał za dużo tego wpakować tam gdzie grał.
Night to remember zdecydowanie.
Dzięki za walentynkowe spotkanie wszystkim napotkanym sanatorianom. Ave Turbo!
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Jan Kusiciel
- -#Prodigal son

Jako fan dobrego bębnienia i dobrego show trzymam się zdania, że Mirek Muzykant był wczoraj highlightem. This War Machine słuchaliśmy z końca sali i iMO Tomek mocą jaką zaśpiewał ten numer, wciągnął Krzyśka nosem. Inna sprawa, że Tomek ma ten numer ośpiewany wielokrotnie, jednak nie spodziewałem się że tam może być dysproporcja na korzyść wymienionego.
https://www.last.fm/user/jankusiciel
Koncert absolutnie mega, powtarzam się. Super że w 2 tygodnie po Poznaniu, nie wcześniej. Optymalna przerwa. Zastanawiam się, jak Turbole zbiorą siły na dziś w Lublinie i jutro w Kielcach. Ja nawet myślałem o wyjezdzie do Scyzorykowa, ale ponieważ i dziś mam długi koncert (Rock Aid Roll znów w Progresji) to odpuszczam.
Skupię się na drobnym i nielicznych minusach wczorajszego wieczoru.
Tomek nie był wczoraj w optymalnej dyspozycji głosowej, akurat do śpiewania falsetem to mu nie przeszkodziło, ale moim zdaniem śpiewał na 90% możliwości przez jakieś drobne przeziębienie.
Kwestja wprowadzenia do "Zwyczajnie nie" była czytelna zapewne dla 10 -15 osób na sali, które czytały żenujące komentarze pod clipem. Moim zdaniem trochę to było za długie i nie adekwatne do koncertu heavymetalowego.
Najbardziej mnie zniesmaczyła Gówniarzerja Szatana skandująca "Sztuczne oddychanie" także w chwili, gdy Wojtek zapowiadał pana Marka Bilińskiego. Wojtek powinien przeciąć te wrzaski gówniarzy, szkoda że tego nie zrobił. Udział Mistrza Bilińskiego nie został właściwie wykorzystany. Bardzo liczyłem, że razem zagrają np. Fabrykę z jego dłuższą improwizacją.
Skupię się na drobnym i nielicznych minusach wczorajszego wieczoru.
Tomek nie był wczoraj w optymalnej dyspozycji głosowej, akurat do śpiewania falsetem to mu nie przeszkodziło, ale moim zdaniem śpiewał na 90% możliwości przez jakieś drobne przeziębienie.
Kwestja wprowadzenia do "Zwyczajnie nie" była czytelna zapewne dla 10 -15 osób na sali, które czytały żenujące komentarze pod clipem. Moim zdaniem trochę to było za długie i nie adekwatne do koncertu heavymetalowego.
Najbardziej mnie zniesmaczyła Gówniarzerja Szatana skandująca "Sztuczne oddychanie" także w chwili, gdy Wojtek zapowiadał pana Marka Bilińskiego. Wojtek powinien przeciąć te wrzaski gówniarzy, szkoda że tego nie zrobił. Udział Mistrza Bilińskiego nie został właściwie wykorzystany. Bardzo liczyłem, że razem zagrają np. Fabrykę z jego dłuższą improwizacją.
Z minusów:
- Marek Biliński był praktycznie niesłyszalny na barierce
- debile od oddychania (nie mówię tu o echu tych okrzyków
)
- smak ciszy (poza narodzinami demona)
- Krzysiek Śniadecki trochę za bardzo gwiazdorzył
- Spokojnego Tomek powinien sam grać na gitarze
- ochrona Progresji jak zwykle od razu po koncercie wywaliła ludzi z sali
Z plusów:
- towarzystwo
- cała nowa płyta - zajebiście żre na żywo
- Krzysiek Sokołowski - fajne wykonanie Ikara, świetnie w TWM (moim zdaniem lepiej od Tomka), dzięki temu, że śpiewał mieliśmy Noc Już Woła
- Bobiś przedstawiający uczestników "ci fajni gitarzyści"
- mało numerów z Kawalerii
- niezły dźwięk jak na Progresję
- dobry pocisk po internetowych napinaczach przed Zwyczajnie nie; niech spierdalają (ale fakt, że razem z czytaniem Marka Aureliusza trwało to dość długo)
- Marek Biliński był praktycznie niesłyszalny na barierce
- debile od oddychania (nie mówię tu o echu tych okrzyków
- smak ciszy (poza narodzinami demona)
- Krzysiek Śniadecki trochę za bardzo gwiazdorzył
- Spokojnego Tomek powinien sam grać na gitarze
- ochrona Progresji jak zwykle od razu po koncercie wywaliła ludzi z sali
Z plusów:
- towarzystwo
- cała nowa płyta - zajebiście żre na żywo
- Krzysiek Sokołowski - fajne wykonanie Ikara, świetnie w TWM (moim zdaniem lepiej od Tomka), dzięki temu, że śpiewał mieliśmy Noc Już Woła
- Bobiś przedstawiający uczestników "ci fajni gitarzyści"
- mało numerów z Kawalerii
- niezły dźwięk jak na Progresję
- dobry pocisk po internetowych napinaczach przed Zwyczajnie nie; niech spierdalają (ale fakt, że razem z czytaniem Marka Aureliusza trwało to dość długo)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Śniadecki nie ma chyba jeszcze dowodu, jest usprawiedliwiony 
Może, to luźne spostrzenie. Po prostu rzuciło mi się w oczy. Myślę, że dla niego to było też fajne przeżycie, więc ekscytacja jak najbardziej usprawiedliwiona. Widać było zresztą, że jest zajarany, potem biegał z kamerką (na zmianę z Więckiem) i nagrywali.
Ten dzieciak będzie może jeszcze trząsł polską sceną kiedyś - niesamowity talent.
wow, co to była za noc.
w zasadzie był to bliźniaczy koncert dla Poznania - minus torty i wszelakie celebracje urodzinowe.
Blizny na żywo wypadają przedobrze i liczę, że na standardowych koncertach będą grali te powiedzmy sześć kawałków jak we Wrocławiu. Smak w całości niepotrzebny - w zupełności wystarczyłyby najlepsze numery z tej płyty: Słowa, Wybieraj i Narodziny. No, ale przynajmniej nie grają całej trasy z całym Smakiem, więc ok (choć i tak jest go za dużo). Każdy z gości wypadl prześwietnie i pozytywnie urozmaicił show. Fajnie, że tym razem pirotechnika była zgrana z muzyką (z tego co widziałem na filmikach to w Poznaniu było z tym różnie). Było swojsko, przyjemnie, a wykonawczo świetnie. I mnie te 4h nie przeszkadzały, ale jestem jeszcze przed 25 więc mogę sobie pozwolić na takie eventy
No i Wojtek obiecał powtórkę na swoją 80tkę
w zasadzie był to bliźniaczy koncert dla Poznania - minus torty i wszelakie celebracje urodzinowe.
Blizny na żywo wypadają przedobrze i liczę, że na standardowych koncertach będą grali te powiedzmy sześć kawałków jak we Wrocławiu. Smak w całości niepotrzebny - w zupełności wystarczyłyby najlepsze numery z tej płyty: Słowa, Wybieraj i Narodziny. No, ale przynajmniej nie grają całej trasy z całym Smakiem, więc ok (choć i tak jest go za dużo). Każdy z gości wypadl prześwietnie i pozytywnie urozmaicił show. Fajnie, że tym razem pirotechnika była zgrana z muzyką (z tego co widziałem na filmikach to w Poznaniu było z tym różnie). Było swojsko, przyjemnie, a wykonawczo świetnie. I mnie te 4h nie przeszkadzały, ale jestem jeszcze przed 25 więc mogę sobie pozwolić na takie eventy
No i Wojtek obiecał powtórkę na swoją 80tkę
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01